napisał(a) piekara114 » 20.05.2016 19:03
Dzięki.
I jeszcze takie pytanie: czeka nas przejazd przez granicę węgiersko-serbską. Wiem już, że Roszke lepiej sobie darować i wybrać Tompe. Pamiętam, że kiedyś czytałam o okolicznych przejściach i była wstawiona mapka z rozrysowanymi przejściami w godz. w jakich są czynne. Oczywiście teraz jak to potrzebuję to nie mogę tego znaleźć. Może ktoś ma zapisane u siebie na kompie i udostępni, lub może wie, gdzie ta mapka może być.
I jeszcze taka spraw.
Mamy rezerwację w Sarti od niedzieli 10 lipca. Planujemy jazdę na dzień (czytałam, przespanie się w nocy przy autostradzie na odcinku PL-Grecja to nie najlepszy pomysł, ale nie wiem dlaczego?? może ktoś wyjaśni?). Jak na dzień to nocleg po drodze i wyjazd w sobotę rano, a to ze względu na granicę nie najlepszy pomysł.... I stąd myślimy wyjechać w piątek, na granicy węg-serb być ok godz.17 i co dalej proponujecie? Myślałam o noclegu w Serbii i potem w Salonikach z popołudniowo-wieczornym spacerem po mieście w sobotę i na spokojnie z rana do Sarti zajechać na południe.
Macie jakieś sugestie co do dojazdu i co po drodze, aby zbytnio się nie zmęczyć, a może coś zobaczyć? Bo wolę coś zobaczyć (jak już jestem w trasie) niż siedzieć niewiadomo ile wieczorem w hotelu. Gdzie noclegi? Nis, Leskovac czy coś innego? Saloniki wytypowaliśmy, bo i tak byśmy z Sarti tam podjechali, a jak musi być dodatkowy nocleg na trasie to czemu już nie w Salonikach i potem z Sarti już tu nie przyjeżdżać.
Co myślicie? Co doradzacie? Rejon serbsko-macedońsko-grecki jest dla nas nieznany w ogóle.