Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja leniwie...

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2017 23:47

No to leniwie siadam w II rzędzie :wink:
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 04.06.2017 10:55

No nareszcie :D
Na Chalkidikach spędziliśmy niestety zbyt mało czasu niż na to zasługiwały (zwłaszcza na Sithonii) także z przyjemnością pozaglądam w raczej nie bardzo znane kąty :)
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 04.06.2017 12:10

piekara114 napisał(a):Będzie baaaaardzoooooo leniwie.... plaża, słońce, lody, gyrosy, plaża.... i niewiele więcej....

A co byś chciała więcej na Chalce :wink: robić :oczko_usmiech: :papa:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 04.06.2017 12:33

tony montana napisał(a):Ludzie to se jezdza po tym swiecie...Cypry Luksemburgi Frankfurtery i RO...LENIWIE!! ;)

Bo z nudów, to ludziom różne głupoty do głowy przychodzą 8O :oczko_usmiech:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.06.2017 12:41

Bardzo chętnie z Wami poleniuchuję :D
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 04.06.2017 13:28

Ostatnio na wakacjach również coraz więcej leniuchujemy :) , więc Twoja opowieść może być "wskazówką" na kiedyś tam... tym bardziej, że greckie klimaty nam pasują 8) :)
Sara76
Cromaniak
Re: Grecja lenixwie...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 04.06.2017 15:06

Oby leniwie nie szła ta relacja :mrgreen: , bo jestem i ja i czekam na powalające lazury, cudną roślinność i wąskie uliczki.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 04.06.2017 19:35

Mikromir napisał(a):No proszę, chwila nieuwagi i jest relacja, na którą czekałam jesienią, gdy jeszcze była jakaś nadzieja na Grecję... 8) Nadzieja chwilowo w zawieszeniu, ale relację bardzo chętnie poczytam - przyda się na kiedyś tam... A lenistwo - baaardzo przyjemna sprawa... :wink:
No jakoś nie mogłam się zebrać z pisaniem, a potem przyszedł Cypr i miałam ogromną ochotę nim się podzielić :mrgreen: Ale i na Grecję przyszedł czas....

olkas napisał(a):Jestem
Cześć :D

tony montana napisał(a):Ludzie to se jezdza po tym swiecie...Cypry Luksemburgi Frankfurtery i RO...LENIWIE!! ;)
Odezwał się ten, co siedzi na d. nad SWOIM morze :lool:

elka21 napisał(a):Bo z nudów, to ludziom różne głupoty do głowy przychodzą 8O :oczko_usmiech:
A Frankfurt to służbowo (nic prawie nie widziałam, oprócz budynku targów, plus, że ostatni wieczór udało się na zakupy wyskoczyć i codziennie był na kolację stek i szaragi :hearts: A w Lux już kilka lat nie byliśmy, a miejscówka free, więc czemu nie skorzystać :mrgreen:

Janusz Bajcer napisał(a):No to leniwie siadam w II rzędzie :wink:
Rozsiądź się wygodnie :D

kulka53 napisał(a):No nareszcie :D
Na Chalkidikach spędziliśmy niestety zbyt mało czasu niż na to zasługiwały (zwłaszcza na Sithonii) także z przyjemnością pozaglądam w raczej nie bardzo znane kąty :)
Nareszcie się udało :D Właśnie liczyłam na Wasze uwagi, ale wiele tu nie pobyliście… Te kąty to plażowe będą i raczej nie w Waszym stylu (nie piaszczyste)…

ajdadi napisał(a):
piekara114 napisał(a):Będzie baaaaardzoooooo leniwie.... plaża, słońce, lody, gyrosy, plaża.... i niewiele więcej....
A co byś chciała więcej na Chalce :wink: robić :oczko_usmiech: :papa:
Właśnie dlatego wahałam się i walczyła RO z Sartii, ale lazury zwyciężyły ze zwiedzaniem :D , choć Meteorów dalej żałuję :evil:

maslinka napisał(a):Bardzo chętnie z Wami poleniuchuję :D
Zapraszam :D Mam nadzieję, że przed moim Hvarem skończymy leniuchowanie….

dangol napisał(a):Ostatnio na wakacjach również coraz więcej leniuchujemy :) , więc Twoja opowieść może być "wskazówką" na kiedyś tam... tym bardziej, że greckie klimaty nam pasują 8) :)
Leniuchowanie jest czasami wskazane…. Sartii jest idealne na leniuchowanie, a i na spanie w autku także myślę się na da…

Sara76 napisał(a):Oby leniwie nie szła ta relacja :mrgreen: , bo jestem i ja i czekam na powalające lazury, cudną roślinność i wąskie uliczki.
To musisz pilnować tempa, ale nie tak jak Mysza w moim Cyprze, bo przed jesienią nie skończymy leniuchować :D
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 04.06.2017 19:40

Planujemy wakacje… c.d.
Pozostała kwestia trasy i noclegów….
Zgodnie z google mamy do celu 1510 km (no prawie w limicie się zmieściłam)...
Obrazek

Ale przez Chyżne Pan M. nie lubi jeździć…. Słowacja to dopiero masakra (od Chyżnego do Sahy) :evil: , a i jeszcze Roszke przed nami :roll: … I czemu google po Sithoni prowadzi lewą stroną półwyspu, a nie prawą :?: :idea: :idea:
Ustalamy trasę: Zwardoń, kierunek Bratysława, odbijamy na Komarno, Budapeszt atakujemy od zachodu, potem Tompa, przez centrum Belgradu, a potem już w dół…..

To jeszcze noclegi na trasie i myślenie jak pojechać, aby nie stać w korkach :?: :idea: Wychodzi, że dobrze byłoby pojechać w nocy z pt./sob. W nocy to bez sensu się budzić i jechać, to już lepiej w pt. o 23 jechać [i](Pan M. pracuje na zmiany, więc zarwanie jednej nocki w trasie nie jest wielkim problemem)[i]. Jak jechać o 23 to będziemy jak idioci siedzieć na walizkach od popołudnia, to wyjeźdźmy o 21. Jak tak, to może o 19 i wtedy możemy zrobić postój
na spacer nad Dunajem w Budapeszcie, zwiedzić Nowy Sad, Belgrad…. Ale trzeba wcześniej pomyśleć o noclegu….
Będąc na Sithoni, gdzie nie ma NIC do zwiedzania, a wypady, żeby COŚ zobaczyć to pół dnia w samochodzie, powoduje, że nawet Salonik nie zobaczymy :evil: ….. To trzeba wpleść je w trasę… :mrgreen: . I tak rezerwujemy hotel w Salonikach, oczywiście z parkingiem i dość blisko centrum, aby wieczorem przejść się po tym mieście. …

Liczymy trasę, w którą wpada Belgrad na wyprostowanie nóg i tak wychodzi, że chyba lepiej będzie w Skopje się przespać... Rezerwujemy nocleg w Skopje, a po tygodniowym myśleniu, anulujemy rezerwację w Salonikach.... Chyba Skopje bardziej mi pasują niż te Saloniki….

To teraz już tylko odliczamy, czytamy zasoby netu i planujemy…..
Ostatnio edytowano 03.09.2017 17:42 przez piekara114, łącznie edytowano 1 raz
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 04.06.2017 20:32

Ciekawie się zapowiada, więc przy cupnę se na zydelku. :D
ajdadi
Weteran
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 04.06.2017 20:46

piekara114 napisał(a):...ale lazury zwyciężyły ze zwiedzaniem :D , choć Meteorów dalej żałuję :evil:

My na Chalce byliśmy dwa razy...za drugim razem zrobiliśmy sobie 2-dniową wycieczkę do Bitoli i Meteorów
z noclegiem w Kalambace :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 04.06.2017 20:56

elka21 napisał(a):

O to, to, nudzą się, to i 5 razy w ciągu roku wyjeżdżają ... ;) 8)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.06.2017 21:15

tony montana napisał(a):
elka21 napisał(a):

O to, to, nudzą się, to i 5 razy w ciągu roku wyjeżdżają ... ;) 8)

A Ty właśnie wróciłeś, czy właśnie się pakujesz? ... bo się pogubiłam :smo:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 05.06.2017 08:42

To ja po leniwym weekendzie też się Tu ponudzę trochę :lol:
A miałam nadzieję, że Saloniki to będą i coś podpatrzę planując swoją Grecję. U mnie w tym roku Meteory i Saloniki to must see :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 05.06.2017 09:08

21monika napisał(a):Ciekawie się zapowiada, więc przy cupnę se na zydelku. :D
Rozsiądź się wygodnie :D

ajdadi napisał(a):My na Chalce byliśmy dwa razy...
A relację poczyniłeś? Bo jakoś nie pamiętam...

ajdadi napisał(a):za drugim razem zrobiliśmy sobie 2-dniową wycieczkę do Bitoli i Meteorów z noclegiem w Kalambace :papa:
Bez noclegu to dość daleko na jednodniowy wypad (przynajmniej z Sarti 4,5h w jedną stronę). Pewnie odwiedzę jak udam się na Epir lub Pelion...może już w przyszłym roku...

tony montana napisał(a):O to, to, nudzą się, to i 5 razy w ciągu roku wyjeżdżają ... ;) 8)
5 razy w roku?? To chyba Ty? Nigdy tyle razy mi się nie udało wyjechać na wakacje w ciągu roku...

mysza73 napisał(a):A Ty właśnie wróciłeś, czy właśnie się pakujesz? ... bo się pogubiłam :smo:
Właśnie? Nie wyliczając to 5 miesięcy roku minęło a Ty już i na Sycylii i nad Gardą byłeś...a pewnie za raz polecisz jak nie na pół.Iberyjski to pewnie jakąś Kretę czy inną wyspę...no gdzie te wakacje planujesz?

Beata W. napisał(a):To ja po leniwym weekendzie też się Tu ponudzę trochę :lol:
A miałam nadzieję, że Saloniki to będą i coś podpatrzę planując swoją Grecję. U mnie w tym roku Meteory i Saloniki to must see :oczko_usmiech:
To się będziemy wszyscy razem nudzić... Tylko wiesz, jak chcesz coś skorzystać to dopinguj, wyjazd 6 lipca ok. godz. 10... Jakby wygrała RO to Meteory i Saloniki na 1000% by były...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα