viltob08 napisał(a):Może nie w temacie samej Grecji, ale czy ktoś coś odnośnie Skopje i sytuacji na dzień dzisiejszy?
Skutki gwałtownych ulew w Macedonii (Fot. Georgi Licovski PAP / EPA) (http://www.tvn24.pl)
viltob08 napisał(a):Może nie w temacie samej Grecji, ale czy ktoś coś odnośnie Skopje i sytuacji na dzień dzisiejszy?
alechandro napisał(a):giba0909 napisał(a):To ile stopni ma woda w Zaostrogu? Pytam bo będę tam za 6 dni i trochę mnie zaniepokoiłeś
Nie więcej jak 21 C ale dziś pogoda do doopy...chłodno, wieje, pochmurno i można się spodziewać, że temperatura wody jeszcze mocnej poleci...jestem w cro 15 raz ale takiego dnia pogody w życiu w sierpniu nie miałem a pierwszy raz pojechałem z dzieckiem. W ogóle zastanawiałem się czy jechać do cro czy do Grecji, wygrało pierwsze ale chyba po raz ostatni. Sam Zaostrog to najprzyjemniejsza miejscowość w jakiej kiedykolwiek byłem...
andywiki napisał(a):Witajcie cro maniaki i mam zapytanie do tych co byli tu i tu czy urlop w Grecji wyjdzie dużo drożej niż w Cro ? Wiem ,wiem że to zależy od wielu rzeczy ,ale zauważyłem że urlop w Cro z roku na rok robi się coraz droższy ,a może mi się tak wydaje ?
andywiki napisał(a):Witajcie cro maniaki i mam zapytanie do tych co byli tu i tu czy urlop w Grecji wyjdzie dużo drożej niż w Cro ? Wiem ,wiem że to zależy od wielu rzeczy ,ale zauważyłem że urlop w Cro z roku na rok robi się coraz droższy ,a może mi się tak wydaje ?
viltob08 napisał(a):andywiki napisał(a):Witajcie cro maniaki i mam zapytanie do tych co byli tu i tu czy urlop w Grecji wyjdzie dużo drożej niż w Cro ? Wiem ,wiem że to zależy od wielu rzeczy ,ale zauważyłem że urlop w Cro z roku na rok robi się coraz droższy ,a może mi się tak wydaje ?
W tym roku byliśmy w Grecji Droga daleka, ale po drodze zaliczaliśmy zwiedzanie. Noclegi:
1xSerbia (Novi Sad)
2xMacedonia (Skopje)
3xMacedonia (Ohryd)
7xGrecja (Riza-Epir)
1xSerbia (Belgrad)
Po drodze jeszcze Meteory. Samochodem w tą i z powrotem wyszło niecałe 4000km. Autko niestety pali duuuużo, więc sporo szarpnęło nas paliwo. W sumie droga, winiety, noclegi, balety (żywiliśmy się tylko w knajpkach, śniadania we własnym zakresie)wyszło nas coś koło 8500,00pln ( karta z kantoru alior 1900eu + ubezpieczenie rodziny 134,00pln, winiety Słowacja i Węgry płacone powyższą kartą kilka dni wcześniej). Zakupy zrobione w Macedonii-bezcenne Smak oliwy kupionej od miejscowego Greka-bajka. Ważne jest to, że w Grecji żyliśmy jednak na zadupiu, gdzie woda w knajpie nie kosztowała 4 eu, tylko 1eu
andywiki napisał(a):
Dziękuje
Właśnie na takie zadupie chciał bym trafić podróż z dziećmi to chyba lepiej samolotem.
kk_1 napisał(a):andywiki napisał(a):Witajcie cro maniaki i mam zapytanie do tych co byli tu i tu czy urlop w Grecji wyjdzie dużo drożej niż w Cro ? Wiem ,wiem że to zależy od wielu rzeczy ,ale zauważyłem że urlop w Cro z roku na rok robi się coraz droższy ,a może mi się tak wydaje ?
W Chorwacji byłem kilka razy. Ostatnie dwa lata wakacjowałem w Grecji, tj Kefalonia + Lefkada oraz Skopelos + Skiathos. Cenowo wyszło ciut drożej (więcej kilometrów, promy) ale widokowo... no cóż, za rok znów będzie Grecja:)
Tam nie ma takich tłumów, woda jest sporo cieplejsza i pogoda nas ani razu nie zawiodła.
viltob08 napisał(a):Nas apartament na 6 osób wyniósł dokładnie tyle samo co w Cro, ale warunki....o niebo lepsze. Lokalizacja, blisko morza, dodatkowo basen i przemili gospodarze, codziennie kawka(niejedna), jakieś napitki, słodkości... co drugi dzień zmiana ręczników i pościeli... i widok przecudny, poza tym pusta plaża, tylko my na pasie 1km...