napisał(a) Mikromir » 03.12.2017 11:00
Gosiu, mam nadzieję porównać w następnym sezonie czy rzeczywiście jest jakieś podobieństwo...
21monika napisał(a): fajans całkiem fajny genialnie malowany
Taki jak widziałam w Nessebarze?
Tu było kontrowersyjne zdjęcie bułgarskich kubeczków... Muszę powiedzieć, że szereg apartamentowców przy brzegu morza i dalej był jednak trudny do przełknięcia. Zupełnie inne krajobrazy i klimat niż w Cro. Można to lubić, bo standard tych w większości nowych apartamentów jest z pewnością o wiele wyższy niż statystycznie w Cro. Wybraliśmy tam jednak dom dalej od morza, z tylko dwoma apartamentami dla nas i znajomych, no i niewielkim basenem ku uciesze dzieci - było więcej prywatności niż w wielkim apartamentowcu. Dzielnica domków okazała się dość
egzotyczna , mogliśmy poznawać zwyczaje naszych romskich sąsiadów, ale też poznać rodzimych Bułgarów mieszkających obok, zresztą bardzo sympatycznych i życzliwych.
Jak piszecie, ceny żywności niższe niż w Cro, przynajmniej w małej miejscowości jaką jest Biała, porównywalne praktycznie z polskimi, i to nie tymi znad Bałtyku w sezonie.
Co do kwater, za duuuuży apartament 4+2 ze zniżkami za wczesną rezerwację płaciliśmy ok. 35E, za cały dom dla max 12 osób ok. 70E - coś w Cro niewyobrażalnego w końcu lipca. Ale widzę, że z roku na rok ceny wynajmu mieszkań tam także rosną, na kolejny sezon też...
Beata, powstrzymaj mnie przed dalszym śmieceniem w Twoim wątku! Zabierzcie mi tę klawiaturę!!
Ostatnio edytowano 03.12.2017 11:57 przez
Mikromir, łącznie edytowano 1 raz