Re: Grecja przez Albanię i nie tylko 2008-2012+zima Ohrid 20
napisał(a) KOL » 18.04.2013 13:04
Melkart napisał(a):Witaj,
Chyba niedługo wyruszasz i zdaje się, jeśli dobrze pamiętam planowałeś przepłynąć promem tym razem w uproszczeniu od kosovskiej strony do morza, to pierwsza oficjalna wzmianka na sezon 2013 jest takowa (niestety).
http://www.visitkukesregion.org/tourism ... Koman-LakeJestem mailowo w kontakcie z Tiraną, jakby miało się coś zmienić – jedziemy na dwa auta.
Na fejsowej stronie promu cisza, za to jest nawet jedno zapytanie z kraju, jak mniemam może być od …?
Pozdrawiam
Witam
Zgadza się, wyruszamy już w czwartek 25.04. Promem miałem zamiar płynąć rok temu, ale niestety informacja na podanej przez Ciebie
stronie wyglądała identycznie jak w tym roku. Gdyby teraz prom znowu zaczął kursować to zapewne byśmy z niego skorzystali ale nie nastawiałem się zbytnio na to, zwłaszcza, że w prywatnej wiadomości, którą otrzymałem z konta
Trageti ''SAHHILBA'' na facebooku (nie pomyliłeś się
), poinformowano mnie, że prawdopodobnie to już definitywny koniec regularnego kursowania promu samochodowego Koman - Fierze. Aż trudno w to uwierzyć, pozbyć się takiej atrakcji turystycznej!!! Rejs małą łodzią, która dalej kursuje też jest z pewnością atrakcyjny, ale logistycznie to chyba jednak gorsze rozwiązanie. Mieliśmy szczęście, że udało nam się popłynąć tym promem dwa lata temu.
Wracając jeszcze do biletów na greckie promy, to dzisiaj dostałem ich drugą, ostatnią transzę, znowu z wspomnianego już wyżej
biura. Na bilety czekałem równo tydzień, opłata za list polecony jak poprzednio, 5 euro. Wydaje mi się, że w przyszłości jeszcze skorzystam z ich usług.
Pozdrawiam