Hejka
brygidka10 napisał(a):Dzisiaj dostałam odpowiedź z Blue White House
http://www.bluewhitehouse.com/gallery.htm: apartament 3-osobowy 40 euro. Podpowiedzcie proszę, czy te kwatery są do przyjęcia (czy któreż ze zdjęć pokazuje ten 3-osobowy apartament)? jak daleko jest do plaży ? Nie mogę znaleźć wątku w którym była mowa o tych kwaterach...
..w tych kwaterach w 2010 przebywał
piter83pl , tu masz link do Jego relacji
....
Wakacje 2010-Macedonia,Grecja,Albania , zadaj pytanie Piterowi w tym wątku , może się odezwie lub na e-mail (nie wiem czy ma aktywny na forum)
.. my też zastanawialiśmy się nad B.W. Houses w Kalamitsi ale w końcu wylądowaliśmy w Pantheonie. Jeżeli chodzi o "Pantheon" to podejrzewam że w sezonie (lipiec/sierpień) będą obowiązywać ceny z czerwca , czyli
60 euro za 4-osobowy ap. i 80 za 6-cio osobowy , w Pantheonie jest Aśka i Piotrek (polacy) możesz przedzwonić i poprosić nawet po polsku kogoś z nich do telefonu , to ci udzielą konkretnych informacji , chociaż nie wiem , czy przebywają tam przez cały rok , czy dopiero od maja
..niestety z Kalamitsi jak i z "Pantheonu" do plaży dojazd tylko samochodem , najbliżej masz na Kathisma Beach, Kalamitsi Beach i do Agios ( 5/10 minut autem) ,najwięcej kwater w tym rejonie jest w malowniczej wiosce Agios Nikitas (byliśmy tam w 2010 roku , chyba przełom sierpnia/września i płaciliśmy 40 euro za noc ) w Agios plażę masz pod nosem, fajne kwaterki zdala od zgiełku są też przed wjazdem do Agios przy plaży Pefkoulia
...myślę że w cenie 50/60 euro w sezonie za 3 osoby spokojnie coś znajdziesz ,my jeździmy zawsze w ciemno i nigdy nie było problemu , czasami może trzeba dłużej poszukać , z godzinkę lub dwie
, najpiękniejsze są
zachodnie plaże Lefkady ( Egremni,Porto Kathsiki,Kalamitsi) i Kefaloni (Myrtos,Petani,Ammos)
..jak je zobaczysz to będziesz napewno zachwycona
, ja do dzisiaj jak je czasami wspominam to ze szczęścia i zachwytu mało nie sr...m w gacie!
..jakbyś miała jakieś pytania to wal śmiało w tym wątku , w miarę możliwości odpowiem i myślę że Koleżanki i Koledzy z naszego forum też chętnie pomogą
Szerokiej drogi i wesołych wakacji
Pozdrowiajom Kowolki!