Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Persa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Persa » 05.08.2012 12:18

Do Taurus
Mogę prosić o namiary na kwatery
Na razie tylko czytam i sie rozgladam, ale moze tez skusimy sie na Grecje ;-)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
taurus
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 07.08.2012 13:11

Persa napisał(a):Do Taurus
Mogę prosić o namiary na kwatery
Na razie tylko czytam i sie rozgladam, ale moze tez skusimy sie na Grecje ;-)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Przepraszam za zwłokę ale dopiero dzisiaj pojawiłem się na forum.

Pozdrawiam
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 16.08.2012 08:39

Ooo...widze, ze ekipa grecka sie rozrasta :)
Ja w tym roku po raz 5 cro, ale ze wzgledu na znajomych (stan blogoslawiony jednej pani), druga pani mala < 1 rok. Odpuscilem GR. Ale w przyszlym roku startuje.
Bylem kilka razy w GR, ale widze ze ceny troche spadly, bo za apartament z widokiem 30m do morza, to trzebabylo zapalacic ok 80-100 E (4+2).

Kriss, pytanie polwysep Pilion jak oceniasz ?Masz jakies zdjecia z pobytu ?
Kriss69
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kriss69 » 16.08.2012 17:33

Pelion odbieram jak najbardziej pozytywnie. Lubię takie "zadupia". Ale generalnie mam pozytywny odbiór Grecji, do której wróciłem po latach odwiedzania Cro, Włoch czy Bułgarii. Zdjęcia oczywiście bardzo chętnie. Może zdąże w weekend. Muszę tylko wysegregować kilka z kilkuset. Będzie to dla mnie emocjonujące przeżycie. Bo jak dotąd nie publikowałem zdjęć. :) Mam też krytyczny stosunek do własnych umijętności fotograficznych. W każdym razie spróbuję . Pzdrawiam
Tylkopacze
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tylkopacze » 20.08.2012 11:10

Powiem wam szczerze, że śmiało mogę wam polecić wypad na Kretę. Jest co pozwiedzać, a przede wszystkim wycieczkę last minute możne urwać po bardzo atrakcyjnych cenach! :)
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 20.08.2012 13:57

Przy teraźniejszych kombinacjach w biurach podróży to lepiej chyba sobie odpuścić i poczekać, aż wymyslą coś żeby klientów zabezzpieczyć coby tą Kretę chociaż zobaczyć :)
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 08.09.2012 21:52

Czwarty raz zaliczyłem wakacje w układzie początek lipca Grecja a sierpień Cro i czwarty raz stwierdzam,że cenowo Grecja wygrywa. :roll:
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 08.09.2012 22:01

pawelh napisał(a):Czwarty raz zaliczyłem wakacje w układzie początek lipca Grecja a sierpień Cro i czwarty raz stwierdzam,że cenowo Grecja wygrywa. :roll:

Miło to słyszeć, że potwierdza się to nawet w takim roku jak obecny .
W przyszłym znów wracam tam :)
kato
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kato » 14.09.2012 19:07

Właśnie wróciłem z Sithoni. Też odnoszę wrażenie, że Grecja wychodzi taniej. A plaże zdecydowanie ładniejsze.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 14.09.2012 19:18

Witam.

Przy zachowaniu tych samych standardów 2 tygodnie w Grecji kosztowały mnie tyle co tydzień w Chorwacji.
Lipiec tego roku.

To mówi samo za siebie.

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.09.2012 19:22

kato napisał(a):Właśnie wróciłem z Sithoni. Też odnoszę wrażenie, że Grecja wychodzi taniej. A plaże zdecydowanie ładniejsze.

Z pierwszym się zgadzam, z drugim niekoniecznie. Tyle, że pierwsze jest jednoznaczne i wymierne... natomiast na przykład nad plażami w Kalamitsi trzeba się zastanowić, bo rzeczywiście ładne są skubane :wink:
mysiaty
Croentuzjasta
Re: ceny w Grecji spadły!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysiaty » 15.09.2012 20:15

tamtam napisał(a):Cześć

Cena apartamentu w którym się zatrzymaliśmy dla dwóch osób, z widokiem na morze z balkonu, bez klimy to 30 uro za dobę. Plaża ok 4 metry od wyjścia z pokoju, nie jest bardzo szeroka, może 15 metrów, ale własna.
W cenie mamy leżaki i parasole.
Cena normalna bez obiżek to 75 euro - widzieliśmy oficjalny cennik :)
Pokój ładny, tv, łazienka ładna i czysta.

Pozdrawiam.

Hej,
troche odgrzewany kotlet.ale jeśli możesz,to podaj namiary na takie fajne miejsce.Może być na forum ,albo na priva:okiej@o2.pl.
Pomaleńku myslę o 2013.
Pozdrawiam
jacek
Wykus1
Autostopowicz
Grecja - podzękowania

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wykus1 » 19.09.2012 09:29

Chciałbym w tym miejscu podziękować wszystkim, którzy na tym forum podzielili się swoimi wiadomościami na temat Grecji a przede wszystkim wyspy Lefkada. Zdjęcia i relacje były inspiracja dla mnie na tegoroczne wakacje, które podzieliłem na połowę - pierwszy pobyt na Lefkadzie a później wyjazd na Penelopez. Mieszkaliśmy w miejscowości Ponti koło Vasililki - 30 E za apartament, 50 metrów od morza, z widokiem na morze, natomiast na Penelopezie mieszkaliśmy obok miejscowości Drepano w fantastycznym miejscu u pani Ewy - polki w apartamentach Armonia, przy samej plaży. Cisza, spokój, puste plaże, mili gospodarze, doskonałe miejsce wypadowe na zwiedzanie. We wrześniu za apartament składający się z sypialni, pokoju z aneksem kuchennym, piwnicą, dużym tarasem płaciliśmy 40 euro. Jechaliśmy jednym samochodem w dwie rodziny, koszt wszystkich opłat drogowych, paliwa, parkingów to 975 euro, przy spalaniu benzyny na poziomie ponad 10 litrów, łącznie kilometraż zamknął się na cyfrze 4760 km. Tak więc koszty samochodowe na rodzinę to kwota około 2000 zł, w sumie wakacje kosztowały nas niecałe 6000 zł z tym, że mieliśmy ze sobą trochę jedzenia w lodówce. Ale na miejscu w "normalnych" sklepach ceny nie odbiegały aż tak drastycznie od tutejszych.
Jak ktoś będzie miał jakieś pytanie chętnie odpowiem.
P.S. ci co pisali, że Lafkada jest piękna - nie kłamali:)
Załączniki:
Widk z tarasu Drepano.jpeg
Widok z tarasu
Apartament Armonia.jpeg
Apartamenty Armonia - widok od strony plaży
Lefkada.jpeg
Widok z tarasu Lefkada
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 19.09.2012 09:51

Hejka! :papa:

Wykus1 mam nadzieję że zapodasz więcej tych fotek !

Najlepsza byłaby jakaś mnogo ofotkowana relacyjka :roll:

..już nie wspomnę o Taurusie , JanuszuW , pawleh i innych CRO/GREKOmaniakach , których mam nadzieję leń w końcu opuści i też wrzucą jakieś relacyjki z tegorocznych wojaży po Helladzie :roll:

Cekomy i Pozdrowiomy!

Kowolki! :papa: :hut: :sm:
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 19.09.2012 09:52

Gdzie mnie do Mistrza Pióra i Obiektywu dorównywać i swoimi wypocinami forum zaśmiecać ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα