Re: Grecja przez Albanię i nie tylko 2008-2015.
napisał(a) KOL » 26.05.2016 06:42
spora napisał(a):Witaj Kol.
Mam prośbę wybieram się do Albanii,chcemy płynąć promem z Koman do Fierze może wiesz o której wypływa prom z Komani?
Jeśli Ty lub ktoś jechał z Fierze do Kukes prosiłbym podać którą trasę wybrać czy SH22 czy SH23.Która jest bardziej widokowa i dobry stan drogi.Za wszelkie info dziękuję.
Pozdrawiam!
Witam
Prom z Koman odpływa o godzinie 12
tutaj masz wszystkie informacje.Co do trasy, to ja jechałem to ja za pierwszym razem SH22, jest bardzo widokowa, ale trochę się kierownicą nakręcisz, natomiast stan drogi ok. SH23 przez Krumę nie jechałem, ale powinna już być w całości wyasfaltowana, tak przynajmniej mi mówił jeden z mieszkańców Valbony. Z Valbony właśnie ostatnio jechaliśmy do Fierze, dojazd bardzo dobry, no ale Ty w innym kierunku. Jedną z możliwości dojazdu z Fierze do Kukes jest "zahaczenie" Kosowa (nie wiem czy to nie jest najszybsza opcja), no ale to niestety wiąże się z wykupieniem ubezpieczenia.
Pozdrawiam
marek1973 napisał(a):Witam,
Spoglądam na stronę co jakiś czas i widzę .....ostatnia wzmianka 13.10.2015... dziś mamy 21.04.2016 a tu cisza.W poprzednich latach już były przygotowania małe opisy trasy a w tym roku....Czyżby w tym roku wyjazd nie było wyjazdu i tych wspaniałych relacji...?
Pozdrawiam,
Witaj
Przepraszam, że nie odpowiadałem, ale niestety w tym roku z wyjazdów bałkańskich nici i przygnębienie z tego powodu sprawiło, że raczej na forum nie zaglądałem. Duuuużo się zaległości porobiło.
Pozdrawiam