Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
eisztar
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) eisztar » 22.11.2011 20:18

taurus napisał(a):
eisztar napisał(a):Witam serdecznie:)
Czy można prosić również o namiary....
Byliśmy w tamtym roku w południowej Grecji i mamy zamiar tam wrócić więc bardzo proszę;) Pozdrawiam

podaj maila

niuniek poszło

pozdrawiam

Już podaję:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 22.11.2011 20:28

Poszło

Pozdrawiam
eisztar
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) eisztar » 22.11.2011 20:41

Bardzo dziękuję;)
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 22.11.2011 20:49

tajemniczy napisał(a):my się wybieramy w lipcu na Lefkadę, wstępna rezerwacja już klepnięta.

Rodzina 2+2, jeżeli ktoś chętny na wspólny wyjazd zapraszam na PW badz adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Witam Tajemniczy,napisz cos o lefkadzie,ile ap.jak z jedzeniem,kiedy jedziesz :?:
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 23.11.2011 08:51

Cześc Jacku .Widze że jednak zmieniłeś plany . My juz po wstępnych "rozmowach" z Mary . Więc prawdopodobnie powrót na Lefkade w przyszłym roku . Kiriakos powoli dochodzi do siebie wieć moze bedzie wszystko po staremu :)
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 23.11.2011 09:13

goly napisał(a):Cześc Jacku .Widze że jednak zmieniłeś plany . My juz po wstępnych "rozmowach" z Mary . Więc prawdopodobnie powrót na Lefkade w przyszłym roku . Kiriakos powoli dochodzi do siebie wieć moze bedzie wszystko po staremu :)

cześć

jestem z nimi w stałym kontakcie ;)

tak - właśnie anulowałem u nich rezerwacje dużego apartamentu na piętrze - miałem na cały lipiec i jadę na Peloponez - trochę też biznesowo szukamy nowych kontaktów i działki dla siebie... Ale to już raczej na priv..

Wczoraj 2 rodziny już robiły u nich rezerwację ale terminów nie znam.

Pozdrawiam całą rodzinkę.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 23.11.2011 13:10

Dla osób zainteresowanych cenami posiłków w Grecji.

Zrobiłem stronę o apartamencie do którego jeździłem - są tam również zdjęcia z Menu restauracji właścicieli apartamentu.

Adres macie w pod zdjęciem - kliknąć grecką flagę lub fotkę na dole strony.

Dodam, że często bywało tak, że dania miały ceny dnia i były tańsze plus zwyczajowy rabat dla lokatorów.

Pozdrawiam
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 27.11.2011 19:58

kamil1929 napisał(a):
tajemniczy napisał(a):my się wybieramy w lipcu na Lefkadę, wstępna rezerwacja już klepnięta.

Rodzina 2+2, jeżeli ktoś chętny na wspólny wyjazd zapraszam na PW badz adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Witam Tajemniczy,napisz cos o lefkadzie,ile ap.jak z jedzeniem,kiedy jedziesz :?:

Kamil poszło na maila, jedziemy w terminie 14-29.07

pzdr
loco1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) loco1 » 01.12.2011 15:09

Taurus
jak możesz to poproszę też o twoje namiary kwater w Grecji

taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 01.12.2011 18:02

loco1 napisał(a):Taurus

poszło
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 01.12.2011 20:26

taurus napisał(a):
loco1 napisał(a):Taurus

poszło

Witam Taurus,podeslij linka na ap.. na lefkadzie.Dzieki :wink:
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 01.12.2011 20:43

poszło

Pozdrawiam
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 10.12.2011 17:55

Zauważyłem, że w tym roku w Grecji a dokładnie było to w Asprovalcie ceny apartamentów w cennikach i internecie nijak się miały do rzeczywistości.
Tzn: apartamenty z ceną np dla 2 osób za 55 euro mieliśmy za 40 euro ale dla 4 osób (fakt, że typu studio) a że oglądaliśmy kilka to wszędzie, choć wisiały cenniki to był to tylko taki pic-na-wodę bo ceny były niższe.
Sprawdzałem kwaterkę naszą i inne które widzieliśmy a mieliśmy wizytówki i były w internecie, ceny były z cennika, choć w rzeczywistości było taniej, i to znacznie.
Mieliście podobnie?
tamtam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 10.12.2011 18:54

joajer napisał(a):Zauważyłem, że w tym roku w Grecji a dokładnie było to w Asprovalcie ceny apartamentów w cennikach i internecie nijak się miały do rzeczywistości.
Tzn: apartamenty z ceną np dla 2 osób za 55 euro mieliśmy za 40 euro ale dla 4 osób (fakt, że typu studio) a że oglądaliśmy kilka to wszędzie, choć wisiały cenniki to był to tylko taki pic-na-wodę bo ceny były niższe.
Sprawdzałem kwaterkę naszą i inne które widzieliśmy a mieliśmy wizytówki i były w internecie, ceny były z cennika, choć w rzeczywistości było taniej, i to znacznie.
Mieliście podobnie?

Miałem dokładnie tak samo.
Studio za 55 EUR dostałem za 30 EUR.
Pozdrav
tamtam
Croentuzjasta
Re: Grecja - Chalkidiki

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 11.12.2011 18:10

niuniek napisał(a):Witam,
Na dzień dobry zaznaczę, że w temacie "Grecja" jestem nowicjuszem, a że zacząłem się interesować przyszłymi wakacjami, mój wybór tym razem padł na ten kraj, poprzednio kilka razy Cro, raz Bugaria. Poniewaz jestem zwolennikiem jazdy samochodem, na pierwszy raz chcialbym zaliczyc cos stosunkowo blisko. Czytam Wasze posty i wnioskuje, iz Chalkidiki, srodkowy palec, Sithonia bylby dobrym wyborem I tu w koncu moje pytanie o slusznosc wyboru. Kwatera prywatna czy moze bungalows w osrodku lub na campingach, rodzina 3 osobowa. Moze jakies namiary. Z gory dzieki.

Bardzo dobry wybór. Byłem w tym roku w miejscowości pomiędzy Sithonią a Kassandrą.
Polecam śliczne plaże na Sithoni, po prostu bajeczne.... niektóre mają wygląd i nazwy jak z Karaibów ( np: Caribbean beach ).
Dobre miejsce na pierwsze wakacje, niedaleko do zwiedzania Saloniki i inne ciekawe miejsca w pobliżu, rejs statkiem do opłynięcia Republiki Mnichów ( Góra Athos).
Ja jechałem w ciemno, znalazłem studio dla dwóch osób za 30 EUR za dobę. W cenie prywatna plaża z parasolami i leżakami, taras z widokiem na Górę Olimp... śniadanie, czy kolacja z takim widokiem bezcenne :)
Do plaży miałem jakieś 2-3 metry od wyjścia z tarasu...
Byłem na początku lipca.

Pozdrav
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα