mysza73 napisał(a):
U mnie będzie tydzień w Ermioni i tydzień w Xifias
Dzięki za rady
Czyżby w Lakis apart.?
Mistra jest w planie ,Torac napisał(a):mysza73 napisał(a):Prawie to wszystko mam w planach
U mnie będzie tydzień w Ermioni i tydzień w Xifias
Dzięki za rady
Proszę Pamiętać o Mistrze ! dla mnie dużo atrakcyjniejsze od Myken i Tirynsu
piekara114 napisał(a):Taka pomarańczowa ciekawostka: http://www.sadyogrody.pl/handel_i_dystr ... ,8784.html
Raport opublikowała ateńska gazeta "Kathimerini", która informuje, że zagranica "drenuje mózgi". Z Grecji wyjeżdżają głównie ludzie wykształceni, specjaliści, których kształcenie kosztowało grecki budżet majątek.
Bezrobocie wśród najmłodszej grupy Greków sięga 50 proc. Młodych ludzi - absolwentów uczelni w zasadzie nic nie trzyma w Grecji. Co czwarty młody człowiek jest bez pracy.
"Kathimerini" pisze o nich "stracona generacja". Bezrobotnych młodych ludzi widać wszędzie na ulicach Aten i innych miast Grecji. Pracują w barach, tawernach i kawiarniach. Większość z nich zarabia około 400 euro miesięcznie, ale na czarno. Niektórzy zarabiają tylko na napiwkach. Kiedy przychodzi kontrola z ministerstwa pracy siadają przy stolikach i udają klientów
lkemot napisał(a):Przez Serbię i Macedonię jest szybciej, masz po drodze Kanion Matka do zwiedzenia i proponuję zatrzymać się w Ochrydzie - piękne i niedrogie miejsce na odpoczynek.
lkemot napisał(a):Przez Serbię i Macedonię jest szybciej, .........................
Przez Rumunię i Bułgarię jest dłużej i trochę drożej, ale w Rumunii po drodze masz wesoły cmentarz Sapanta, miasto Drakuli w Sighisoarze i piękną trasę Transfogarską.
Musisz zdecydować co Ci odpowiada
robitak napisał(a):granicę z Węgrami przekraczaliśmy w Tompa.
Robert