pawelh napisał(a):Bo Lefkada jest przereklamowana a szczególnie bezpłciowe VasilikiOwszem jest kilka plaż powalających na kolana w tym Porto Katsiki i są to miejsca godne polecenia.Zważywszy jednak,że najpiękniejsze plaże są po stronie zachodniej to wybór bazy w Vasilikach powoduje,iż prawie do każdej fajnej plaży jest daleko.Byłem w tym roku na wyspie drugi raz ,ale tym razem kwaterowałem po stronie zachodniej to rozsądny wybór.
Nie zgodzę sie z tobą! Lefkada jest wspaniała, przereklamowany jest Pilion i jego wschodnie plaże.
Wybór Vasiliki był super wyborem, bardzo nam sie podobało miasteczko, objechaliśmy wiele plaż, jakos nie byo zbyt daleko, do godziny jazdy, droga dobra.
Właśnie Porto Katsiki podobało nam sie najmniej, jako cud natury owszem, piękna, ale do plażowania sie nie nadaje.
Najbardziej podobała nam sie plaża przy Kalamitsi ( chyba Gajdaros) - piasek, turkusowa woda i brak ludzi - plaża tylko dla nas.
Wspaniala Gialos, Egremni, nawet malutka zatoczka na koncu w Vasiliki
Fajna była Katisma, ale sporo ludzi i komercja.
Od wczoraj jestesmy na Pilionie w Afissos. Dzisiaj zrobilismy sobie wycieczke na wschodnie plaże, do Agios Joanis, Horefto - plaże jak plaże, po Lefkadzie dupy nie urywa, ale droga to koszmar.
Jedynie Mylopotamos była fajna, ale padał deszcz i moze dlatego, że była pusta, to była fajna
Byliśmy tez na plaży Potistika ( za Siki), była zdecydowanie ładniejsza niż te wschodnie.
Zostajemy do konca tygodnia, wiec jeszcze cos zobaczymy, ale raczej południe półwyspu, południowy wschód. Moze uda mi sie jeszcze raz namówic męża na Mylopotamos, ale po dzisiejszej wycieczce po gorach w deszczu chciał stąd zwiewać!