Sol-Wagon napisał(a):napisz proszę (może być na priv):
jaki masz silnik a aucie, jak się w nim sprawuje gaz (jaka to instalacja);
przy jakim przebiegu założyłeś instalację i ile km na niej zrobiłeś...
p.s. pozdrowienia dla Gliwic:) mam żonę z Kopernika...
Dzięki serdeczne:)
Maciekssss napisał(a):Szerokiej drogi i niezapomnianych wrażeń bez niepotrzebnych dużych uciążliowości i troszkę "soli",która doda smaku wyprawie
pozdrawiam
Maciek
MarDomi napisał(a):Wspaniałego urlopu życzę i wymarzonej pogody. Dodam jeszcze, że między innymi przez Twoje relacje jedziemy w tym roku przez Albanię (nocleg w Gjirokaster) i drugi raz Czarnogórę:D
Melkart napisał(a):A propos kwietnia w Albanii, wczoraj zawitała tam zima (blokady dróg i brak energii), także na niegórskich drogach
http://english.albeu.com/news/news/snow ... er/148944/
ale niektórzy pięknie korzystają z dobrodziejstw kwietniowego śniegu
Melkart napisał(a):
Co do Grecji, to ukazały się niedawno interesujące badania naukowe. Jak klikniesz na mapie w Grecję, można zobaczyć z kim mieszkańcy Hellady są w największym procencie wymieszani genetycznie, ciekawe nieprawdaż ?
http://admixturemap.paintmychromosomes.com/
Pozdrawiam
Joan65 napisał(a):No i już wiem dlaczego mnie tam tak ciągnie...
KOL napisał(a):
Wielkie Dzięki.
Dobrze, że relacje się przydały. Co do Gjirokaster to lubię to miasto, kiedyś pewnie jeszcze tam pojadę. Polecam restaurację Kujtimi. Wygląda może niepozornie, ale warto tam wstąpić.
Pozdrawiam
krzysmoc napisał(a):KOL podpowiedz co "dobrego" można sobie zakupić w Albanii i Macedonii - oczywiście oprócz "witamin" w płynie. Coś przemknęło mi o dżemikach z fig ale gdzie co i w jakich cenach - jeśli znajdziesz chwilkę napisz.
MarDomi napisał(a):krzysmoc napisał(a):KOL podpowiedz co "dobrego" można sobie zakupić w Albanii i Macedonii - oczywiście oprócz "witamin" w płynie. Coś przemknęło mi o dżemikach z fig ale gdzie co i w jakich cenach - jeśli znajdziesz chwilkę napisz.
Dzięki za namiar na restaurację i przyłączam się do pytania
Pozdrawiam
wkrak napisał(a):Mam pytanie do Fachowca.
Właściwie to wiem, ale rozgorzała taka dyskusja wśród znajomych, że już mam namieszane.
Czy do tych krajów dorosły może wjechać na dowodzie osobistym:
Serbia
Macedonia
Albania
Czarnogóra
Kosowo
Bośnia?
Ja i tak zawsze mam paszport.
Joan65 napisał(a):Można zacząć rozglądać się za jakimiś dobrymi mapami Amorgos Santorini Paros
Joan65 napisał(a):...bez mapy papierowej to nie ma sensu...