Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 22.08.2014 12:44

ewalla napisał(a):Dzisiaj wieczorem wyjeżdżamy a nadal nie mam potwierdzenia zapłaconej zaliczki za apartament w vasiliki.
Zarezerwowałam w Ilios studio apartament z duzym tarasem, zapłaciłam przelewem w poniedziałek, pomimo kilku maili z prośbą o potwierdzenie cisza, nic nie odpisuje. zaczynam sie martwić, czy to nie jakieś oszustwo...
Dzisiaj wyjeżdzamy do Ohridu, niby ma być internet, ale nie wiem jak to będzie.

Miał ktoś podobna sytuację? Wcześniej gość odpisywał dosć szybko.

Dużo ludzi pisało, że szczególnie Grecy odpisują ooociężale.
Tam w ogóle żyją wwwwolniej jak pewnie wiesz.

Bądź dobrej myśli.
Może na miejscu okaże się że wszystko OK>

P.S.
Weź ze sobą potwierdzenie zapłaconej zaliczki.
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 22.08.2014 17:13

ewalla napisał(a):Dzisiaj wieczorem wyjeżdżamy a nadal nie mam potwierdzenia zapłaconej zaliczki za apartament w vasiliki.
Zarezerwowałam w Ilios studio apartament z duzym tarasem, zapłaciłam przelewem w poniedziałek, pomimo kilku maili z prośbą o potwierdzenie cisza, nic nie odpisuje. zaczynam sie martwić, czy to nie jakieś oszustwo...
Dzisiaj wyjeżdzamy do Ohridu, niby ma być internet, ale nie wiem jak to będzie.

Miał ktoś podobna sytuację? Wcześniej gość odpisywał dosć szybko.

Jedź i się nie stresuj. Nie wyciągaj zbyt pochopnie wniosków, mówię tu o oszustwie. Weź wydrukuj potwierdzenie przelewu, choć zapewniam, że i to nie będzie potrzebne. Udanych wakacji.
poti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poti » 28.08.2014 09:22

Mam pytanie do miłośników Grecji.
Czy po 15 sierpnia, podobnie jak w Chorwacji, mogę liczyć na zmniejszenie się ilości turystów?
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 28.08.2014 14:56

Jestesmy na Lefkadzie w vasiliki. Z rezerwacja ok. Apartament w Ilios jest swietny, super taras z widokiem na morze, plaza przy apartamencie.
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 28.08.2014 15:07

ewalla napisał(a):Jestesmy na Lefkadzie w vasiliki. Z rezerwacja ok. Apartament w Ilios jest swietny, super taras z widokiem na morze, plaza przy apartamencie.

Wrzuć jakieś fotki z apartmana. Może ktoś skorzysta w przyszłości.
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 28.08.2014 18:20

ewalla napisał(a):Jestesmy na Lefkadzie w vasiliki. Z rezerwacja ok. Apartament w Ilios jest swietny, super taras z widokiem na morze, plaza przy apartamencie.

Rzekłoby się, a nie mówiłem, że będzie ok i że te tarasy z widokiem robią wrażenie? :D W lewo idąc masz 25 min pieszej wycieczki na Agiofili, warto sobie zrobić taką wycieczkę późnym popołudniem i wracać przy zachodzie słońca, cała plaża będzie Wasza. Macie jakiś sąsiadów zza wielkich wazonów z kwiatami....? Jeszcze raz udanych wakacji.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 28.08.2014 19:37

FUX napisał(a):Czy to jest powszechne w Grecji, czy ktoś sobie jaja robi?

Obrazek

Zarówno w tym roku na Krecie WSZĘDZIE tak stało....
Jak i w 2011 na Rodos

Jak jest na kontynencie - nie wiem
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 28.08.2014 22:20

niuniek napisał(a):

Rzekłoby się, a nie mówiłem, że będzie ok i że te tarasy z widokiem robią wrażenie? :D W lewo idąc masz 25 min pieszej wycieczki na Agiofili, warto sobie zrobić taką wycieczkę późnym popołudniem i wracać przy zachodzie słońca, cała plaża będzie Wasza. Macie jakiś sąsiadów zza wielkich wazonów z kwiatami....? Jeszcze raz udanych wakacji.

Mamy sasiadow, ale to nie przeszkadza. Jest duzo zajetych apartamentow. Nasz jest taki z dlugim tarasem. Pokoj jak pokoj, ale taras! Tam spedzamy caly czas, polecam! Winko na powitanie, szum morza... Jutro planujemy Gialos.
Moze po powrocie skrobne mala relację, bo wile z forum
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 29.08.2014 08:06

Wszystko fajnie, tylko gdzie tu kupic rybę? Mąż dzisiaj rano przeszedł pół miejscowosci i nic! Jest tu w Vasiliki targ rtbny, albo ryba z kutra? Był przed 8, moze za pozno...
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 29.08.2014 13:23

ewalla napisał(a):Wszystko fajnie, tylko gdzie tu kupic rybę? Mąż dzisiaj rano przeszedł pół miejscowosci i nic! Jest tu w Vasiliki targ rtbny, albo ryba z kutra? Był przed 8, moze za pozno...

Z targiem to raczej "lipa", ale idąc rano po chlebek 07.00 - 07.30 widziałem nazwijmy to w części środkowej tych restauracji (tam gdzie odpływa stateczek na Agiofili) jak przypływają na swoich łódeczkach tubylcy z rybami i je sprzedawali. Jeżeli chodzi o restauracje, to z opinii Polki pracującej w jednej z restauracji i kilku mieszkańców najlepszą i najświeższą rybę podają w restauracji Ocean (patrząc od Iliosa jest to ostatnia restauracja, czyli pierwsza od plaży miejskiej). Jadłem tam miecznika, z ang - swordfish.
Barber
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Barber » 30.08.2014 21:08

W Lefkadzie na ulicy gdzie znajduje się Poczta jest dużo sklepów z rybami i owocami morza , ale to kawałek drogi.
piosz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piosz » 31.08.2014 07:26

Czy możesz coś napisać o plaży przy apartamentach oraz ile jest apartamentów w budynku.
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 31.08.2014 09:10

piosz napisał(a):

Czy możesz coś napisać o plaży przy apartamentach oraz ile jest apartamentów w budynku.

Apartamentow jest duzo, na pietrze kilka, ale tych z tarasami na dole jest 3. Plaza jest zaraz przy domu, zejscie po schodkach. Bardzo fajna zatoczka, z kamyczkami i przejrzysta wodą, idealna dla dzieci. Zawsze jest miejsce, bo ludzie tam dlugo nie plazuja tylko idą na obiad.
Do portu z kafejkami jest jakies 500 m, idzie sie spacerkiem max 10 minut.

Ryby mozna kupic w porcie ok. 7.30 ale pozniej jezdzi pan i sprzedaje ryby- takie male dostawcze autko, pan
mowi przez megafon, ale po grecku.
piosz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piosz » 31.08.2014 11:20

Dzięki za szybką odpowiedź. Mam jeszcze tylko jedno pytanie związane z tym ze jeździmy dużą grupą, czy na terenie domu jest jest jakieś podwórko, duży taras lub coś podobnego żeby 20 osób mogło razem sobie usiąść i zjeść wspólnie posiłek?
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 31.08.2014 16:13

piosz napisał(a):Dzięki za szybką odpowiedź. Mam jeszcze tylko jedno pytanie związane z tym ze jeździmy dużą grupą, czy na terenie domu jest jest jakieś podwórko, duży taras lub coś podobnego żeby 20 osób mogło razem sobie usiąść i zjeść wspólnie posiłek?

Byliśmy w 4 rodziny, tarasy są tak duże, że wieczory spędzaliśmy właśnie tam. Podwórka nie ma. Wejdź sobie na ich stronę a potem Street View i sam ocenisz.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα