Czekam na cd i pozdrawiam.
kmichal napisał(a):Kanion Matka ... to się dobrze składa bo chcemy tam za miesiąc zajrzeć.
Pozdrawiamy.
kulka53 napisał(a):Oooo, i znów fajny pomysł na przerywnik w podróży
Pamiętam, że bardzo mi się kanion podobał, mimo że tylko chwilę tam byliśmy.
Ale tych aut, dobrze że jakoś przejechaliście
Szkoda że pogoda trochę nie dopisała na rejs, ale nam i tak praktycznie cały czas lało już od Belgradu aż do Olimpu
Swoją drogą, spodziewałem się, że dlatego mieliście wyjechać już we wtorek, bo spieszyliście się na prom... a tu proszę, tradycyjnie ciekawe miejsca w drodze "do"
kmichal napisał(a):...a ja z kolei mam pytanie czy jadąc autostradową obwodnicą Skopje są jakieś drogowskazy na Kanion i czy można autem dojechać aż do samej przystani ?
Czekam na cd i pozdrawiam.
krzyswerm napisał(a):Witam serdecznie i zasiadam do czytania.
Jestem cichym wielbicielem Twoich relacji i wiele razy korzystałem z nich w planowaniu swoich podróży.
Mam pytanko: na czym polegała trudność z szlakiem pieszym wzdłuż jeziora? mam 7 latka - czy da radę?
Jeżeli mogę prosić o zdjęcie szlaków to proszę na priva.
Pozdrawiam Krzyś W z TG.
KOL napisał(a):1 Maj
Opłat za autostradę Macedońską nie pamiętam, ale są raczej symboliczne. Na każdej bramce płaciłem kartą.
Kolejny postój na tankowanie zrobiliśmy sobie gdzieś w okolicach Ilinden pod Skopje.
CDN
ArliJ napisał(a):takie szczegółowe relacje zawsze w cenie, bardzo dziękuję już za te opisane 2 dni, więcej pewnie za wiele nie zdążę poczytać bo w sobotę 7 czerwca ruszamy.
Po wieczornym zwiedzaniu i noclegu w Skopje plan na kolejny dzień to właśnie Canion Matka. Cały czas wahamy się czy wybrać się pieszo (starsza 5,5 r ale wzrostowo jak 7lat, młodsza 2,5 ale to w nosidle zdecydowanie) czy właśnie rejs...po tej relacji widzę, że rejs w połączeniu z jaskinią może być też bardzo ciekawy dla dzieci...![]()
a pieszo szlak ile czasowo może trwać?
krzyswerm napisał(a):Też będziemy w tych okolicach w tym terminie, może się gdzieś spotkamy.
Wypatruj brązowego Citroena C4 Picasso na blachach STA ( Tarnowskie Góry).
Mikeee napisał(a):Daliśmy na 1-wszej bramce 5 EUR wydali w Denarach macedońskich i starczyło na całą Macedonię, kilka groszy jeszcze zostało. Tak apropos - planowaliśmy w drodze przez Macedonię Kanion Matka, ale brakło czasu. Oglądając Twoje zdjęcia szczerze żałuję...
ArliJ napisał(a):takie szczegółowe relacje zawsze w cenie, bardzo dziękuję już za te opisane 2 dni, więcej pewnie za wiele nie zdążę poczytać bo w sobotę 7 czerwca ruszamy.
Po wieczornym zwiedzaniu i noclegu w Skopje plan na kolejny dzień to właśnie Canion Matka. Cały czas wahamy się czy wybrać się pieszo (starsza 5,5 r ale wzrostowo jak 7lat, młodsza 2,5 ale to w nosidle zdecydowanie) czy właśnie rejs...po tej relacji widzę, że rejs w połączeniu z jaskinią może być też bardzo ciekawy dla dzieci...![]()
a pieszo szlak ile czasowo może trwać?
piotrf napisał(a):Witaj KOL , cieszęsię że znowu nadajesz , bo kierunek bardzo odpowiadający i cudeńka po drodze jak zwykle szczegółowo opisujesz![]()
Czekam na cięg dalszy
kmichal napisał(a):Druga część zdjęć z Kanionu jeszcze bardziej przekonuje mnie, że warto tam wjechać ...![]()
KOL napisał(a):Jednemu z uczestników wycieczki chodzenie już się znudziło.