bb84 napisał(a):witam po raz kolejny,
Moje Wielkie Greckie Wakacje coraz bliżej... i kolejne pytanie mam do Was
- Znalazłem sobie na bookingu odpowiednią kwaterkę i postanowiłem pogrzebać odnalazłem stronę bezpośrednią, napisałem zaproponowałem sporo niższą cenę niż ta z booking.com , Pani sie zgodziła, no to piszę jak zarezerwować , dostałem odpowiedź ze 70 jerzych się należy ( z 210 za całość ) hmm nie wiem czy to standardowo???????????????
- ale druga sprawa mnie zaskoczyła Pani napisała, że mam przesłać pieniądze Western Union podała dane... i tu pytanie jak myślicie skąd taka propozycja? czemu nie konto bankowe ? zastanawiam się ( a człowiek ze mnie nieufny raczej) czy może to jakiś "wałek" i ktoś się podszywa pod ten pensjonacik i wyciąga kasiorę??? , czy może np Pani nie chce ujawniać pieniędzy z mojego wynajmu i poprzez WesternUnion ukryje ten fakt???? kompletnie by mi to nie przeszkadzała ich sprawa tylko się boję bo mam wrażenie, że wysyłając pieniądze w taki sposób cholera wie komu wysyłam tak naprawdę,
Napiszcie czy spotkaliście się z taką praktyką czy to normalne bo może wpadam w przedwakacyjną paranoję.
nic się nie martw ja zawsze wysyłam pieniądze Western Union i zawsze jest ok.
Ps a teraz chciałem się podzielić swoim planem na pierwszy wyjazd do Grecji ...
Pierwsze 7 noclegów Halkidiki i jednak Toroni ( ostatnni tydzien sierpnia)
następnie z samego rańca przejazd przez Meteory - planuje ok 4 godzinki na wyjście pod jeden wybrany klasztor a jako, że niedorajda ze mnie fizyczna-wrodzona niestety to może zaproponujecie który klasztor będzie najłatwiej dostępny - najlepiej najmniej schodów już wole dłuższe podejeście , wiem, że w tak krótkim czasie tylko liznę to piękne miejsce ale w końcu to tylko rekonesans
. Dalej chciałbym na ok 21-23 dojechać do Aten.
Tutaj jestem na etapie czytania i szukania hotelu w miarę w centrum ale z parkingiem ( trochę niepokoją mnie opinie, że wbrew pozorom to właśnie centrum Aten jest niebezpieczne - ale co znaczy, że niebezpieczne hmmmm ?????????? raczej strachliwy pod tym względem nie jestem...
rano wycieczka na Akropol a potem przejazd "autobusem widokowym" ( postanowiłem pierwszy raz skorzystać z takiej formy , ciekawe co z tego wyjdzie... )
no i wieczorkiem mam ok 150km to Paralon Astros gdzie już zarezerwowałem Studios Maria za 25e pokój 2 osobowy hmm na początku miałem plan uderzać w ciemno bo to będzie już wrzesień ale 25e wydaje sie być dobrą ceną i jest całodobowa recepcja a nie wiadomo do której zabawie w Atenach stąd zmiana planów.
No i ostatnia faza właśnie w miejscowości Paralion Astros , którą to potraktuję bardziej jak bazę wypadową na okoliczne wiadomo jakie atrakcje - standardowo...
Z kolei południe Peloponezu chciałbym najdalej zajechać na Elfanisos a po drodze Monemavsia.
Delfy jedynie nie mogę wpleść w swój plan no ale może zostawię sobie już na konkretne zwiedzanie bo jak już napisałem ten wyjazd traktuje "wypoczynkowo rekonesansowy"
... dobrze, że jesteście można się wygadać