Jakbyś wybierała się do Vasiliki na Lefkadzie - pisz - mamy tanie miejscówki
Pozdrawiam
brygidka10 napisał(a):CalaLuna napisał(a):Witam, mamy w planach taką samą trasę na przełom lipca i sierpnia. Niespiesznie, czyli Meteory (2 noce), Lefkada (10 nocy), Peloponez (w sumie 12 nocy, ale w 3 miejscach, aby więcej zobaczyć), Delfy (1 dzień), w drodze powrotnej Ohrid (1 noc) i Nisz. Noclegi już zarezerwowane. Ale fajnie czekać kiedy perspektywa takiego wyjazdu przed nami.
CalaLuna gdzie zarezerwowałaś noclegi w pobliżu Meteorów? Możesz podać namiary? To dobry pomysł zatrzymać się tam w drodze na Lefkadę...
CalaLuna napisał(a):Natomiast jeżeli chodzi o Lefkadę - prawdopodobnie będziemy w ok. Nikiany Villa Magemenou. 64 eur za apartament 2 sypialnie z widokiem na morze. Mają maleńką plażę pryw. Ale jeszcze nie jest to pełnia szczęścia.
Zależy mi na widoku, ale też chciałabym, aby w pobliżu był jakiś sklep, taverna tak żeby nie trzeba było ruszać samochodu, a tutaj jest dom pomiędzy wioskami. Ceny proponowane przez właścicieli na maila są generalnie za wysokie od 85-125 eur dla rodziny. Jedna oferta 50 eur blisko morza, ale studio 25 m2 - ścisku też nie lubię, ale miejscówka jest we wsi z normalną plażą, tavernami etc. przecież w sumie będziemy tam tylko spać i jeść śniadanie.Więc sama nie wiem co robić.
nowatorsky napisał(a):Brygidka a w jakiej cenie ta podróż i te warunki?
demi-duox napisał(a):brygidko, czekam na opis wrażeń z Kiveri.
Już dwa razy byłem na Peloponezie ale to stanowczo za mało
Ciekaw jestem czy te wiatry o który tyle mówią nie dają popalić migrnowcom
demi-duox napisał(a):Miejsce jest super położone jeśli chodzi o zwiedzanie no chyba że wolicie grę w piłkarzyki