Witam
Viltob08 , czy ja też mógłbym dołączyć się z prośbą o namiary na PW.
Dopiero co wróciliśmy od przemiłego Zorana z Marusic, i trochę nam ta Grecja po głowie chodzi.
LRobert napisał(a):Tak dla informacji w Grecji pogoda też już bywa dziwna. Deszcze, grad i huragan zatrzymujący promy w porcie. Tak było w tym roku na przestrzeni tylko 2 tygodni.
Bodek1 napisał(a):Jak chcesz promem to pewnie pojedziesz,ale po kiego grzybka.Z Wrocka masz bliżej niż ja o 4h to po co do Triestu. Przez Węgry,Serbię,Macedonię jedź.Te 4h to prawie bliżej do Macedonii dojedziesz.Nocleg po drodze zaklepiesz przez np.Book...,kwestia tylko terminu wyjazdu i własnych możliwości.Za kasę promową full wypas noclegi i rekreacja po trasie j.w.Bosm@n napisał(a):Dziękuje za informacje, kolejna tak opinia o Korfu; z biurem nie jadę, szukam zawsze sam, Kapitan Corelli mnie zainteresował - czyli Kefalonia!
Tylko dojazd trzeba złożyć tak aby był znośny:-) może prom z Triestu do Patras i dalej juz do Sami.
Na spokojnie do tematu.
Mikromir napisał(a):Witam miłośników Grecji.
Mam pytanie: czy ktoś z Was zna na Sithonii (lub ewentualnie innym palcu Chalkidiki ) mega spokojne (żeby nie rzec odludne) miejsce z plażą i paroma chałupkami, z których jedną dla 13-14 osób dałoby się wynająć? Byłabym bardzo wdzięczna za podpowiedzi... Naturalnie wędruję sobie myszką po mapie, ale wiadomo, że w realu miejsca, które rzucają mi się w oczy, mogą wyglądać inaczej niż sobie wyobrażam. W takie okolice auto google'a zwykle nie dojeżdża...
Bosm@n napisał(a):Na jakich portalach szukcie noclegów w Grecji? Ja zawsze jeżdzę z booking.com, ale jako w Grecji same hotele(drogie)....
Mikromir napisał(a):Grecja - terra incognita dla mnie, przynajmniej te okolice. Jeszcze Cię zasypię pytaniami.