Biura portu Vasiliki
;)
Wjazd na prom tyłem zawsze powoduje lekki dreszczyk emocji
. Prom nie za wielki tak na moje oko na 60 samochodów.
Scout - bliźniak
Rejs trwa godzinę. Fiskardo wygląda ślicznie!
Kierunek Sami, a po drodze Asos.
Zjazd z drogi głównej oczywiście serpentynami, parking oczywiście bezpłatny.
Asos jest przepięknie położone! Wąską uliczką ruszamy do mini portu. Wszędzie masa kwiatów, kolorowo, bajkowo, woda w zatoczce... kryształ. Dalej pod górkę, a im wyżej tym widoki lepsze
I już całkiem wysoko knajpka z widokiem... takim, że nie chce się z niej ruszyć. Obsługa, jak wszędzie na tym urlopie bardzo miła! 'Skąd jesteście? Aaa..., ja mam dwie przyjaciółki w Krakowie', uśmiech na twarzy przez cały czas
Jeszcze tylko sesja w drodze na parking
.
Wzdłuż drogi widoki zapierają dech w piersiach! Wyspy Jońskie są the best! Tempo jazdy spada drastycznie
, ale przecież nigdzie nam się nie spieszy
Bez problemu trafiamy na kemping 'Karavamilos'. Jeszcze z samochodów oceniamy plażę... taka jakaś 'średnia'..., a może to nam już się w du...ch poprzewracało
! Tradycyjnie siedzę w samochodzie, a panie wizytują... po mojemu na pierwszy rzut oka jest super, kwiaty, kwiaty, kwiaty..., dużo cienia! Obsługa tym razem... przemiła
. Meldujemy się! ...i na wieść 5+1
zostaję wyciągnięty z samochodu celem okazania
moja nowa ksywa... 'Happy Man'
Łazienki nowiuteńkie, lodówki, pralki, duża zadaszona 'jadalnia', basen... naprawdę komfortowo!
Ilości ludzi śladowe...
Cytryny do herbaty (i nie tylko) w zasięgu ręki.
Sami - ot mieścina portowa, ale za to jakie tu można kupić oliwki... wielkie, pyszne! Z migdałami, z papryką, z serem, mniam! Polecam również lokalne wino 'Robola' - jest świetne! W licznych knajpach pustawo. Ceny bardzo przystępne! Poza paliwami i promem
, ale za to są stacje mobilne, sorry, ale ręka mi zadrżała
Przez te niskie ceny paradoksalnie dużo kasy poszło! No bo jak tanio to co chwilę - myk do tawerny... hektolitry frapee, musaka, sałatka... itd., itp