napisał(a) piter83pl » 29.12.2011 18:37
W Durres byłem dwa razy, jeden raz uciekałem szybciej niż wjechałem (sezon) - tragedia! Pył kurz... ale drugim razem byłem w Mali i Robit i o dziwo było super, spokój, fajna i pusta plaża, mało ludzi - choć sam Durres to raczej nie to.
Pomysł z Albanią w maju wpadł mi do głowy w związku z długim majowym weekendem - samolotem nie jest tak drogo, a co widać w Twojej relacji można wtedy poczuć "prawdziwą" Albanię - byłem w zeszłym roku w czerwcu i było b.ciepło, ale widać że przy odrobinie szczęścia nawet w maju można się poplażować.
Co do Himare i Dhermi myślałem, że to największe osady na riwierze (generalnie tej części Albanii nie znam ani trochę - byłem w Sarandzie i Vlore, ale nigdy pomiędzy) i w maju już można zjeść owoce morza w knajpie. Chciałbym również popłynąć jakąś łódeczką wzdłuż wybrzeża - wiem, że jest to możliwe (chciałbym zarówno krajoznawczo, jaki i na połów oczywiście nie za jednym razem
. Nie będę miał auta - chyba że wypożyczę i wydaje mi się, że właśnie pobyty dwudniowe są najsensowniejsze bo zobaczę najwięcej. Orikum również wygląda bardzo fajnie
Myśląc o rezerwacjach - nigdy ich nie robię, nawet w najwyższym sezonie, a wiadomo Albania ma b.dużą bazę hotelową więc chyba zawsze się coś znajdzie - a pozostanie wolność
Ewentualnie wyślę maile do obiektów czy są otwarte.
Pozdrawiam