no raz i wystarczy, było więcej km
teraz kierunek południe
Mikromir napisał(a):Zafrapowaliście mnie tym jeziorem...
Zatem zgłębiam temat. Dzieciom będę musiała coś o starożytnych ptakach naopowiadać...
Dzięki.
Mikromir napisał(a):Cześć.
W związku z zaawansowanymi przygotowaniami do przyszłorocznego wyjazdu na Peloponez mam parę praktycznych pytań odnośnie kwater i nie tylko.
Wiem, że jest tu wielu zwolenników jazdy w ciemno, ale wolę jednak zarezerwować wcześniej apartament wybierając się w nowy, nieznany mi jeszcze region właściwie w szczycie sezonu. Zatem:
- Czy przepłacam dając 55E za wyremontowany choć bez fajerwerków apartament 2+2 z aneksem kuchennym, osobną sypialnią + 2 łóżka w pokoju dziennym, no i klasyczną grecką mikrołazienką + w cenie klima, wifi, taras, ogród, parking, w ostatnim tygodniu lipca ok. 120m od plaży, w Argolidzie, Drepano?
- Jeśli rezerwujecie apartamenty bezpośrednio u gospodarzy, czy płacicie zaliczkę i jaki procent ostatecznej ceny ona zazwyczaj stanowi? Mówię o gospodarzach, do których jedzie się po raz pierwszy - zrozumiałe jest zatem ograniczone zaufanie obydwu stron.
Jeszcze pytanie o rejsy z Nafplio na Idrę - czy oprócz Pegasus Cruises, które znalazłam w necie, coś tam jeszcze pływa i ewentualnie w jakiej cenie?
Drepano ma być bazą wypadową do zwiedzania szeroko rozumianej okolicy, w której mam zamiar zobaczyć:
antyczny Korynt z okolicą
Mykeny
Tiryns
Nafplion
Epidavros
może Methanę z wiadomymi wulkanami
może Idrę?
Odpocznę w Lakonii stacjonując w okolicach Monemvasii.
Czy w Argolidzie jest miejsce bardzo warte zobaczenia, które pominęłam?