Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
pawelh
Cromaniak
Re: Grecja - Chalkidiki

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 13.11.2011 17:53

niuniek napisał(a):Witam,
Na dzień dobry zaznaczę, że w temacie "Grecja" jestem nowicjuszem, a że zacząłem się interesować przyszłymi wakacjami, mój wybór tym razem padł na ten kraj, poprzednio kilka razy Cro, raz Bugaria. Poniewaz jestem zwolennikiem jazdy samochodem, na pierwszy raz chcialbym zaliczyc cos stosunkowo blisko. Czytam Wasze posty i wnioskuje, iz Chalkidiki, srodkowy palec, Sithonia bylby dobrym wyborem I tu w koncu moje pytanie o slusznosc wyboru. Kwatera prywatna czy moze bungalows w osrodku lub na campingach, rodzina 3 osobowa. Moze jakies namiary. Z gory dzieki.
Jak kolega dotrze do Grecji to kolejne 200-300 km autostradą nie powinno mieć większego znaczenia tak więc odległością raczej bym się nie martwił.Choć jadąc pierwszy raz miałem podobny dylemat :wink:
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 14.11.2011 09:39

taurus napisał(a):Ja mam! :)

3 tygodnie w Kiveri aby zwiedzić Grecję starożytną. Plus plażowanie naturalnie.

Pozdrawiam

Skąd wiedziałeś, że planuję tą samą miejscowość. Jeszcze wyjdzie że ten sam apartament, to by było fajnie znowu się spotkać.
Mówią że to telepatia, ale jeszcze nic na priva Ci nie pisałem bo to dopiero listopad, a tu na forum taka niespodzianka.

Pozdrów całą familię.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 14.11.2011 10:13

bukmacher3 napisał(a):Skąd wiedziałeś, że planuję tą samą miejscowość. Jeszcze wyjdzie że ten sam apartament, to by było fajnie znowu się spotkać.
Mówią że to telepatia, ale jeszcze nic na priva Ci nie pisałem bo to dopiero listopad, a tu na forum taka niespodzianka.

Pozdrów całą familię.

Dziękuję za pozdrowienia.

Dzisiaj opłacam rezerwację - Polsko-grecki dom "Jasu" - apartament "Milo"
.
My będziemy od 7 do 25 lipca.

A Kiveri jest małe więc jeśli będziecie w tym samym czasie to i tak się spotkamy.

Pozdrawiamy gorąco i czekam na maila ;)
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 14.11.2011 21:58

taurus napisał(a):
bukmacher3 napisał(a):Skąd wiedziałeś, że planuję tą samą miejscowość. Jeszcze wyjdzie że ten sam apartament, to by było fajnie znowu się spotkać.

Pozdrów całą familię.

.

A Kiveri jest małe więc jeśli będziecie w tym samym czasie to i tak się spotkamy.

Nie pisz dużo na forum bo znowu będzie cała plejada z Polski i bedzie mało tej Grecji tylko hałas. Reszta poszła na priva.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 15.11.2011 09:46

Trudno - niech jadą ;)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 15.11.2011 12:20

Nie pisz dużo na forum bo znowu będzie cała plejada z Polski i bedzie mało tej Grecji tylko hałas. Reszta poszła na priva.

strasznie buracko ci to wyszło - sam się ładujesz po informacje na publiczne forum, a potem chcesz ukrywać informacje przed innymi?

skrajny egoizm i zaprzeczenie idei forum! brzydko! :evil:

i kogo masz tu na myśli? bo ja np. się poczułem urażony!
wolandero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolandero » 15.11.2011 17:02

bukmacher3 napisał(a):
taurus napisał(a):

Pozdrów całą familię.

.

Polak Polakowi bratem.
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 15.11.2011 19:46

Krystof napisał(a):

strasznie buracko ci to wyszło - sam się ładujesz po informacje na publiczne forum, a potem chcesz ukrywać informacje przed innymi?

skrajny egoizm i zaprzeczenie idei forum! brzydko! :evil:

i kogo masz tu na myśli? bo ja np. się poczułem urażony!

Jak wszędzie są ludzie i ludziska. Zachowanie ludzi na wczasach(oczywiście nie wszystkich) budzi nieraz skrajne uczucia. Na pewno każdy tego doświadczył.
Jeżeli poczułeś się urażony to sorry.
Piszesz, że ładuję się na forum po info, to twoje zdanie ja mam odmienne, ale nie będę polemizował.
Ponadto wolę wypoczywać, niż słuchać przekleństw na każdym kroku, dlatego tak napisałem.

Pozdrawiam wszystkich urażonych i nie urażonych.

P.S. Z mojej strony ten temat uważam za zamknięty i żaden wpis nie ponowi mojego komentarza.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 15.11.2011 20:18

.....,przepraszam komentarza nie będzie :D
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 15.11.2011 20:22

Spoko Grecja to nie Cro i naszych choć się spotyka to raczej tylko od czasu do czasu.Ja w tym roku spotkałem na Lefkadzie naszych właśnie z Cro forum i raczej były to normalne osoby.Można było pogadać wymienić się doświadczeniami :wink:Więc nie koniecznie musimy się rozpoznawać po specyficznych słowach k.. itd
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 15.11.2011 20:29

Pax, pax panowie.

Bukmacher przeprosił tych co uraził, przedstawił swoje zdanie i przejdźmy do meritum wątku czyli Grecji.

Pozdrawiam
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 16.11.2011 09:45

Planuję w następnym roku odwiedzić Ksamil w Albanii a póżnie skoczyć na półtorej tygodnia do Grecji w odległości do 200km od Ksamilu,przerabiał ktoś te rejony?.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 16.11.2011 10:00

Wybór masz szeroki:

wyspy: Korfu, Paxos, Lefkada

wybrzeże: od Igoumenitsy po Patre

lub tereny górskie : od Igoumenitsy po Kozani.

Wszędzie bez problemu znajdziesz lokum.

Tylko musisz się zdecydować co chcesz zobaczyć.

Pozdrawiam
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 16.11.2011 12:23

Dziękuję,teraz wiem gdzie szukać.
WANDA.K
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WANDA.K » 18.11.2011 19:53

Witam!
Kocham Cro. Tam jest moje serce, ale w tym roku zapowiada się zdrada.
Zaczynamy planować wakacje w Grecji. Najlepsze informacje jak zawsze na najlepszym forum u WAS.
Chcemy (chcielibyśmy więcej)- planujemy 12 dni w Grecji + dojazd. Z Waszych relacji zapewne Lefkada minimum 5 dni , mnie marzy się Peloponez pewnie dlatego ze tak na południe taki "koniec Europy."
Wakacje rodzinne z dwójką dzieci. Więc plażowanie i zwiedzanie. Dojazd samochodem , jakieś w miarę o przystępnej cenie kwatery, plaza i zwiedzanie.
Największy problem z namierzeniem kwater mam na Lefkadzie. Owszem są, ale to nie nasz budżet. Wiem że Grecja będzie droższa bo i droga i euro, ale pewnie warto,
Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś informacje o fajnych tanich kwaterach i miejscach które warto odwiedzić to zamieniam się w słuch. (to co napisano wszystko przeczytane)
My lubimy ładne miejsca z klimatem i nie komercyjne.
Pozdrawiam wszystkich zdradzających nasza kochaną Chorwację ( w moim przypadku Dalmację).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα