Kolejne miejsce, w którym już kiedyś byliśmy, ale do którego bardzo chętnie wróciliśmy, Agia Anna.

Kapliczka, która na potrzeby filmu „Wielki Błękit” Luca Bessona została przerobiona na dom młodego Enza.

CDN
dangol napisał(a):Pięknie![]()
Jak kiedyś dojdzie do skutku plan z Iraklią, chętnie połączyłabym to z krótkim wypadem na Amorgos. Wyspa spodobała mi się już w relacji z poprzedniego Twojego tam pobytu oraz z opowieści innych Cro-Grekomaniaków, tegoroczne zdjęcia podkreślają urok Amorgos
KOL napisał(a):
dangol napisał(a):Jak widać na załączonych obrazkach, obie Kalotaritissy są ładna. Tak jak napisałeś, na odczucia zapewne wpływa brak dużej ilości plażowiczów, myślę że ta na Amorgos nie może się w sezonie uchronić przed większą liczbą gości. Ta na Donoussie też zapewne nie, a że jest malutka, to latem w krótkim czasie może być gęsto. Prze sezonem oraz po nim, to bajka
piekara114 napisał(a):Ta plaża bardzo mi się podoba, choć z poziomu piasku wygląda gorzej to z przyjemnością bym tam kilka godzin poplażowała.
KOL napisał(a):Taksówka, koszt 12 Euro, zawozi nas do Myrties, w miejsce skąd odpływają łodzie na Telendos. Tu uwaga, pisał już o tym Kulka, miejsce to źle pokazuje Google. Te łodzie odpływają z następnej przystani, nie z tej, którą pokazują wspomniane mapy.
Raphael napisał(a):kombinuję właśnie jakie wyspy jak połączyć przy założeniu użycia promu(ów)