-Yaro- napisał(a):Krystof kiedy planujesz jechać, ja będę w Vasiliki od 04.08 do 17.08
jeszcze nic nie wiem, ale jak już, to lipiec :@)
Doctor Wu napisał(a):
Hmmm Predejane ..... Mieszane uczucia.
Z jednej strony - kolos w przepięknej okolicy. Wielki budynek, obok camping, parking zamknięty. Stacja benzynowa i market spożywczy. Babinka ze straganem sprzedająca owoce i warzywa.
Pokój z klimatyzacją, niezbyt estetyczna łazienka. Olbrzymia restauracja, a w niej zawartość minimum 3 autokarów spożywająca obiadokolacje. Jeden autobus odjeżdża, a następny już czeka. Ledwo znaleźliśmy miejsce dla nas trojga, aby zaliczyć kolację. Jedzenie - zamówiliśmy typowo serbskie, cevapcici i pleskavicę, fajne ale bez rewelacji.
Z drugiej strony - typowo serbska pyszałkowata arogancja. Reklamują, że w pokoju darmowy internet, ale pomimo wprowadzania loginu i hasła otrzymanego w recepcji, nic nie działało. Wykupiony i zapłacony nocleg ze śniadaniem - które składało się z jednej bułki na głowę, mikro dodatku do pieczywa i coś do picia. A jeszcze zażądali zapłacenia ekstra opłaty za to obfite żarcie Kelner tak uprzejmy, jakby miał kałasznikowa za pazuchą.
2 lata temu, cena 42E za 3 osoby.
Krystof napisał(a):dzięki :@)
jedyny strach wiąże się z autem - jeżdżę dziesięcioletnią mazdą mpv (stąd to spalanie - może wyjdzie 8.5, ale wolę liczyć więcej) ... a strach stąd, że ma już na liczniku ponad 170 tyś, coś mi huczy w kole przy skręcaniu, niebawem pojawi się problem ze sprzęgłem/dwumasą - wiesz, jak jest - jak by to się stało u Helmutów, to czułbym się bezpiecznie - gorzej, jak mi coś strzeli w greckich górach :@(((
kaammyyk napisał(a):A można wiedzieć w jakich apartamentach będziesz na tych wyspach.?
Pytam , bo jestem zainteresowany tymi wyspami i szukam fajnych apartamentów.
tamtam napisał(a):Nie wiesz czasem czy zrobili także ten kawałek autostrady przed granicą Macedońską?
W 2011 roku budowali tam autostradę.
Nie był to wprawdzie długi odcinek, ale zawsze to szybciej
pawelh napisał(a):Ostatni nr Angory zawiera art.Mafia drogowa opisujący działania rumuńskich grup mafijnych na serbskich autostradach ich sposoby działania i strefy wpływu.Jadę do Gr czwarty raz i zawsze się pilnowałem więc nigdy osobiście tego co opisije gazeta nie doświadczyłem,ale warto z zawartych tam porad czerpać.Dranie posuwają się do przecinania przewodów hamulcowych czy nawet trenowania psów w taki sposób by te wpadały pod samochody itd.Lektura godna polecenia.