Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 13.06.2012 08:38

goly napisał(a):Cześc Jacek
Mam prośbe ,masz gdzies tą stronke z czasem oczekiwania na granicach w Serbii ? Gdzies ja zapodziałem , a wyjazd zbliza sie i zbliża :)

Prosisz i masz ;)

Czas oczekiwania na serbskich granicach
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 13.06.2012 09:42

wery fenkju :)
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 13.06.2012 15:50

-Yaro- napisał(a):
joajer napisał(a):W 2011 były potworne korki w Belgradzie

W jakich godzinach przejeżdżałeś przez Belgrad?

Jechałem na początku lipca, w sobotę godz ok 14-00
Jechało ze mną tysiące samochodów z niby-niemcami kierująch się do Turcji.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 13.06.2012 17:23

joajer napisał(a):Jechałem na początku lipca, w sobotę godz ok 14-00
Jechało ze mną tysiące samochodów z niby-niemcami kierująch się do Turcji.

I tu masz odpowiedź na swoje problemy z korkiem - sobota to nie tylko na trasie do Chorwacji szczyt komunikacyjny.

Most Gazela można objechać obwodnicą-tranzytem dla TIR-ów - mapka na stronie serbskich autostrad lub jadąc przez dzielnice Zemun i mostem Brankowa.
Pozdrawiam
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 28.06.2012 13:06

Witam
Zwolnił nam sie jeden apartament w Vasiliki. Koala-Palace.Jedna rodzina wypadła z wyjazdu z przyczyn osobistych . Apartament w cenie 32,5 e. Jezeli sa jacys chetni niezdecydowani to zapraszamy na wyjazd .Reszta na meila lub gg.

http://www.koalalefkada.com/
termin 15 - 27 lipiec

Mój meil :goly78@poczta.onet.pl
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 28.06.2012 18:44

goly napisał(a):Witam
Zwolnił nam sie jeden apartament w Vasiliki. Koala-Palace.Jedna rodzina wypadła z wyjazdu z przyczyn osobistych . Apartament w cenie 32,5 e. Jezeli sa jacys chetni niezdecydowani to zapraszamy na wyjazd .Reszta na meila lub gg.

http://www.koalalefkada.com/
termin 15 - 27 lipiec

Mój meil :goly78@poczta.onet.pl

Mariusz - ja pojadę - odpisz pilnie. Lub zadzwoń.

Jacek
Odeta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Odeta » 23.07.2012 17:50

Czy ktoś jest teraz w Grecji? Chciałabym się dowiedzieć czy jest wielu turystów, czy raczej spokój? Interesują mnie wyspy jońskie choć inne miejsca w sumie też ... :-)
Pozdrawiam i liczę na jakieś info;-)
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 23.07.2012 19:48

Właśnie wróciłem, byłem na wybrzeżu jońskim, gdzieś w połowie drogi między Prewezą a Pargą. Ogólnie nie miasteczko, raczej wiocha ale z knajpkami i hotelami. Turyści byli tylko greccy, jako jedyny byłem z PL, może 3-4 auta miały tablice D i jakieś 2 kampery przy plaży z Włoch.
Pierwszy tydzień byliśmy sami w domu, potem przyjechała jakaś rodzina z GR.
Wg mnie to mało turystów z zagranicy, może więcej w znanych miejscach.
A i ceny apartamentów nie były wysokie, a na pewno niższe niż w HR, mieliśmy dobry i wyposażony , blisko morza dla 4 ale było nas 3 za 40E, wytargowaliśmy inny, też fajny nawet za 35 ale nie było klimy więc odpuściliśmy, upały były straszne, temperatury między 34-38st.
Wykus1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wykus1 » 23.07.2012 21:18

Ja wybieram się na Lefkadę a później na Penelopez pod koniec sierpnia. Jak ktoś ma jakieś porady, sugestię o czekam na informację. Jak droga, pobyt, ceny i opinie.
Odeta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Odeta » 24.07.2012 02:02

joajer dzięki za info!!! Pozdrawiam:-)
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 24.07.2012 07:35

Odeta napisał(a):Czy ktoś jest teraz w Grecji? Chciałabym się dowiedzieć czy jest wielu turystów, czy raczej spokój? Interesują mnie wyspy jońskie choć inne miejsca w sumie też ... :-)
Pozdrawiam i liczę na jakieś info;-)

Jestem na Lefkadzie. Turystów mało - głównie Serbowie, Macedończycy, Grecy i Polacy.

W tym roku najwięcej jest Serbów i Macedończyków.

Drożeje paliwo - ON od 1.518 do 1.61E

Pozdrawiam
Odeta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Odeta » 24.07.2012 12:34

Taurus dzięki! Widzę,że w końcu jednak udało się pojechać do Grecji,super! My dzisiaj ruszamy,w ciemno na Kefalonie ,potem Lefkada.To paliwo...w zeszłym roku za benzyne w płd Włoszech płaciliśmy po 1.70 i więcej. Ale to wakacje,trzeba jakoś przeżyć te ceny:-) Pozdrawiam!!!
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 24.07.2012 14:08

Odeta napisał(a):My dzisiaj ruszamy,w ciemno na Kefalonie ,potem Lefkada.

Do kiedy będziecie na Lefkadzie? :roll:
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 24.07.2012 17:38

Ropa 1.5E benzyna 1.7 Można trafić i trochę drożej i trochę taniej. W naszej miejscowości w "sklepiku" małe piwko było po 1.2E!
Polecam robienie zakupów w Lidlu, naprawdę dużo taniej niż w ichniejszych sklepikach.
Tankowanie na max w Macedonii, tam chyba najtaniej, za to w alkohole można nieźle się zaopatrzyć w Serbii, warto bo w GR 0.5l to nie mniej jak 10E
wicia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wicia » 24.07.2012 18:07

Kochani a może ktoś wrzuci orjętacyjne ceny LPG,wyjeżdżam do Grecji w drugim tygodniu września i chciała bym zrobić jakąś kalkulacje Pozdrawiam wypoczywających.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα