Uff, z radością przeczytałem 50% tego wątku i mam już z grubsza pojęcie jak mogą wyglądać wakacje w Grecji. Niestety nadal ciężko mi się zdecydować na jakiś konkretny rejon. Najbardziej myślę o Sithonii bo stosunkowo blisko i stosunkowo ładnie ale może ktoś z Was może zaproponować bardziej urokliwe miejsce?
Co jest dla mnie ważne i czego szukam:
Najważniejsze są widoki i ciekawa przyroda, jako punkt odniesienia dam Tucepi z Chorwacji. Interesuje mnie miejsce wizualnie ładne z ładnymi plażami, ciekawym terenem, coś co nieustannie wprawia oczy w zachwyt.
Ciepła woda - ale to chyba w Grecji standard
Miejscowość umiarkowanie kameralna, zdecydowanie nie interesuje mnie turystyczny moloch, ale też nie szukam wsi zabitej dechami. Potrzebuje miejsca gdzie poza plażą będzie można też pospacerować po jakimś deptaku, będzie jakiś plac zabaw, mile widziane inne atrakcje.
Nie ma znaczenia odległość do typowych atrakcji turystycznych grecji. Zwiedzanie w upale nie jest tym co lubię więc to zostawię sobie na jakiś majowy wypad.
Im rozsądniejsza cena zarówno kwater jak i w knajpkach tym lepiej.
No i to chyba tyle, bardzo proszę o wasze propozycje wraz z jakimiś linkami czy czymś co pozwoli mi zobaczyć jak tam jest.
Z góry bardzo dziękuje.