napisał(a) bb84 » 06.06.2014 16:18
Witam
od "10 lat" wybieram się do Grecji... no i tym razem jestem najbliżej
Mam kilka pytań do znawców tematu wynikających bezpośrednio z mojego wstępnego planu.
wyjazd: ok 29 sierpnia -1 września
Planujemy na pierwszy ogień uderzyć na Halkidiki, i tam spędzić 7 dni w Toroni, cykam się jechać w ciemno więc szukałem na booking.com i stąd Toroni ( Sarti wydaje mi się ciekawsze jeśli chodzi o plaże ale nie było nic w moim targecie cenowym ) i tu pierwsze pytanie...
1. pokój 2 osobowy ( z aneksem kuchennym- konieczne) cena 35 euro, na oko jakieś 100/150m od morza. czy ta cena jest ok ? jak uważacie ? a może ktoś zna Toroni i coś napisze na temat tej lokalizacji?
http://www.booking.com/hotel/gr/studio- ... ni.pl.html 2. Saloniki - warto podskoczyć ?
W dalszym ciągu Plan zakłada jazdę na Peloponez ( po drodze Ateny) Xiropigado albo Paralio Astros hmmm sam nie wiem , ale przechodzę do pytania...
3. Może ktoś poleci jeszcze jakąś miejscowość w tym rejonie ? może np lepiej jednak od strony Tolo coś poszukać ??
4. I czy dobrym pomysłem jest w ten rejon jechać w ciemno? ( będzie to wypadał drugi tydzień września) czy nie ryzykować i coś "zabookingować" ? Trochę mnie ciągnie żeby na pałkę pojechać i zostać tam gdzie mi się spodoba ...
Tranzyt. Naczytałem się o granicy w Roszke że w weekendy kosmos ... i chciałem dopytać...
5. Czy WJAZD na Węgry w niedziele we wrześniu też może być morderczy?? czy raczej soboty są tylko takie ryzykowne ?
Za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczny.
Ps czy ja źle liczę czy Diesel w Macedonii na dzień dzisiejszy kosztuje w okolicy 4,50zł ??????????????