Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na Greckie Wyspy i nie tylko 2008-2022.

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
janusz.w.
Cromaniak
Re: Na Greckie Wyspy i nie tylko 2008-18.

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 21.07.2018 19:46

Ehhh, Grecja, wyspy, promy... :D
Czyli to co uwielbiam :!:
A jeżeli chodzi o logistykę twoich podróży, to nadal nie mogę wyjść z podziwu :!:

Pozdr
W.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 21.07.2018 20:09

janusz.w. napisał(a):A jeżeli chodzi o logistykę twoich podróży, to nadal nie mogę wyjść z podziwu :!:

Ja też :D , niezmiennie...

Oczywiście bardzo się cieszę, że chciało Ci się chcieć...
Z długaśnymi linkami nie działa się może super komfortowo, ale z czasem można przywyknąć.

A teraz już tylko czekam na grecką ucztę :idea: :cool: .
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 21.07.2018 21:54

Nie wiedzę zdjęć z 4 i 5 kwietnia - ani na kompie ani na tel.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 22.07.2018 06:02

piekara114 napisał(a):Nie wiedzę zdjęć z 4 i 5 kwietnia - ani na kompie ani na tel.

Mam to samo , ale i tak się cieszę , że ruszyłeś z relacją - wyspy greckie to taki mój plan specjalny i każda wiadomość/informacja jest mile widziana . W tym roku tylko starożytna Kerkyra w październiku , ale . . . kto to wie :oczko_usmiech:

Pozdrawiam
Piotr
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 22.07.2018 06:58

Cześć
Lot Aeganem , też z Krakowa, tylko na Santoryn wspominam bardzo mile.
Szybko i sprawnie, jest duża różnica z low-costami, a wcale nie było tak drogo.
Świetną pogodę mieliście podczas lotu - cała Europa ładnie widoczna.
Ciekaw jestem co będzie dalej ... :D
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 22.07.2018 11:27

janusz.w. napisał(a):Ehhh, Grecja, wyspy, promy... :D
Czyli to co uwielbiam :!:

No właśnie, i to chyba nam nigdy nie minie :D.

janusz.w. napisał(a):A jeżeli chodzi o logistykę twoich podróży, to nadal nie mogę wyjść z podziwu :!:

kulka53 napisał(a):Ja też :D , niezmiennie...

Dzięki, staram się :).
Trochę to teraz było bardziej skomplikowane, bo i ludzi więcej, skąd większy problem z przemieszczaniem się. Dodatkowo dosyć poważnej kontuzji przed wyjazdem doznał jeden z uczestników no i to utrudniło trochę transport bagaży, ale też zredukowało niektóre plany.

kulka53 napisał(a):Oczywiście bardzo się cieszę, że chciało Ci się chcieć...
Z długaśnymi linkami nie działa się może super komfortowo, ale z czasem można przywyknąć.

A teraz już tylko czekam na grecką ucztę :idea: :cool: .

Zmobilizowałem się, bo, jak pisałem chyba w Twoim wątku, wspomnienia się zacierają, a te relacje jednak wszystko utrwalają. Sam dosyć często wracam do nich żeby sobie niektóre rzeczy przypomnieć.
Co do długich linków, to masz rację, komfortowe zdecydowanie to nie jest. Na fmix-ie szło to zdecydowanie szybciej. To samo na fotosiku, na którym zresztą mam jeszcze jakiś wykupiony abonament i na starszych relacjach, które zacząłem też powoli odtwarzać (jestem teraz na Nissiros w 2014 roku), wklejam zdjęcia właśnie tam.

Tegoroczny wyjazd, jak też już pisałem, Was akurat niczym nie zaskoczy, było raptem kilka miejsc, w których nie byliście, no ale może chociaż powspominacie sobie trochę :).

Pozdrawiam
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 22.07.2018 11:32

piekara114 napisał(a):Nie wiedzę zdjęć z 4 i 5 kwietnia - ani na kompie ani na tel.

piotrf napisał(a):Mam to samo...

Nie mam pojęcia dlaczego tak jest. U mnie wszystko widać, zarówno na kompie jak i telefonie.

Pozdrawiam

Buber napisał(a):Cześć
Lot Aeganem , też z Krakowa, tylko na Santoryn wspominam bardzo mile.
Szybko i sprawnie, jest duża różnica z low-costami, a wcale nie było tak drogo.
Świetną pogodę mieliście podczas lotu - cała Europa ładnie widoczna.
Ciekaw jestem co będzie dalej ... :D

Fakt, pogoda dopisała :), a ceny, jeśli się je monitoruje w miarę na bieżąco, czasem są nawet bardziej korzystne niż np. w Ryanair.

Pozdrawiam
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.07.2018 12:52

KOL napisał(a):

piotrf napisał(a):Mam to samo...

Nie mam pojęcia dlaczego tak jest. U mnie wszystko widać, zarówno na kompie jak i telefonie.

Pozdrawiam

U mnie też nie widać 4 i 5 kwietnia :(
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 22.07.2018 13:09

mysza73 napisał(a):U mnie też nie widać 4 i 5 kwietnia :(

Znowu sprawdzałem i ponownie u mnie wszystko ok. Nie wiem co jest grane :(.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.07.2018 15:51

Też tak kiedyś miałam. I podziałał system: wylogować się, zalogować, wkleić ponownie linki, zapisać i wylogować się.... Trochę roboty jest :?
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 22.07.2018 23:19

23 Kwiecień

Choć dzień zanosił się na dosyć męczący, jednak rano jakoś nie potrafiłem usiedzieć w hotelu. Zmobilizowałem więc wybudzoną już część Rodzinki i około 7 rano wyruszyliśmy na przyjemny, około 2,5 kilometrowy spacerek na wzgórze kiedyś nazywające się Agios Stefanos, a teraz Monte Smith (na cześć brytyjskiego admirała).

Obrazek

Niegdyś był tu akropol miasta Rodos, teraz są tam ruiny świątyni Apollina, dobrze zachowany stadion i odrestaurowany amfiteatr.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeśli chodzi o widoki ze wzgórza, to nawet na zdjęciu zrobionym pod światło, widać, że zachwyty z co niektórych przewodników są delikatnie mówiąc przesadzone, przynajmniej jeśli patrzy się w stronę miasta Rodos.

Obrazek

Idziemy wyżej po drodze mijając pozostałości świątyni Apollina.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widok na drugą stronę już zdecydowanie lepszy, choć ten fragment wybrzeża, którym jechaliśmy zresztą z lotniska, raczej zbyt zachęcająco nie wygląda.

Obrazek

No nic, wracamy powoli do hotelu i do reszty Rodzinki. Po drodze jeszcze jedno zdjęcie antycznego stadionu.

Obrazek

Jakkolwiek nie oceniać atrakcyjności Monte Smith, to spacer był bardzo przyjemny i dał trochę upust rozpierającej, przynajmniej mnie, zawsze na początku wyjazdu energii :).

Po powrocie śniadanko i chwila odpoczynku w hotelowym pokoju.

Obrazek
CDN
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 24.07.2018 07:08

KOL napisał(a):Jakkolwiek nie oceniać atrakcyjności Monte Smith...

Stadion jest całkiem fajny, mi się nawet podobał :)
Co do reszty wzgórza jak i widoków - widziałem kilka fajniejszych miejsc :wink: .
KOL napisał(a):Tegoroczny wyjazd, jak też już pisałem, Was akurat niczym nie zaskoczy, było raptem kilka miejsc, w których nie byliście, no ale może chociaż powspominacie sobie trochę :).

Właśnie to robię :D
A te miejsca w których nie byliśmy... ciekawe jakie to będą :) .

Pozdrawiam.
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 24.07.2018 18:03

KOL napisał(a):
mysza73 napisał(a):U mnie też nie widać 4 i 5 kwietnia :(

Znowu sprawdzałem i ponownie u mnie wszystko ok. Nie wiem co jest grane :(.

Rzeczywiście wcześniejsze zdjęcia nie są widoczne.
Trzeba by na nowo wkleić ich linki.

KOL napisał(a):Idziemy wyżej po drodze mijając pozostałości świątyni Apollina.

Obrazek
Będzie odnowiona albo na stałe z rusztowaniem
KOL napisał(a):Po powrocie śniadanko i chwila odpoczynku w hotelowym pokoju.

Obrazek

Ciekawe co syna bardziej zmęczyło spacer czy śniadanie. :?
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 25.07.2018 12:06

Lidia K napisał(a):Rzeczywiście wcześniejsze zdjęcia nie są widoczne.
Trzeba by na nowo wkleić ich linki.

Już to zrobiłem, ale z tego co piszecie, nic to nie dało. Po prostu wkleję je gdzie indziej. Proszę tylko i informację, których nie widać, 4 Kwiecień c.d. i 5 Kwiecień, czy może więcej?
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 25.07.2018 12:21

Lidia K napisał(a): Będzie odnowiona albo na stałe z rusztowaniem

Nie mam pojęcia, teren był ogrodzony, pod same kolumny nie można było podejść. Jednak pomimo wczesnej pory, krzątali się przy ruinach jacyś ludzie.

Lidia K napisał(a):Ciekawe co syna bardziej zmęczyło spacer czy śniadanie. :?

Raczej spacer, synek za śniadaniami nie przepada o jedzeniu przypomina sobie w porze obiadowej :).

Pozdrawiam

kulka53 napisał(a):A te miejsca w których nie byliśmy... ciekawe jakie to będą :) .

Za wiele ich nie będzie, z dwa naliczyłem :). Plany były, jak to zazwyczaj bywa, większe. W największym stopniu, na ich ograniczenie, miała wpływ pogoda, o czym też jeszcze napiszę, ale też kontuzja mojego Taty, której nabawił się tuż przed wyjazdem. Ale co tam, najważniejsze, ze wszyscy wrócili zadowoleni :D.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Na Greckie Wyspy i nie tylko 2008-2022. - strona 122
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies