steftes napisał(a):A mnie dotarcie do Grecji w zeszłym roku zajęło 12 dni a tylko 3 dni powrót.
I za 10 dni ruszam ponownie na południe
W takim razie zapowiada się kolejna ciekawa relacja na forum
ajdadi napisał(a):steftes napisał(a):A mnie dotarcie do Grecji w zeszłym roku zajęło 12 dni a tylko 3 dni powrót.
W takim razie zapowiada się kolejna ciekawa relacja na forum
steftes napisał(a):viltob08 napisał(a):My do Grecji jedziemy tydzień , więc się nie męczymy, a wracamy z 2 noclegami Raptory uwielbiają się przemieszczać i zwiedzać
A mnie dotarcie do Grecji w zeszłym roku zajęło 12 dni a tylko 3 dni powrót.
Super my ruszamy dopiero 17.07. Liczę, że pochwalisz się jak na granicach, bo różne info dochodzą . Nie, żebyśmy chcieli rezygnować, ale jedziemy z dzieciorkami, więc chcielibyśmy uniknąć kilku godzin na granicach
A, z ciekawości, dokąd ruszacie?
viltob08 napisał(a):My planujemy wczesny wjazd do Novego Sadu, śpimy pod twierdzą , więc trochę zwiedzania, następnie do Skopje i tam 2 dni, zwiedzanie +Kanion Matka. W Ohrydzie 3 dni i ruszamy do Epiru ( jakby nie patrzeć, droga na Lefkadę ). Tam raczej wypoczywamy, ewentualnie jakieś małe odskoki na plaże . Wracając chcemy odwiedzić Belgrad i Budapeszt.
Wstępnie chcemy przekraczać granicę węgiersko-serbską w Roszke, serbsko-macedońską w Kumanowo i macedońsko-grecką w Bitoli.
Torac napisał(a):viltob08 napisał(a):Dzięki Coś z pewnością zobaczymy. Ten Wąwóz to w rejonie Gliki?
Vikos= wąwóz
Gliki = Acheron
viltob08 napisał(a):Torac napisał(a):viltob08 napisał(a):Dzięki Coś z pewnością zobaczymy. Ten Wąwóz to w rejonie Gliki?
Vikos= wąwóz
Gliki = Acheron
zastosowałam dziwny skrót myślowy , ale chodziło oczywiście o Acheron, poczytałam trochę, że jest tam też jakieś sanktuarium Hadesa i Persefony....
steftes napisał(a):
Jak Epir to polecam wąwóz Vikos ( tym roku też tam powtórnie zajrzymy, bo znajomi nie byli ), Parga i chyba najładniejsza plaża w tym rejonie - Karavostasi. A i też spacer dnem rzeki kanionu Acheron.
piekara114 napisał(a):I znowu ja
Jedziemy do Sarti na Shitonii - kończę rezerwację
To teraz czytam wątek, co w okolicy warto zobaczyć oprócz Orange B. i wysepki koło Vuovu. Chyba, że macie jakieś nieoczywiste i nie-przewodnikowe miejsca, którymi się podzielicie. Za liki do mapek też będę wdzięczna. To będzie pierwszy raz w Helladzie
Jest sen udać się na wyspę Thassos? Z Kavala czy z Keramoti
tomekm67 napisał(a):piekara114 napisał(a):I znowu ja
Jedziemy do Sarti na Shitonii - kończę rezerwację
To teraz czytam wątek, co w okolicy warto zobaczyć oprócz Orange B. i wysepki koło Vuovu. Chyba, że macie jakieś nieoczywiste i nie-przewodnikowe miejsca, którymi się podzielicie. Za liki do mapek też będę wdzięczna. To będzie pierwszy raz w Helladzie
Jest sen udać się na wyspę Thassos? Z Kavala czy z Keramoti
A może tutaj? Nie wiem czy ktoś już to Ci proponował
https://www.google.pl/maps/dir/Sarti+63 ... 6502?hl=pl
Ja jechałem do Parthenonas z Toroni. Było trochę bliżej niż z Sarti. Ale warto tam pojechać chociaż żeby wypić kawę pod 1200 letnią oliwką. Niesamowicie klimatyczna wioska