Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na Greckie Wyspy i nie tylko 2008-2022.

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
MarDomi
Cromaniak
Re: Grecja przez Albanię i nie tylko 2008-2014 + Nowa 2015.

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarDomi » 07.08.2015 18:49

KOL napisał(a):Mam wielką nadzieję, że na następną nie będziemy musieli czekać więcej niż rok.

Jak zawsze inspirująca podróż :)
Życzę Wam, żebyście już za około 9 miesięcy wyruszali w kolejne niezapomniane wakacje :papa:

Choć przez te Twoje relacje, mam coraz większą zagwostkę (jeśli pojedziemy w ogóle), gdzie jechać Obrazek

Pozdrawiam
KOL
Cromaniak
Re: Grecja przez Albanię i nie tylko 2008-2014 + Nowa 2015.

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 08.08.2015 14:39

MarDomi napisał(a):Jak zawsze inspirująca podróż :)
Życzę Wam, żebyście już za około 9 miesięcy wyruszali w kolejne niezapomniane wakacje :papa:

Choć przez te Twoje relacje, mam coraz większą zagwostkę (jeśli pojedziemy w ogóle), gdzie jechać Obrazek

Pozdrawiam

Dzięki. Planów na następne wakacje jest już tradycyjnie kilka, oczywiście plany dotyczą niemal w 100% tytułowych krajów, to jak uzależnienie. Wszystko zależeć będzie głównie od finansów no i od szkoły syna, zobaczymy.

Pozdrawiam
piekara114
Opiekun działu
Re: Grecja przez Albanię i nie tylko 2008-2015.

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 08.08.2015 18:43

Szkoła trochę komplikuje, zwłaszcza w pierwszej klasie... potem już z górki to idzie :)
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 08.08.2015 18:49

piekara114 napisał(a):Szkoła trochę komplikuje, zwłaszcza w pierwszej klasie... potem już z górki to idzie :)

Właśnie w pierwszej klasie nie miałem problemów, w drugiej i trzeciej też. Teraz czwarta, a to dosyć duża zmiana, zobaczymy jak będzie. Najważniejsza i tak w sumie kasa.

Pozdrawiam
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 09.08.2015 17:05

Właśnie... szkoła. Nie zapomnę roku 2011 jak całkiem przypadkowo wpadłem we wrześniu do Czarnogóry... Przeglądając Grupony trafiłem ofertę 39PLN/doba/pokój 3os. Niewiele myśląc zakupiłem 9 noclegów, bo nie miałem już więcej urlopu. Córa była wtedy w drugiej klasie. Książki mieliśmy ze sobą, wieczorem na tarasie coś tam porobiła i nawet zaległości specjalnie nie było. Teraz szósta klasa to już się tak nie da... :(
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 09.08.2015 17:32

Dziękuję i ja za relację :)
Tym razem nie było może wiele nowości, ale i tak jak zwykle było bardzo sympatycznie.
Mam nadzieję, że coś wykombinujesz na przyszły rok w sprawie szkoły i po raz kolejny wyjedziecie na wymarzone albańsko-greckie wakacje :cool: . Ciekawe czy tradycyjnie w tym samym terminie :)

Pozdrawiam
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 09.08.2015 23:03

KarKoz napisał(a):Właśnie... szkoła. Nie zapomnę roku 2011 jak całkiem przypadkowo wpadłem we wrześniu do Czarnogóry... Przeglądając Grupony trafiłem ofertę 39PLN/doba/pokój 3os. Niewiele myśląc zakupiłem 9 noclegów, bo nie miałem już więcej urlopu. Córa była wtedy w drugiej klasie. Książki mieliśmy ze sobą, wieczorem na tarasie coś tam porobiła i nawet zaległości specjalnie nie było. Teraz szósta klasa to już się tak nie da... :(

My też zawsze zabieramy książki i zeszyty ze sobą, ale wiadomo to nie to samo. Tak jak pisałem najważniejsze będą pieniądze, a te jeśli się znajdą to będziemy kombinować za szkołą. Ja nie wyobrażam sobie za bardzo wyjazdu w terminie np sierpniowym, więc jak będą problemy ze szkołą to pojedziemy po prostu na krócej, choć w tym roku ograniczałem już się na maksa i wyszło 19 nocy.

Pozdrawiam

kulka53 napisał(a):Dziękuję i ja za relację :)
Tym razem nie było może wiele nowości, ale i tak jak zwykle było bardzo sympatycznie.
Mam nadzieję, że coś wykombinujesz na przyszły rok w sprawie szkoły i po raz kolejny wyjedziecie na wymarzone albańsko-greckie wakacje :cool: . Ciekawe czy tradycyjnie w tym samym terminie :)

Pozdrawiam

Ten wyjazd, to fakt, miał troszkę inny charakter niż zawsze, głównie jego "grecko-wyspiarska" część, złożyło się na to kilka powodów, choć zgadzam się z Tobą :), było baaardzo sympatycznie :). Dobrze, że odwiedziliśmy Kato Koufonissi, było coś nowego na wyspach.
Dojazd do, nie odbiegał za bardzo od "normy". Ja bardzo się cieszę z odkrytego tak jakby na nowo Jeziora Koman, Valbony, którą zawsze chciałem odwiedzić i starego Qeparo, które zawsze jakoś nam wypadało. Plany na przyszły rok oczywiście są i jak pisałem wyżej, oczywiście w "jedynie słusznym" terminie. Że wakacje, jeśli dojdą do skutku, będą albańsko-greckie to tez w zasadzie pewne na 99%, to już uzależnienie jakieś :).

Pozdrawiam
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.08.2015 09:18

Z doświadczenia widzę (mój syn zaczyna 6kl.), że nauka w czerwcu to była w klasach 1-3, w kolejnych kalsach już praktycznie nauki nie ma, bo albo wycieczki klasowe, albo zielone szkoły i 2-3 nauczycieli wyjeżdża jako opieka na 10 dni, dni sportu, konkursy ekologiczne itp. Klas 1-3 praktycznie te sprawy nie dotyczyły lub były w obrębie 2 lekcji wewnątrz szkoły.
I w sumie jak wyjeżdżamy w okresie szkolnym wysyłam syna do Pań od polskiego i matmy, aby zaznaczyły strony jakie będą przerabiali, a reszta przedmiotów do ewentualnego nadrobienia w weekend przed powrtotem do szkoły.
W 4 klasie najważniejsza to matma - szybki skok z materiałem i szybko przerabiane tematy, bo jest dużo materiału (np. w 5 klasie już mniej). Szybko wskakują ułamki, więc jeśli masz czas to ćwicz z synem tabliczkę mnożenia - nawet jadąc wspólnie autem, od tego zaczyna się szkoła (powtórka) i już ułamki i zaczyna się płacz.. Reszta jakoś leci...
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 10.08.2015 12:11

piekara114 napisał(a):....W 4 klasie najważniejsza to matma - szybki skok z materiałem i szybko przerabiane tematy, bo jest dużo materiału (np. w 5 klasie już mniej). Szybko wskakują ułamki, więc jeśli masz czas to ćwicz z synem tabliczkę mnożenia - nawet jadąc wspólnie autem, od tego zaczyna się szkoła (powtórka) i już ułamki i zaczyna się płacz.. Reszta jakoś leci...

Dzięki za informacje. Nie pozostaje mi nic innego jak matematykę objąć szczególnym nadzorem.

Pozdrawiam
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 10.08.2015 12:19

Miło się podróżowało.

pzdr :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 10.08.2015 12:32

... jak zwykle fajne wakacje i fantastycznie zaplanowane i zorganizowane ... :) ... szacun ... :D ...
... dzięki, że mogłem z Wami podróżować po takich pięknych miejscach ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam i czekam na przyszłoroczną relację.
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 10.08.2015 12:58

longtom napisał(a):Miło się podróżowało.

pzdr :wink:

kmichal napisał(a):... jak zwykle fajne wakacje i fantastycznie zaplanowane i zorganizowane ... :) ... szacun ... :D ...
... dzięki, że mogłem z Wami podróżować po takich pięknych miejscach ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam i czekam na przyszłoroczną relację.

Wielkie Dzięki. Przyszłoroczna podróż z w/w powodów nie jest jeszcze pewna, ale jeśli dojdzie do skutku to relacja na 100% będzie.

Pozdrawiam
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 10.08.2015 13:11

KOL napisał(a):Przyszłoroczna podróż z w/w powodów nie jest jeszcze pewna, ale jeśli dojdzie do skutku to relacja na 100% będzie.

... dlatego my z tych samych powodów jesteśmy niestety zmuszeni jeździć lipiec - sierpień ... :roll: ...
... mam nadzieję, że jednak się Wam uda, czego oczywiście życzę ... :) ...
Pozdrawiam.
wkrak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wkrak » 10.08.2015 15:02

KOL - pytanie o drogę od jeziora Koman w kierunku Szkodry - ile kilometrów i czasu do przejechania po kiepskiej drodze?
K2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) K2 » 10.08.2015 15:36

wkrak napisał(a):KOL - pytanie o drogę od jeziora Koman w kierunku Szkodry - ile kilometrów i czasu do przejechania po kiepskiej drodze?

Kiepska droga jest od promu aż do połączenia z drogą SH5 czyli ok 30km, czas przejazdu tego odcinka 1h. Przynajmniej ja tak przejechałem w lipcu. Dalej juz jest OK a do Szkodry następne ok 30 min.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Na Greckie Wyspy i nie tylko 2008-2022. - strona 102
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone