Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na Greckie Wyspy i nie tylko 2008-2022.

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
MarDomi
Cromaniak
Re: Grecja przez Albanię i nie tylko 2008-2014 + Nowa 2015.

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarDomi » 07.08.2015 19:49

KOL napisał(a):Mam wielką nadzieję, że na następną nie będziemy musieli czekać więcej niż rok.

Jak zawsze inspirująca podróż :)
Życzę Wam, żebyście już za około 9 miesięcy wyruszali w kolejne niezapomniane wakacje :papa:

Choć przez te Twoje relacje, mam coraz większą zagwostkę (jeśli pojedziemy w ogóle), gdzie jechać Obrazek

Pozdrawiam
KOL
Cromaniak
Re: Grecja przez Albanię i nie tylko 2008-2014 + Nowa 2015.

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 08.08.2015 15:39

MarDomi napisał(a):Jak zawsze inspirująca podróż :)
Życzę Wam, żebyście już za około 9 miesięcy wyruszali w kolejne niezapomniane wakacje :papa:

Choć przez te Twoje relacje, mam coraz większą zagwostkę (jeśli pojedziemy w ogóle), gdzie jechać Obrazek

Pozdrawiam

Dzięki. Planów na następne wakacje jest już tradycyjnie kilka, oczywiście plany dotyczą niemal w 100% tytułowych krajów, to jak uzależnienie. Wszystko zależeć będzie głównie od finansów no i od szkoły syna, zobaczymy.

Pozdrawiam
piekara114
Opiekun działu
Re: Grecja przez Albanię i nie tylko 2008-2015.

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 08.08.2015 19:43

Szkoła trochę komplikuje, zwłaszcza w pierwszej klasie... potem już z górki to idzie :)
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 08.08.2015 19:49

piekara114 napisał(a):Szkoła trochę komplikuje, zwłaszcza w pierwszej klasie... potem już z górki to idzie :)

Właśnie w pierwszej klasie nie miałem problemów, w drugiej i trzeciej też. Teraz czwarta, a to dosyć duża zmiana, zobaczymy jak będzie. Najważniejsza i tak w sumie kasa.

Pozdrawiam
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 09.08.2015 18:05

Właśnie... szkoła. Nie zapomnę roku 2011 jak całkiem przypadkowo wpadłem we wrześniu do Czarnogóry... Przeglądając Grupony trafiłem ofertę 39PLN/doba/pokój 3os. Niewiele myśląc zakupiłem 9 noclegów, bo nie miałem już więcej urlopu. Córa była wtedy w drugiej klasie. Książki mieliśmy ze sobą, wieczorem na tarasie coś tam porobiła i nawet zaległości specjalnie nie było. Teraz szósta klasa to już się tak nie da... :(
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 09.08.2015 18:32

Dziękuję i ja za relację :)
Tym razem nie było może wiele nowości, ale i tak jak zwykle było bardzo sympatycznie.
Mam nadzieję, że coś wykombinujesz na przyszły rok w sprawie szkoły i po raz kolejny wyjedziecie na wymarzone albańsko-greckie wakacje :cool: . Ciekawe czy tradycyjnie w tym samym terminie :)

Pozdrawiam
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 10.08.2015 00:03

KarKoz napisał(a):Właśnie... szkoła. Nie zapomnę roku 2011 jak całkiem przypadkowo wpadłem we wrześniu do Czarnogóry... Przeglądając Grupony trafiłem ofertę 39PLN/doba/pokój 3os. Niewiele myśląc zakupiłem 9 noclegów, bo nie miałem już więcej urlopu. Córa była wtedy w drugiej klasie. Książki mieliśmy ze sobą, wieczorem na tarasie coś tam porobiła i nawet zaległości specjalnie nie było. Teraz szósta klasa to już się tak nie da... :(

My też zawsze zabieramy książki i zeszyty ze sobą, ale wiadomo to nie to samo. Tak jak pisałem najważniejsze będą pieniądze, a te jeśli się znajdą to będziemy kombinować za szkołą. Ja nie wyobrażam sobie za bardzo wyjazdu w terminie np sierpniowym, więc jak będą problemy ze szkołą to pojedziemy po prostu na krócej, choć w tym roku ograniczałem już się na maksa i wyszło 19 nocy.

Pozdrawiam

kulka53 napisał(a):Dziękuję i ja za relację :)
Tym razem nie było może wiele nowości, ale i tak jak zwykle było bardzo sympatycznie.
Mam nadzieję, że coś wykombinujesz na przyszły rok w sprawie szkoły i po raz kolejny wyjedziecie na wymarzone albańsko-greckie wakacje :cool: . Ciekawe czy tradycyjnie w tym samym terminie :)

Pozdrawiam

Ten wyjazd, to fakt, miał troszkę inny charakter niż zawsze, głównie jego "grecko-wyspiarska" część, złożyło się na to kilka powodów, choć zgadzam się z Tobą :), było baaardzo sympatycznie :). Dobrze, że odwiedziliśmy Kato Koufonissi, było coś nowego na wyspach.
Dojazd do, nie odbiegał za bardzo od "normy". Ja bardzo się cieszę z odkrytego tak jakby na nowo Jeziora Koman, Valbony, którą zawsze chciałem odwiedzić i starego Qeparo, które zawsze jakoś nam wypadało. Plany na przyszły rok oczywiście są i jak pisałem wyżej, oczywiście w "jedynie słusznym" terminie. Że wakacje, jeśli dojdą do skutku, będą albańsko-greckie to tez w zasadzie pewne na 99%, to już uzależnienie jakieś :).

Pozdrawiam
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.08.2015 10:18

Z doświadczenia widzę (mój syn zaczyna 6kl.), że nauka w czerwcu to była w klasach 1-3, w kolejnych kalsach już praktycznie nauki nie ma, bo albo wycieczki klasowe, albo zielone szkoły i 2-3 nauczycieli wyjeżdża jako opieka na 10 dni, dni sportu, konkursy ekologiczne itp. Klas 1-3 praktycznie te sprawy nie dotyczyły lub były w obrębie 2 lekcji wewnątrz szkoły.
I w sumie jak wyjeżdżamy w okresie szkolnym wysyłam syna do Pań od polskiego i matmy, aby zaznaczyły strony jakie będą przerabiali, a reszta przedmiotów do ewentualnego nadrobienia w weekend przed powrtotem do szkoły.
W 4 klasie najważniejsza to matma - szybki skok z materiałem i szybko przerabiane tematy, bo jest dużo materiału (np. w 5 klasie już mniej). Szybko wskakują ułamki, więc jeśli masz czas to ćwicz z synem tabliczkę mnożenia - nawet jadąc wspólnie autem, od tego zaczyna się szkoła (powtórka) i już ułamki i zaczyna się płacz.. Reszta jakoś leci...
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 10.08.2015 13:11

piekara114 napisał(a):....W 4 klasie najważniejsza to matma - szybki skok z materiałem i szybko przerabiane tematy, bo jest dużo materiału (np. w 5 klasie już mniej). Szybko wskakują ułamki, więc jeśli masz czas to ćwicz z synem tabliczkę mnożenia - nawet jadąc wspólnie autem, od tego zaczyna się szkoła (powtórka) i już ułamki i zaczyna się płacz.. Reszta jakoś leci...

Dzięki za informacje. Nie pozostaje mi nic innego jak matematykę objąć szczególnym nadzorem.

Pozdrawiam
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 10.08.2015 13:19

Miło się podróżowało.

pzdr :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 10.08.2015 13:32

... jak zwykle fajne wakacje i fantastycznie zaplanowane i zorganizowane ... :) ... szacun ... :D ...
... dzięki, że mogłem z Wami podróżować po takich pięknych miejscach ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam i czekam na przyszłoroczną relację.
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 10.08.2015 13:58

longtom napisał(a):Miło się podróżowało.

pzdr :wink:

kmichal napisał(a):... jak zwykle fajne wakacje i fantastycznie zaplanowane i zorganizowane ... :) ... szacun ... :D ...
... dzięki, że mogłem z Wami podróżować po takich pięknych miejscach ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam i czekam na przyszłoroczną relację.

Wielkie Dzięki. Przyszłoroczna podróż z w/w powodów nie jest jeszcze pewna, ale jeśli dojdzie do skutku to relacja na 100% będzie.

Pozdrawiam
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 10.08.2015 14:11

KOL napisał(a):Przyszłoroczna podróż z w/w powodów nie jest jeszcze pewna, ale jeśli dojdzie do skutku to relacja na 100% będzie.

... dlatego my z tych samych powodów jesteśmy niestety zmuszeni jeździć lipiec - sierpień ... :roll: ...
... mam nadzieję, że jednak się Wam uda, czego oczywiście życzę ... :) ...
Pozdrawiam.
wkrak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wkrak » 10.08.2015 16:02

KOL - pytanie o drogę od jeziora Koman w kierunku Szkodry - ile kilometrów i czasu do przejechania po kiepskiej drodze?
K2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) K2 » 10.08.2015 16:36

wkrak napisał(a):KOL - pytanie o drogę od jeziora Koman w kierunku Szkodry - ile kilometrów i czasu do przejechania po kiepskiej drodze?

Kiepska droga jest od promu aż do połączenia z drogą SH5 czyli ok 30km, czas przejazdu tego odcinka 1h. Przynajmniej ja tak przejechałem w lipcu. Dalej juz jest OK a do Szkodry następne ok 30 min.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Na Greckie Wyspy i nie tylko 2008-2022. - strona 102
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies