Re: Grecja - Chalkidiki
napisał(a) tamtam » 11.12.2011 18:10
niuniek napisał(a):Witam,
Na dzień dobry zaznaczę, że w temacie "Grecja" jestem nowicjuszem, a że zacząłem się interesować przyszłymi wakacjami, mój wybór tym razem padł na ten kraj, poprzednio kilka razy Cro, raz Bugaria. Poniewaz jestem zwolennikiem jazdy samochodem, na pierwszy raz chcialbym zaliczyc cos stosunkowo blisko. Czytam Wasze posty i wnioskuje, iz Chalkidiki, srodkowy palec, Sithonia bylby dobrym wyborem I tu w koncu moje pytanie o slusznosc wyboru. Kwatera prywatna czy moze bungalows w osrodku lub na campingach, rodzina 3 osobowa. Moze jakies namiary. Z gory dzieki.
Bardzo dobry wybór. Byłem w tym roku w miejscowości pomiędzy Sithonią a Kassandrą.
Polecam śliczne plaże na Sithoni, po prostu bajeczne.... niektóre mają wygląd i nazwy jak z Karaibów ( np: Caribbean beach ).
Dobre miejsce na pierwsze wakacje, niedaleko do zwiedzania Saloniki i inne ciekawe miejsca w pobliżu, rejs statkiem do opłynięcia Republiki Mnichów ( Góra Athos).
Ja jechałem w ciemno, znalazłem studio dla dwóch osób za 30 EUR za dobę. W cenie prywatna plaża z parasolami i leżakami, taras z widokiem na Górę Olimp... śniadanie, czy kolacja z takim widokiem bezcenne
Do plaży miałem jakieś 2-3 metry od wyjścia z tarasu...
Byłem na początku lipca.
Pozdrav