Wolti napisał(a):Czy był ktoś na Karpathos? Wybieramy się tam na początku sierpnia i z chęcią przeczytałbym jakieś opinie.
Alidrzi napisał(a):Witam!
W tym roku raczej Grecja...
Jeśli ktoś jechał (a wiem że wielu jechało ) i ma doświadczenie to proszę o informację jak w Macedonii najlepiej regulować opłaty na bramkach i czym płacić za paliwo (karta , euro, czy kupować gdzieś ichniejszą walutę).
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Torac napisał(a):Wolti napisał(a):Czy był ktoś na Karpathos? Wybieramy się tam na początku sierpnia i z chęcią przeczytałbym jakieś opinie.
Jedziesz tam, czy lecisz tym czarterem z TUI za dobre pieniądze (7.08)? Nie byłem, ale wyspa na pewno nie zawiedzie. Explorowanie rozpocząłem na google earth od plaż poniżej lotniska (Diakofti) i szczęka opadła na początku....
pawelh napisał(a):Alidrzi napisał(a):Witam!
W tym roku raczej Grecja...
Jeśli ktoś jechał (a wiem że wielu jechało ) i ma doświadczenie to proszę o informację jak w Macedonii najlepiej regulować opłaty na bramkach i czym płacić za paliwo (karta , euro, czy kupować gdzieś ichniejszą walutę).
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Można kartą i można zaraz po przekroczeniu granicy zjechać na parking i wymienić walutę.Ja preferuję ten drugi sposób bo zjeżdżam zawsze z autostrady i zaopatrujemy się w owoce.
pawelh napisał(a):bb84 stery lub niestety Grecy oszukują swojego fiskusa i to co piszesz może być przykład.Swoją drogą podziwiam twoje plany gdyż ja wiem,że jadę do Grecji i chyba na Peloponez i chyba z przystankiem na Lefkadzie.pozdrawiam
pawelh napisał(a):My tradycyjnie owoce kupujemy w miasteczku Negotino.Po zjeździe z autostrady należy główną drogą przejechać przez całe miasto(około 1500m)stragany są po lewej ,pozostałe zakupy w markecie kawałek za komisariatem milicji Tu czy gdzie indziej warto w takich miejscach zrobić zaopatrzenie bo przy głównych drogach są wyższe ceny a do tego różne dla turystów a inne dla miejscowych.Tam jeszcze nie nauczyli się tych sztuczek.