Janusz212 napisał(a):Moi drodzy potrzebuję jeszcze kilku porad
15 nocą wyjazd z Wrocławia do Skopje(nocleg).
Od 17 do 22 czerwca jesteśmy w Nikianie na Lefkadzie. Relaksujemy się + zwiedzenie wyspy i wycieczka do Pargi.
Od 22 do 25 jesteśmy w Ghytio - relaks(jest tam chyba fajna plaża) + zwiedzanie(Diros, Monemvasia, Elafonisos)
0d 25 do 28 waham się między Nafplio lub bliską okolicą. W Nafplio brakuje mi plaży a lubię po kilkugodzinnym zwiedzaniu wrócić i jeszcze zaliczyć popołudniowy relaks na plaży. Może Tolo? Albo może macie coś innego godnego polecenia w tej okolicy?
28 wyjazd przez Ateny do Kalambaki na nocleg. Rano zobaczenie Meteorów i powrót do Wrocławia.
Dwa lata temu zrobiłam taka trasę tyle,że w odwrotnej kolejności.PL-nocleg w Serbii- Meteory(nocleg), potem tydzień w okolicach Nafplio(dokładnie Kiveri). Po drodze Delfy.Moim nadrzędnym celem był półwysep Mani-gdy zobaczyłam zdjęcia to już wiedziałam,że muszę tam pojechać.Po drodze spalismy na słynnej plaży z wrakiem w Gythio (nawet wi-fi było z pobliskiej tawerny).Warto sie pośpieszyć ,bo niewiele z tego wraku zostało...Oczywiście wycieczka Ateny, Epidavros ,Monemvasia itd Niestety nie zwiedziliśmy zachodniego Peloponezu, gdyż przez Patrę udaliśmy się na Lefkadę. Było trochę jeżdzenia ale akurat to też lubimy.Teraz wolę planować po kilka dni w różnych miejscach i przemieszczać się dalej.
Pomogły mi bardzo relacje Ogorka i Pawelh'a i Kulek -bardzo polecam ich rady ,wskazówki i sugestie.Trafiłam nawet do polecanej przez Ogorka knajpki 90 widelcy -też polecam
Oczywiście jest to opcja dla tych co lubią trochę zwiedzania ,trochę plażowania i jest to opcja mini ze wzgl. na ograniczony czas urlopowy. Jednak na Peloponez z wielką chęcia pojechałabym jeszcze raz a nawet nie raz
*zwiedzanie dla dzieci bezpłatne-to powszechnie wiadomo,dla studentów nawet tych z roczników 7....coś tam też,bez ograniczenia wieku-wystarczy legitymacja(przydaje się w Atenach)