ogorek dzięki ,
my raczej zawsze tak jedziemy aby "na miejscu" byc rano najczęsciej w poniedziałek
tak aby był czas na szukanie lokum,
tak czy owak dzięki, może jeszcze ktoś coś napisze na ten temat,
piekara114 napisał(a):cropol napisał(a):Ale moze macie jakies lepsze typy? Co do plazy... woda ma byc krystaliczna... a samo podloze moze byc "chorwackie" czyli bialo-kamieniste, moze byc zwirkowe, piaskowe tez jest OKI... byle piach byl bialy i ladny, a nie jakis brazowo zolty
Taką zatoczkę tylko dla nas znalazłam na Sithoni, między Sikias a Valti.
Na plażę podjeżdżalismy z Sarti, kilka minutek, a zatoczka tylko dla nas...
Inną pobliską plażę opisałam tu
Torac napisał(a):małe zatoczki to polecam wybrzeże Epiru :czyli okolice Syvota, Parga
Polecam połączyć 2 regiony : moim ulubionym jest Pelion, ale na Chalkidiki też krzywdy nie będziesz miała.
drugi region do połączenia to np. Lefkada z Meteorami po drodze.
Torac napisał(a):Uważam, że jest taniej pod każdym względem. Najdroższym posiłkiem w 2016 roku to obiad w Pardze za 68E / 5osób.
Noclegi również : na Peloponezie płaciłem za godny polecenia ap. 38E/5osób/ doba
ACandrzej napisał(a):Jak zależy Ci na jak najszybszym i najłatwiejszym dojeździe, to zdecydowanie przez Serbię i Macedonię.
Jest bezpiecznie. Na granicach też ok, z wyjątkiem przejścia w Roszke w weekendy, ale to można objechać.
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo jazdy, to zdecydowanie autostradami. Na zwykłych drogach w Rumunii jednak trzeba uważać, ryzyko spotkania oko w oko z furmanką dosyć duże.
ogorek napisał(a):Biało - kamieniste to urok Chorwacji. Jaki sens szukać dokładnie tego samego.
Z przejżystą wodą nie będzie problemu i żwirkiem typu pebbles tez raczej nie
Kilka zdjęć z róznych miejsc
cropol napisał(a):Torac i piekara114 - czytacie w myslach, bo po cichu tak wlasnie wstepnie bo wstepnie... ale juz planuje... tydzien na Lefkadzie (i wlasnie po drodze, czy przy powrocie Meteory)... + kolejny tydzien gdzies indziej... A co ciekawe... .
599 napisał(a):naprawdę nikt nie jezdzi tam w ciemno?
piekara114 napisał(a):Jak czytam o tych niskich cenach w Gr. to nie do końca się z tym zgadzam. App. wszyscy piszą, że tańsze, ale potem się okazuje, że tak tanie to są na Peloponezie, a to ponad 2000 km..... czyli 2 lub 3 noclegi w trasie, ja np. nie lubię za bardzo wydłużać etapu jazdy... Drugie spostrzeżenie, niskie ceny za app. to przy szukaniu na miejscu w malutkich miejscowościach, gdzie nic nie ma.... To są MOJE spostrzeżenia, które zebrałam czytając liczne relacje, blogi oraz porównując ceny w różnych regionach....
tomekm67 napisał(a):599 napisał(a):naprawdę nikt nie jezdzi tam w ciemno?
W sierpniu 2014 r. Chalikidiki (Toroni) w ciemno. w lipcu 2015 r. Lefkada (Agios Nikitas) w ciemno. Czyli w 2 razy środek sezonu. W żadnym przypadku nie szukałem dłużej niż 2 godziny. No, może w Toroni trochę dłużej zeszło, ale to był sierpień.
We wrześniu podejrzewam, że będziesz mógł pogrymasić i poprzebierać w ofertach
tomekm67 napisał(a):Dodam, że szukałem pokoi (app.) raczej budżetowych, max 45 E/ 3 osoby.
Darkos napisał(a):tomekm67 napisał(a):Dodam, że szukałem pokoi (app.) raczej budżetowych, max 45 E/ 3 osoby.
Ja to samo. I załamka.