Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja - Lefkada, Kefalonia... 2011

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 19.08.2011 12:33

mahadarbi napisał(a):Plaża booosssssska! 8)

:D

Mariusz Gubernat napisał(a):Byliśmy tu:

Dwa parasole... :?:
...a i sie zastanawiam czy ja siebie aby na tym zdjęciu nie widzę :lol:
Relację swoją wrzucisz :?:

kulka53 napisał(a):Jeszcze tylko promy ogarnąć coby na Kefalonię i Zakynthos za jednym zamachem się udało, a i z Lefkady powtórka by się przydała

Tu nie ma co ogarniać... :wink: tu kasę trzeba zbierać..., bo te chlerne statki sporo kosztują... :?

Dzięki za gratki :)

marze_na napisał(a):Niestety mąż już drugi rok stanowczo powtarza, że autem do Grecji to zdecydowanie za daleko.

Eeee, zapewniam Cię, że nie :!: :) No chyba, że mąż ma 'alergię' :wink: na prowadzenie...

Crayfish napisał(a):niebieski w każdym odcieniu ... jest MOC

demi-duox napisał(a):Grecja jest cudna.

:D

...a jak spojrzę za okno, ciemno, wali deszczem... ehhhh :?

pozdr
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 19.08.2011 13:23

Dzięki Janusz za wspaniałe wrażenia i widoki.
Ja zjechałem Kefalonię na skuterze w 2001 r. Teraz wszystko mi sie przypomina i zaczynam mysleć o ponownej wyprawie w tamte rejony.
Wklejaj i pisz dalej, dodaje to sił :D
Pozdrawiam :D
adam155
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam155 » 19.08.2011 14:49

Ehh w CRO nie byłem już 3 lata a znajomy poleca Grecje, czytam twoją relacje i jestem chyba przekonany że pojade do Grecji jest naprawde piękna i to co przemawia to że niema aż tak dużo ludzisk bo ostatni raz byłem na wyspie Hvar i byłem pod wrażeniem uroków wyspy, ale jak wróciliśmy na ląd to na plaży nie było miejsca do rozłożenia się, a tu widać że jest OK. :D Relacja super tylko jak mógł byś to mało cen aby porównać koszy. Myślę że to nie koniec !!! Czekamy na na więcej.
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 19.08.2011 16:44

powiem szczerze iż małżonka jest pod głębokim wrażeniem tego błękitu ;-)
W tym roku z różnych powodów nie udało się wyjechać do CRO, a gdzie w przyszłym roku, pojawia się coraz więcej ciekawych miejsc i zaczyna się robić ciekawa dyskusja u nas w domu, gdzie spędzić wakacje 2012 ( z dala od euro 2012) ;-)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 20.08.2011 21:55

Nie wiem, czy wiesz, Janusz, ale w tym roku ktoś zdecydował, że Porto Katsiki wygrywa w kategorii najpiękniejszych greckich plaż. Lefkada i Kefalonia zdecydowanie w czołówce, choć to zapewne subiektywny czyjś ranking :wink: W każdym razie oko cieszy, czym się dzielę z Tobą właśnie, bo i ja ubóstwiam greckie klimaty:

http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... show=13370
krups
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krups » 21.08.2011 01:26

@ marze_na
Przedstaw to małżonkowi tak: Wrocław - Wenecja (to bliżej niż do Cro) potem prom (np.widziany tu na zdjęciach Anek Line) do Igoumenitsy, z tamtąd już tylko niewiele ponad stówka na Lefkadę. Koszt... w ubr. w sierpniu wracaliśmy tak z Grecji za około 200 Eur Scenic + 4 osoby bez kajuty. Na Lefkadę dotrzesz drogą lądową - jest most, po drodze tunel, chyba 4Eur. Wszystko to zapłacisz kartą... zobaczyć Lefkadę - bezcenne.
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 21.08.2011 07:51

Zdjęcia super! Narobiłeś nam ochoty na powrót na Kefalonię. Co do Mellisani miałem te same odczucia co Ty, też liczyłem na więcej.
Pozdrawiam
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 22.08.2011 09:57

marcin10 napisał(a):Dzięki Janusz za wspaniałe wrażenia i widoki.
Ja zjechałem Kefalonię na skuterze w 2001 r. Teraz wszystko mi sie przypomina i zaczynam mysleć o ponownej wyprawie w tamte rejony.
Wklejaj i pisz dalej, dodaje to sił :D
Pozdrawiam :D

Skuterem - piękna sprawa :)

adam155 napisał(a):Relacja super tylko jak mógł byś to mało cen aby porównać koszy

Cieszę się, że się podoba... :)
Sporo nt. cen i dojazdu masz w temacie 'Grecja'. Generalnie nie jest drogo poza paliwem i promami. (Musaka - 5-5,5 eur, Sałatka Grecka - 4-4,5 eur, Frepee - 1,5-2,5 eur, PB 95 - 1,6-1,75 eur...)

tajemniczy napisał(a):zaczyna się robić ciekawa dyskusja u nas w domu, gdzie spędzić wakacje 2012

Polecam gorąco :) :wink:

mahadarbi napisał(a):Porto Katsiki wygrywa w kategorii najpiękniejszych greckich plaż. Lefkada i Kefalonia zdecydowanie w czołówce,

Nooo, ja się pod tym podpisuję :D

krups napisał(a):Przedstaw to małżonkowi tak: Wrocław - Wenecja (to bliżej niż do Cro) potem prom (np.widziany tu na zdjęciach Anek Line) do Igoumenitsy, z tamtąd już tylko niewiele ponad stówka na Lefkadę

To jest bardzo dobre rozwiązanie :!: Nasza pierwsza Grecja była tak: Triest - Igoumenitsa, Patras - Triest... :)

KOL napisał(a):Narobiłeś nam ochoty na powrót na Kefalonię.

Witaj KOL :!:
My też mamy ochotę na ponowny wyjazd tam, bo wyspa jest wyjątkowa :D

pozdr
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 22.08.2011 10:29

Wycieczka do Poros i Skali. W Poros szczere pustki, ładne miasteczko. To tu przypływają większe promy z kontynentu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Droga do Skali jest bardzo widokowa. Mijamy skalne grzybki rozrzucone po morzu. Skala opisywana jest jako kurort... w sumie to mała mieścina z wielką ilością luksusowych hoteli. Ludzi faktycznie dużo!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jedziemy dalej na piaszczystą plażę Kaminia. Mimo, że piaszczysta, to doskonała! Mocno wieje i jest trochę chmur.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziś jedziemy do Lixuori no i dalej :D
Po drodze rewelacyjne widoki na Mirtos.

Obrazek

Obrazek

Lixuori bardzo ładne!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lipeda.

Obrazek

...a dalej zupełnie pustymi drogami w kierunku Ammos :D .

Obrazek

Obrazek

Krajobrazy księżycowe, ślady trzęsienia ziemi... Trafiamy bezbłędnie. Końcowy odcinek drogi do parkingu szutrowymi, przepięknymi :) serpentynami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widok z parkingu - lekki szok, pozytywny oczywiście!!!

Obrazek

Obrazek

Do pokonania 'kilka' schodków, na końcu trochę niebezpiecznie, bo na niedokończonym odcinku zejścia mocno zużyte dechy zamiast schodów.

Obrazek

Obrazek

Puuuustooo...! Przepięknie! Woda cud! Błogostan :wink:
Zaraz, zaraz... Jakie pusto :?: Gdzieś obok nas opalał się Mariusz & Co :wink: :lol: ale my nie wiedzieliśmy, że to znajomi z forum...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wracamy inną drogą. Mimo dobrej mapy troszkę się motamy, ale udaje się nie przejechać dwóch panów siedzących na ławeczce przed domem, nie potrącić kóz, owiec ani nawet krowy :wink: . Folklor! Jakimś cudem z mijanek też wychodzimy cało :wink: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 22.08.2011 10:59

Ammos! Czekałem na Twoje zdjęcia z tego miejsca. Tam po prostu trzeba być.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 22.08.2011 11:05

Taka piękna plaża i taka pusta 8O
To świetnie, że można znaleźć niezatłoczone plaże w środku sezonu.

Grecja siedzi mi ostatnio w głowie. Wczoraj jeszcze widzieliśmy się ze znajomymi, którzy właśnie stamtąd wrócili, zachwyceni oczywiście. Jestem już prawie przekonana :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 22.08.2011 11:12

parówki z lidla ... nieodzowny element wyposażenia każdego campingowicza ... :wink:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 22.08.2011 11:19

No i niech mi ktoś powie, że Chorwacja jest ładniejsza! Owszem, dopóki się do Grecji nie pojedzie :lol:
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 22.08.2011 11:20

Byłam z Wami w każdym miejscu do którego dojechaliście. I przez to co zobaczyliśmy zupełnie na serio rozważaliśmy czy nie zmienić naszych zaplanowanych 3 tygodni we wrześniu na nam nieznaną Kefalonię z powtórzeniem Lefkady.... tak tam jest uroczo. Ale po rozważeniem za i ....za doszliśmy do wniosku, że na zaś trzeba coś zostawić. Na pewno będziemy planować bliższe spotkanie z Ammos( i nie tylko) już w przyszłym roku.
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 22.08.2011 11:26

Wyspy Jońskie powalają. Dla nas - Cromaniaków to miejsce będzie szczególnie przemawiać, bo to taka nasza dziksza, bardziej egzotyczna Chorwacja. No i ten kolor wody...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Grecja - Lefkada, Kefalonia... 2011 - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone