napisał(a) tamtam » 14.12.2011 20:00
TaTa napisał(a):"Bardzo dobry wybór. Byłem w tym roku w miejscowości pomiędzy Sithonią a Kassandrą.
Polecam śliczne plaże na Sithoni, po prostu bajeczne.... niektóre mają wygląd i nazwy jak z Karaibów ( np: Caribbean beach ).
Dobre miejsce na pierwsze wakacje, niedaleko do zwiedzania Saloniki i inne ciekawe miejsca w pobliżu, rejs statkiem do opłynięcia Republiki Mnichów ( Góra Athos).
Ja jechałem w ciemno, znalazłem studio dla dwóch osób za 30 EUR za dobę. W cenie prywatna plaża z parasolami i leżakami, taras z widokiem na Górę Olimp... śniadanie, czy kolacja z takim widokiem bezcenne
Do plaży miałem jakieś 2-3 metry od wyjścia z tarasu...
Byłem na początku lipca. "
Może namiary?...
Miejscowość to Psakoudia, kwatera u Janisa, jak wjeżdżasz do wsi od strony Salonik, to zaraz za wjazdem po prawej stronie, chyba 3-ci dom.
We wsi jest informacja turystyczna w której pracuje polka, która mówi też bardzo dobrze po niemiecku - mieszkała i pracowała wiele lat w Niemczech.
Oprócz tego jeden ze sklepów prowadzi polka która wyszła tam za greka i mieszka razem z rodziną. Ma na imię Ewelina.
Gdzieś miałem nr telefonów do nich, ale teraz nie mam dostępu do tych danych. Może będę miał w ten weekend, to podeślę nr telefonówna priva.
Znalazłem telefon do Eweliny, do sklepu:+302371052230
Telefon do biura podróży gdzie pracuje wpomniana wyżej Polka: Tamara, tel +302371051102
Ceny w biurze były wysokie, lepiej jednak samemu szukać, wtedy naprawdę tanio znadziecie noclegi
Pozdrav