Skoro temat Lefkady na afiszu to i ja się dołączę.
Tydzień temu opuściłam Lefkadę i był to wspaniały pobyt na tej uroczej wyspie. Po pierwsze dziękuję wszystkim, którzy polecili Lefkadę, największe DZIĘKUJĘ do Taurusa. Nie umiem pisać relacji, poza tym i czasu brak, ale w największym skrócie napiszę, że na wyspie jest:
- tanio, poczynając od zakwaterowania, poprzez wycieczki, pamiątki, na restauracjach kończąc.
- bogactwo bajecznych plaż, wszystkich nie sposób zobaczyć w ciągu niecałych dwóch tygodni,
- we wrześniu mało ludzi (wtedy byłam, więc jedynie na tym czasie mogę oprzeć swoją opinię).
Bałam się o drogi, ale są całkiem ok, szczególnie ta po wschodniej stronie wyspy (od Lefkady do Vasiliki).
Wrócę jeszcze do tematu zakwaterowania bo głownie tym chciałam się podzielić po powrocie.
Zazwyczaj jeżdżę w ciemno i na miejscu szukam lokum, tym razem było troszkę inaczej, postanowiłam poszukać czegoś zanim tam dotrę. Oczywiście zaczęłam od sprawdzonego przez Kolegę Taurusa Koali, okazało się jednak, że nie mieli już miejsc. Wysłałam kilka mejli i ostatecznie wybrałam Liotrivi Studio. W necie znalazłam zaledwie jedną opinię o tym miejscu, w dodatku po rumuńsku, ale dzięki googletranslate dało się zrozumieć, że jej autor był z miejsca zadowolony. Sprawna i szybka komunikacja z właścicielem po angielsku, cena 40 euro za apartament dla czterech osób, 9 noclegów: dwa pokoje z duuuużą kuchnią, dwa balkony, widok na zatokę, wszędzie bliziutko. Ceny nawet nie targowałam, więc podejrzewam, że możnaby to jeszcze zniżyć.
Piszę o tym, żeby zostawić ślad na forum, bo miejsce jest wg mnie naprawdę godne uwagi i niedrogie, a nigdzie nie można o nim znaleźć opinii (jak dotąd), co może utrudniać podjęcie decyzji o jego wyborze. Jeśli ktoś jest zainteresowany, niech wpisze w wyszukiwarkę Liotrivi Studio. Zdjęcia zamieszczone na stronie w pełni pokazują jak wygląda. Nawet nie byłoby sensu pokazywać zdjęć zrobionych przez mnie bo prócz tego co na stronie, widoczny byłby „bałagan urlopowicza”.
Jeśli ktoś miałby jakiekolwiek pytania, niech pisze, na forum może nie udzielam się znacząco, ale zaglądam regularnie, postaram się odpisać.
Pozdrawiam
Magda