Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja (Lefkada), sierpień, nocleg w ciemno

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Keliopis
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Keliopis » 04.06.2012 21:29

Chcesz mi powiedzieć, że będę bardziej zauroczony Lefkadą niż południową Dalmacją? Dodam, że najbardziej podoba mi się odcinek od Klek do Dubrovnika :) Zawsze mógłbym skrócić pobyt w Chorwacji do tygodnia ;)
taurus
Cromaniak

Postnapisał(a) taurus » 05.06.2012 09:17

Hmm..

Wiesz sprawa indywidualna.....

Nie powiem.. Lubię jeździć do Chorwacji, moja żona świata poza nią nie widziała do momentu...
Kiedy ją zawiozłem na Lefkadę... Tylko tam teraz chce jeździć.. Tutaj wypoczywa i jest szczęśliwa.
Nie ma tam wielu zabytków, ale my ich nie szukamy. Natomiast doznania wzrokowe (klify, plaże, gaje oliwne) jak i słuchowe (takiej orkiestry cykad nigdzie indziej nie słyszałem).... Bezcenne.

Wyspa nie skażona jeszcze nowoczesną cywilizacją, przesympatyczni ludzie... Przypomina mi Polskę z lat dzieciństwa.

Wiem, wiem.. W Chorwacji też pewnie to znajdę, tak samo jak na płw. Iberyjskim , po którym wielokrotnie podróżowałem..
Ale... To właśnie Grecja i ta wyspa zapadły nam głęboko w serca ;)

Pozdrawiam
goly
Croentuzjasta

Postnapisał(a) goly » 05.06.2012 12:02

Kolega po ogladnieciu naszych zdjęc z zeszłorocznych wakacji na Lefkadzie powiedział krutko ..... " o k.u...w.a chyba mi zaraz wody odejdą " :) :D szok ....

Taurus pozdrowionka
pelkin1971
Croentuzjasta

Postnapisał(a) pelkin1971 » 05.06.2012 12:37

W zeszłym roku w Vasiliki mieszkaliśmy w "studio" z wielkim, zacienionym balkonem, 200 m od morza za 25 euro. Tyle, że to był wrzesień.
Keliopis
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Keliopis » 05.06.2012 15:54

taurus napisał(a):Hmm..

Wiesz sprawa indywidualna.....

Nie powiem.. Lubię jeździć do Chorwacji, moja żona świata poza nią nie widziała do momentu...
Kiedy ją zawiozłem na Lefkadę... Tylko tam teraz chce jeździć.. Tutaj wypoczywa i jest szczęśliwa.
Nie ma tam wielu zabytków, ale my ich nie szukamy. Natomiast doznania wzrokowe (klify, plaże, gaje oliwne) jak i słuchowe (takiej orkiestry cykad nigdzie indziej nie słyszałem).... Bezcenne.

Wyspa nie skażona jeszcze nowoczesną cywilizacją, przesympatyczni ludzie... Przypomina mi Polskę z lat dzieciństwa.

Wiem, wiem.. W Chorwacji też pewnie to znajdę, tak samo jak na płw. Iberyjskim , po którym wielokrotnie podróżowałem..
Ale... To właśnie Grecja i ta wyspa zapadły nam głęboko w serca ;)

Pozdrawiam

Powiem ci, że z krajów śródziemnomorskich które odwiedziłem: Tunezja nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, Hiszpania ładna ale to nie to... i Chorwacja która urzekła mnie cudnymi widokami, klimatem, ludźmi ... można by wymieniać ;) , natomiast plaże nie mogę powiedzieć żeby mnie powaliły na kolana, jestem raczej zwolennikiem piasku nad skałami. Jak zobaczyłem zdjęcia z Lefkady to przyznam, że delikatnie mówiąc jestem zauroczony, czy przerodzi się to w miłość jak to było z Chorwacją ... okaże się :)

Straszne mi ćwieka zabiłeś! :) Już nie mam pojęcia co robić ;)
Keliopis
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Keliopis » 05.06.2012 15:55

goly

coś w tym jest ;)

pelkin1971

no właśnie wrzesień i wszystko jasne ;) , ja otrzymałem odpowiedz w mailu od właściciela apartamentów na Lefkadzie , pokoje wolne od 1.09 a cena 25E ale niestety terminu urlopu już nie mogę zmienić :/
taurus
Cromaniak

Postnapisał(a) taurus » 05.06.2012 18:12

Keliopis napisał(a):no właśnie wrzesień i wszystko jasne ;) , ja otrzymałem odpowiedz w mailu od właściciela apartamentów na Lefkadzie , pokoje wolne od 1.09 a cena 25E ale niestety terminu urlopu już nie mogę zmienić :/

są inne apartamenty jeśli KOALA jest pełny.
Napisz do mnie na priv lub GG.

Pozdrawiam
Keliopis
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Keliopis » 05.06.2012 18:48

taurus napisał(a):
Keliopis napisał(a):no właśnie wrzesień i wszystko jasne ;) , ja otrzymałem odpowiedz w mailu od właściciela apartamentów na Lefkadzie , pokoje wolne od 1.09 a cena 25E ale niestety terminu urlopu już nie mogę zmienić :/

są inne apartamenty jeśli KOALA jest pełny.
Napisz do mnie na priv lub GG.

Pozdrawiam

Nie, nie to inny apartament, z "twojego" jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. Także czekam cierpliwie. Natomiast nadal mam mętlik w głowie, i nie wiem już sam co wybrać.
taurus
Cromaniak

Postnapisał(a) taurus » 05.06.2012 19:49

Keliopis napisał(a):Nie, nie to inny apartament, z "twojego" jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. Także czekam cierpliwie. Natomiast nadal mam mętlik w głowie, i nie wiem już sam co wybrać.

Tak jak pisałem - powołaj się na mnie - są nie rychliwi ale warto.. Goly potwierdzi..;)
Jak za długo czekasz to ja mogę napisać...

Pozdrawiam
goly
Croentuzjasta

Postnapisał(a) goly » 05.06.2012 20:55

Goly potwierdza ...:) i za 39 dni rusza do Koali ........
No chyba że ......własnie że........17 czerwca lalalala
taurus
Cromaniak

Postnapisał(a) taurus » 06.06.2012 10:32

goly napisał(a):Goly potwierdza ...:) i za 39 dni rusza do Koali ........
No chyba że ......własnie że........17 czerwca lalalala

Chyba, że 18 czerwca będziesz biegał i Drachm szukał ;)

Pozdrowienia dla całej ekipy.

Jacek
Keliopis
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Keliopis » 11.06.2012 02:13

Cały czas czekam na odpowiedz, ale spoko ;) jak powiedziałeś nierychliwi ale mi się specjalnie nie spieszy :) .Tak mimo chodem dodam, że pisze z Warszawy gdyż jestem właśnie po koncercie Prodigy i muszę Wam powiedzieć, że jestem zaskoczony, jako Krakus powinienem nie lubić Warszawy , nie doceniać etc. ;) i do tej pory tak było , ale przyznam, że jestem zauroczony. Naprawię całkiem sympatyczne miasto, z cenami w knajpach niższymi niż w Krakowie ! :) no nic, wiem ze nie na temat ale chciałem się podzielić moimi pozytywnymi odczuciami na temat naszej stolicy :)
taurus
Cromaniak

Postnapisał(a) taurus » 11.06.2012 10:48

Keliopis napisał(a):Cały czas czekam na odpowiedz, ale spoko ;) jak powiedziałeś nierychliwi ale mi się specjalnie nie spieszy :)

Witaj

jeśli chcesz to napisz do mnie na priv-a szczegóły zapytania i napisze do nich.
Mnie zawsze szybko odpowiadają. ;)

Pozdrawiam
Keliopis
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Keliopis » 11.06.2012 17:02

Taurus, niestety nie da się napisać prywatnej wiadomości, są wyłączone na tym forum. Ale napiszę tu :) chodzi mi o termin 15.08 - 20.08.
A orientujesz się może czy mają jakieś apartamenty z aneksem kuchennym? Jakbyś mógł właśnie spytać o zwykły pokoik dwuosobowy i taki z aneksem, jaka jest różnica w cenie, jeżeli oczywiście by mieli :)
Z góry bardzo Ci dziękuję za pomoc :)
taurus
Cromaniak

Postnapisał(a) taurus » 11.06.2012 18:05

Keliopis napisał(a):Taurus, niestety nie da się napisać prywatnej wiadomości, są wyłączone na tym forum. Ale napiszę tu :) chodzi mi o termin 15.08 - 20.08.
A orientujesz się może czy mają jakieś apartamenty z aneksem kuchennym? Jakbyś mógł właśnie spytać o zwykły pokoik dwuosobowy i taki z aneksem, jaka jest różnica w cenie, jeżeli oczywiście by mieli :)
Z góry bardzo Ci dziękuję za pomoc :)

adres www na którym jest mail i gg do mnie masz podane w opisie - a ludziska piszą do mnie z forum
proszę na kontakt na priv ponieważ pośredniczę tylko w poważnych rozmowach - wiesz bywały takie po których na idiotę wychodziłem.

pisz pl.taurus (małpa) gmail.com

sprawdziłem - w profilu możesz wiadomość pocztową wysłać i to działa.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Grecja (Lefkada), sierpień, nocleg w ciemno - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies