Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 11.06.2014 22:17

kmichal napisał(a):
Maciekssss napisał(a):STREET VIEW już jest dostępny w Grecji!

Potwierdzam - właśnie jadę po mojej tegorocznej trasie na Lefkadę ... :D ... trzeba się przygotować bo pozostało już niewiele czasu ... :D
Pozdrawiam.

zerknij tu po prawej będziesz miał "powiązane" filmiki.

a swoją drogą super sprawa z tym street view. Wie ktoś dlaczego Austriacy i Niemcy nie chcą się zgodzić
na taki rodzaj inwigilacji ?
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 12.06.2014 09:54

stary_jac napisał(a):zerknij tu po prawej będziesz miał "powiązane" filmiki.

... dzięki ... oglądałem już te filmiki po kilka razy ... już niedługo w realu nimi pośmigam ... :)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 12.06.2014 16:05

ajdadi napisał(a):
kmichal napisał(a):... trzeba się przygotować bo pozostało już niewiele czasu ... :D /quote]
...adrenalinka powoli rośnie...czyli tak jak u mnie...

To potrzebujecie Panowie ostudzenia emocji na Egremni :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 12.06.2014 17:16

Torac napisał(a):To potrzebujecie Panowie ostudzenia emocji na Egremni :wink:

... w sumie to nie wiem czy ten filmik mnie ostudził czy też jeszcze bardziej podniósł adrenalinkę ... :)
... w zasadzie to chyba jedną nogą już tam jestem - a jeżeli nie nogą to napewno myślami ... :)
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 12.06.2014 17:20

stary_jac napisał(a):zerknij tu po prawej będziesz miał "powiązane" filmiki.

... a ja wszystkim grekomaniakom polecam pooglądać filmiki z tej strony: fototravel.info i połączyć oglądanie ze słuchaniem ... :)
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 12.06.2014 17:21

kmichal napisał(a):... w sumie to nie wiem czy ten filmik mnie ostudził czy też jeszcze bardziej podniósł adrenalinkę ... :)
... w zasadzie to chyba jedną nogą już tam jestem - a jeżeli nie nogą to napewno myślami ... :)
Pozdrawiam.

Szczerze to w zeszłym roku też nie mogłem się doczekać Lefkady,a zwłaszcza "JEJ" kolorków

Pozdrawiam
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 12.06.2014 17:26

ajdadi napisał(a):
kmichal napisał(a):Szczerze to w zeszłym roku też nie mogłem się doczekać Lefkady,a zwłaszcza "JEJ" kolorków
Pozdrawiam

Rok temu byłem już prawie na walizkach, a na pewno od minimum 4 miesięcy wszystko po rezerwowane.
A 2014 brak koncepcji :(
a może zbyt dużo koncepcji... :?:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 12.06.2014 17:41

Torac napisał(a):a może zbyt dużo koncepcji... :?:

... no właśnie tych koncepcji jest tyle, że doszło do tego, że trzeba sobie odpowiednio dawkować relacje z forum bo może się w główce co nieco pomieszać ... :)
... ja miałem straszny ból głowy gdzieś w lutym bo nagle zachciało mi się Cyklad, chociaż Lefkada była już na 99% dopracowana ... ale Kulka uświadomił mi, że Cyklady na mnie poczekają a Lefkada jest warta i godna odwiedzin - więc zmiana nie nastąpiła ... :)
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 12.06.2014 17:45

kmichal napisał(a):Kulka uświadomił mi, że Cyklady na mnie poczekają a Lefkada jest warta i godna odwiedzin

Lefkadą na pewno nie będziesz zawiedziony a skoro planujesz połączyć ją z Kefalonią oraz zobaczyć to i owo po drodze - jestem przekonany, że wrócisz zachwycony :D
Grecja to nie tylko Cyklady :idea:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 12.06.2014 17:51

Torac napisał(a):A 2014 brak koncepcji :(

...A może jedno i drugie...

Pozdrawiam
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 12.06.2014 17:51

kulka53 napisał(a):Grecja to nie tylko Cyklady :idea:

... masz rację ale jak się czyta i ogląda Twoje i nie tylko relacje z Cyklad to wygląda to troszkę jak "inny świat" ... :)
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 12.06.2014 17:56

kulka53 napisał(a):...Lefkadą na pewno nie będziesz zawiedziony a skoro planujesz połączyć ją z Kefalonią ....

Moje wakacyjne marzenie Zakyntos - Kefalonia - Lefkada (kolejność dowolna)
po parę dni na każdej z wysp...ale jak wiecie moja rodzinka nie chce się przemieszczać na wakacjach z miejsca w miejsce..
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 12.06.2014 17:57

kmichal napisał(a):
kulka53 napisał(a):Grecja to nie tylko Cyklady :idea:

... masz rację ale jak się czyta i ogląda Twoje i nie tylko relacje z Cyklad to wygląda to troszkę jak "inny świat" ... :)

Z czystym sumieniem Paweł powinien wydać jakiś przewodnik...i chyba o kasę nie musiałby się martwić...
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 12.06.2014 18:25

ajdadi napisał(a):Z czystym sumieniem Paweł powinien wydać jakiś przewodnik

... zdecydowanie jestem ZA ... :)

ajdadi napisał(a):po parę dni na każdej z wysp...ale jak wiecie moja rodzinka nie chce się przemieszczać na wakacjach z miejsca w miejsce..

... u mnie sprawa wygląda podobnie dlatego na Kefalonię popłyniemy dwa razy ( dwa dni pod rząd ) i na miejscu wynajmiemy autko żeby pozwiedzać ... :)
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 13.06.2014 05:59

Torac napisał(a):
ajdadi napisał(a):
kmichal napisał(a):Szczerze to w zeszłym roku też nie mogłem się doczekać Lefkady,a zwłaszcza "JEJ" kolorków
Pozdrawiam

Rok temu byłem już prawie na walizkach, a na pewno od minimum 4 miesięcy wszystko po rezerwowane.
A 2014 brak koncepcji :(
To może gdzie oczy poniosą-to mój sposób i zawsze się sprawdza.Oczywiście szkic jest,ale nie sztywny
I tak np Rzeszów-Ohryd-Lefkada i gdzieś daleko na dół Peloponezu a jak wyjdzie życie pokaże.pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα