Od końca września br. opłaty za autostrady w Macedonii tylko w denarach.
Brak akceptacji opłaty w euro.
Płatność kartami od 2014r.
Źródło: http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?I ... F4120F02BE
bzyq74 napisał(a):Od końca września br. opłaty za autostrady w Macedonii tylko w denarach.
Brak akceptacji opłaty w euro.
Płatność kartami od 2014r.
Źródło: http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?I ... F4120F02BE
bogul6 napisał(a):Witam
Dzięki temu forum byłam z rodzinką 3 razy w CRO-i wszystkie info czerpałam z forum (WIELKI DZIĘKI WSZYSTKIM CRO JEST CUDOWNE).Mąż jest dobrym kierowcą-ale organizacyjne przygotowania odstapił mnie,ja znalazłam to forum i obczytywałam się . Pamiętam jak 3 lata temu z motylami w brzuchu pędzilismy mając 1 nawigacje i 2 mapy(ha,ha),bojąc się że jak się zgubimy to się nie dogadamy,bo nie znamy angielskiego,a ja napisałam sobie nawet kartkę po chorwacku -że szukamy noclegu. I zaskoczenie ilu Polaków spotkalismy,parkingi mówiły po Polsku.Dziś czuję się jak stara wyjadaczka ...ale tylko w kwesti Chorwacji i znów szukam u Was pomocy.Chcielibyśmy zobaczyć Grecję-ale nie wiem co wybrać-kemping czy apartament.Zakupiliśmy namiot dla naszej 5 os rodzinki, w razie jeśli nie znajdziemy apart. to może choć na kemp.uda nam się przenocować.Szukając informacji doczytałam że apartamenty są niewiele droższe od tych w CRO, a jak jest z kempingami, jakie sa ceny,jeśli ktoś mógłby nam pomóc,trochę boję się jechać w ciemno, ale z drugiej strony mąż prowadzi usługi dla pewnej firmy i trudno mu planować urlop, bo musi być dyspozycyjny.Więc jak zapowiada się w miarę spokojny tydzień to zbieramy się w ciągu kilku godzin i wyjeżdzamy(tak było dotąd,ale wiadomo że Grecja leży ciut ciut dalej).Myślimy o Peloponez bo w zasadzie z tego miejsca blisko do tych wszystkich zabytkowych miejsc, które chcemy pokazać naszej 3 dzieciaków.Może ktoś z was doradzi gdzie jakieś kempingi,jakie a ceny co zabrać na kemping(ja nigdy nie spałam w namiocie-ale co tam, nie mogę sie łamać mam synów a oni lubią takie atrakcje może wytrzymam :cry: , a teraz na poważnie czy bardzo gorąco jest w namiocie ? da się wytrzymać w tym klimacie? co zabierać na kemping,czy w Grecji pada deszcz latem? Może macie jakiś namiar na apartament-gdzie dogadamy się po Polsku-no i co radzicie Kochani jechać w ciemno z tym namiotem,czy rezerwować.Pomóżcie.Plisss