Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja (Lefkada), sierpień, nocleg w ciemno

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 04.06.2012 20:29

Chcesz mi powiedzieć, że będę bardziej zauroczony Lefkadą niż południową Dalmacją? Dodam, że najbardziej podoba mi się odcinek od Klek do Dubrovnika :) Zawsze mógłbym skrócić pobyt w Chorwacji do tygodnia ;)
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 05.06.2012 08:17

Hmm..

Wiesz sprawa indywidualna.....

Nie powiem.. Lubię jeździć do Chorwacji, moja żona świata poza nią nie widziała do momentu...
Kiedy ją zawiozłem na Lefkadę... Tylko tam teraz chce jeździć.. Tutaj wypoczywa i jest szczęśliwa.
Nie ma tam wielu zabytków, ale my ich nie szukamy. Natomiast doznania wzrokowe (klify, plaże, gaje oliwne) jak i słuchowe (takiej orkiestry cykad nigdzie indziej nie słyszałem).... Bezcenne.

Wyspa nie skażona jeszcze nowoczesną cywilizacją, przesympatyczni ludzie... Przypomina mi Polskę z lat dzieciństwa.

Wiem, wiem.. W Chorwacji też pewnie to znajdę, tak samo jak na płw. Iberyjskim , po którym wielokrotnie podróżowałem..
Ale... To właśnie Grecja i ta wyspa zapadły nam głęboko w serca ;)

Pozdrawiam
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 05.06.2012 11:02

Kolega po ogladnieciu naszych zdjęc z zeszłorocznych wakacji na Lefkadzie powiedział krutko ..... " o k.u...w.a chyba mi zaraz wody odejdą " :) :D szok ....

Taurus pozdrowionka
pelkin1971
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pelkin1971 » 05.06.2012 11:37

W zeszłym roku w Vasiliki mieszkaliśmy w "studio" z wielkim, zacienionym balkonem, 200 m od morza za 25 euro. Tyle, że to był wrzesień.
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 05.06.2012 14:54

taurus napisał(a):Hmm..

Wiesz sprawa indywidualna.....

Nie powiem.. Lubię jeździć do Chorwacji, moja żona świata poza nią nie widziała do momentu...
Kiedy ją zawiozłem na Lefkadę... Tylko tam teraz chce jeździć.. Tutaj wypoczywa i jest szczęśliwa.
Nie ma tam wielu zabytków, ale my ich nie szukamy. Natomiast doznania wzrokowe (klify, plaże, gaje oliwne) jak i słuchowe (takiej orkiestry cykad nigdzie indziej nie słyszałem).... Bezcenne.

Wyspa nie skażona jeszcze nowoczesną cywilizacją, przesympatyczni ludzie... Przypomina mi Polskę z lat dzieciństwa.

Wiem, wiem.. W Chorwacji też pewnie to znajdę, tak samo jak na płw. Iberyjskim , po którym wielokrotnie podróżowałem..
Ale... To właśnie Grecja i ta wyspa zapadły nam głęboko w serca ;)

Pozdrawiam

Powiem ci, że z krajów śródziemnomorskich które odwiedziłem: Tunezja nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, Hiszpania ładna ale to nie to... i Chorwacja która urzekła mnie cudnymi widokami, klimatem, ludźmi ... można by wymieniać ;) , natomiast plaże nie mogę powiedzieć żeby mnie powaliły na kolana, jestem raczej zwolennikiem piasku nad skałami. Jak zobaczyłem zdjęcia z Lefkady to przyznam, że delikatnie mówiąc jestem zauroczony, czy przerodzi się to w miłość jak to było z Chorwacją ... okaże się :)

Straszne mi ćwieka zabiłeś! :) Już nie mam pojęcia co robić ;)
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 05.06.2012 14:55

goly

coś w tym jest ;)

pelkin1971

no właśnie wrzesień i wszystko jasne ;) , ja otrzymałem odpowiedz w mailu od właściciela apartamentów na Lefkadzie , pokoje wolne od 1.09 a cena 25E ale niestety terminu urlopu już nie mogę zmienić :/
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 05.06.2012 17:12

Keliopis napisał(a):no właśnie wrzesień i wszystko jasne ;) , ja otrzymałem odpowiedz w mailu od właściciela apartamentów na Lefkadzie , pokoje wolne od 1.09 a cena 25E ale niestety terminu urlopu już nie mogę zmienić :/

są inne apartamenty jeśli KOALA jest pełny.
Napisz do mnie na priv lub GG.

Pozdrawiam
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 05.06.2012 17:48

taurus napisał(a):
Keliopis napisał(a):no właśnie wrzesień i wszystko jasne ;) , ja otrzymałem odpowiedz w mailu od właściciela apartamentów na Lefkadzie , pokoje wolne od 1.09 a cena 25E ale niestety terminu urlopu już nie mogę zmienić :/

są inne apartamenty jeśli KOALA jest pełny.
Napisz do mnie na priv lub GG.

Pozdrawiam

Nie, nie to inny apartament, z "twojego" jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. Także czekam cierpliwie. Natomiast nadal mam mętlik w głowie, i nie wiem już sam co wybrać.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 05.06.2012 18:49

Keliopis napisał(a):Nie, nie to inny apartament, z "twojego" jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. Także czekam cierpliwie. Natomiast nadal mam mętlik w głowie, i nie wiem już sam co wybrać.

Tak jak pisałem - powołaj się na mnie - są nie rychliwi ale warto.. Goly potwierdzi..;)
Jak za długo czekasz to ja mogę napisać...

Pozdrawiam
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 05.06.2012 19:55

Goly potwierdza ...:) i za 39 dni rusza do Koali ........
No chyba że ......własnie że........17 czerwca lalalala
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 06.06.2012 09:32

goly napisał(a):Goly potwierdza ...:) i za 39 dni rusza do Koali ........
No chyba że ......własnie że........17 czerwca lalalala

Chyba, że 18 czerwca będziesz biegał i Drachm szukał ;)

Pozdrowienia dla całej ekipy.

Jacek
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 11.06.2012 01:13

Cały czas czekam na odpowiedz, ale spoko ;) jak powiedziałeś nierychliwi ale mi się specjalnie nie spieszy :) .Tak mimo chodem dodam, że pisze z Warszawy gdyż jestem właśnie po koncercie Prodigy i muszę Wam powiedzieć, że jestem zaskoczony, jako Krakus powinienem nie lubić Warszawy , nie doceniać etc. ;) i do tej pory tak było , ale przyznam, że jestem zauroczony. Naprawię całkiem sympatyczne miasto, z cenami w knajpach niższymi niż w Krakowie ! :) no nic, wiem ze nie na temat ale chciałem się podzielić moimi pozytywnymi odczuciami na temat naszej stolicy :)
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 11.06.2012 09:48

Keliopis napisał(a):Cały czas czekam na odpowiedz, ale spoko ;) jak powiedziałeś nierychliwi ale mi się specjalnie nie spieszy :)

Witaj

jeśli chcesz to napisz do mnie na priv-a szczegóły zapytania i napisze do nich.
Mnie zawsze szybko odpowiadają. ;)

Pozdrawiam
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 11.06.2012 16:02

Taurus, niestety nie da się napisać prywatnej wiadomości, są wyłączone na tym forum. Ale napiszę tu :) chodzi mi o termin 15.08 - 20.08.
A orientujesz się może czy mają jakieś apartamenty z aneksem kuchennym? Jakbyś mógł właśnie spytać o zwykły pokoik dwuosobowy i taki z aneksem, jaka jest różnica w cenie, jeżeli oczywiście by mieli :)
Z góry bardzo Ci dziękuję za pomoc :)
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 11.06.2012 17:05

Keliopis napisał(a):Taurus, niestety nie da się napisać prywatnej wiadomości, są wyłączone na tym forum. Ale napiszę tu :) chodzi mi o termin 15.08 - 20.08.
A orientujesz się może czy mają jakieś apartamenty z aneksem kuchennym? Jakbyś mógł właśnie spytać o zwykły pokoik dwuosobowy i taki z aneksem, jaka jest różnica w cenie, jeżeli oczywiście by mieli :)
Z góry bardzo Ci dziękuję za pomoc :)

adres www na którym jest mail i gg do mnie masz podane w opisie - a ludziska piszą do mnie z forum
proszę na kontakt na priv ponieważ pośredniczę tylko w poważnych rozmowach - wiesz bywały takie po których na idiotę wychodziłem.

pisz pl.taurus (małpa) gmail.com

sprawdziłem - w profilu możesz wiadomość pocztową wysłać i to działa.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Grecja (Lefkada), sierpień, nocleg w ciemno - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone