Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 11.12.2011 19:21

Będąc między Sithonią a Kassandrą widać Olimp?
tamtam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 12.12.2011 19:53

joajer napisał(a):Będąc między Sithonią a Kassandrą widać Olimp?

Widać go rano, jest zamglony i dość daleko, ale widać go.
Popołudniem jak się słońce przemieściło to już nie było go widać, bo patrzysz wtedy pod słońce :), albo prawie pod słońce...

Pozdrav
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 12.12.2011 20:21

Będąc w Asprovalcie tylko jednego dnia widziałem Atos. Wcześniej było gorąco, powietrze stało, woda miała 30stC. Dopiero ostatniego dnia wszystko przewiało, powietrze stało się klarowne, woda również, Atosa było widać dobrze a temperatura w morzu zrobiła się zimna-jakieś 26stC :D
TaTa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TaTa » 12.12.2011 20:28

"Bardzo dobry wybór. Byłem w tym roku w miejscowości pomiędzy Sithonią a Kassandrą.
Polecam śliczne plaże na Sithoni, po prostu bajeczne.... niektóre mają wygląd i nazwy jak z Karaibów ( np: Caribbean beach ).
Dobre miejsce na pierwsze wakacje, niedaleko do zwiedzania Saloniki i inne ciekawe miejsca w pobliżu, rejs statkiem do opłynięcia Republiki Mnichów ( Góra Athos).
Ja jechałem w ciemno, znalazłem studio dla dwóch osób za 30 EUR za dobę. W cenie prywatna plaża z parasolami i leżakami, taras z widokiem na Górę Olimp... śniadanie, czy kolacja z takim widokiem bezcenne
Do plaży miałem jakieś 2-3 metry od wyjścia z tarasu...
Byłem na początku lipca. "

Może namiary?...:)
TaTa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TaTa » 12.12.2011 20:28

"Bardzo dobry wybór. Byłem w tym roku w miejscowości pomiędzy Sithonią a Kassandrą.
Polecam śliczne plaże na Sithoni, po prostu bajeczne.... niektóre mają wygląd i nazwy jak z Karaibów ( np: Caribbean beach ).
Dobre miejsce na pierwsze wakacje, niedaleko do zwiedzania Saloniki i inne ciekawe miejsca w pobliżu, rejs statkiem do opłynięcia Republiki Mnichów ( Góra Athos).
Ja jechałem w ciemno, znalazłem studio dla dwóch osób za 30 EUR za dobę. W cenie prywatna plaża z parasolami i leżakami, taras z widokiem na Górę Olimp... śniadanie, czy kolacja z takim widokiem bezcenne

kaammyyk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaammyyk » 13.12.2011 02:14

Tak, dawaj namiary - przydadzą się !
tamtam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 14.12.2011 20:00

TaTa napisał(a):"Bardzo dobry wybór. Byłem w tym roku w miejscowości pomiędzy Sithonią a Kassandrą.

Miejscowość to Psakoudia, kwatera u Janisa, jak wjeżdżasz do wsi od strony Salonik, to zaraz za wjazdem po prawej stronie, chyba 3-ci dom.
We wsi jest informacja turystyczna w której pracuje polka, która mówi też bardzo dobrze po niemiecku - mieszkała i pracowała wiele lat w Niemczech.
Oprócz tego jeden ze sklepów prowadzi polka która wyszła tam za greka i mieszka razem z rodziną. Ma na imię Ewelina.

Gdzieś miałem nr telefonów do nich, ale teraz nie mam dostępu do tych danych. Może będę miał w ten weekend, to podeślę nr telefonówna priva.

Znalazłem telefon do Eweliny, do sklepu:+302371052230
Telefon do biura podróży gdzie pracuje wpomniana wyżej Polka: Tamara, tel +302371051102
Ceny w biurze były wysokie, lepiej jednak samemu szukać, wtedy naprawdę tanio znadziecie noclegi

Pozdrav
bordzio
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bordzio » 28.12.2011 00:31

do Taurus
jak możesz to ja też poproszę namiary na kwatery w Grecji i linka na forum greckie
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 28.12.2011 10:44

bordzio napisał(a):do Taurus
jak możesz to ja też poproszę namiary na kwatery w Grecji i linka na forum greckie

Poszło

Pozdrawiam
gieroy
Autostopowicz
Taurus

Nieprzeczytany postnapisał(a) gieroy » 28.12.2011 19:00

do Taurus
Jeśli można to ja też poproszę namiary na kwatery Lefkada i linka na forum greckie
Pozdrawiam
taurus
Cromaniak
Re: Taurus

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 28.12.2011 19:07

gieroy napisał(a):do Taurus
Jeśli można to ja też poproszę namiary na kwatery Lefkada i linka na forum greckie
Pozdrawiam

Poszło

Pozdrawiam
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 29.12.2011 08:13

wiesz co, Taurus ... skoro tu taki szał na Twoje linki, to widać coś fajnego musisz rozdawać ;@)))
to może i ja bym się przyjrzał Twoim skarbom, co? K.
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 29.12.2011 08:32

rezerwacja na Lefkadzie zrobiona, zaliczka wpłacona. Teraz tylko oszczędzać i oglądać zdjęcia :

http://www.trekearth.com/gallery/Europe ... 236875.htm
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 29.12.2011 08:56

Jak da radę to ja też tam zawitam około 10.07.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 29.12.2011 09:35

Krystof napisał(a):wiesz co, Taurus ... skoro tu taki szał na Twoje linki, to widać coś fajnego musisz rozdawać ;@)))
to może i ja bym się przyjrzał Twoim skarbom, co? K.

Witaj

Nic takiego nie rozdaję ;) Mały zbiór po prostu . Każdy może go zrobić.

Podaj maila ponieważ PW są wyłączone.

Pozdrawiam

p.s.
Mail z którego kiedyś pisałeś do mnie zwraca wiadomości z informacją - użytkownik nie znany.
Ostatnio edytowano 03.01.2012 09:52 przez taurus, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα