napisał(a) taurus » 26.07.2010 18:58
ally napisał(a): Podróżujemy z ponad 6m przyczepą więc dopytjuę bo nie wszędzie takim zestawem można wjechać
Witam
W takim zestawie camping w Vassiliki to dobre rozwiązanie - wjazd masz z głównej ulicy i brak ostrych zakrętów i stromych podjazdów - do innych campingów prowadzą kręte i strome drogi.
Tablice informacyjne o campingach są widoczne z głównej drogi.
Dojazd do Vassilki od przeprawy w Lefkadzie przez Nidrii jest całkiem przyzwoity - droga szeroka z kilkoma tylko stromymi "agrafkami". Kursują po niej autobusy, ciężarówki i sprzęt budowlany więc i ty dasz radę.
Samo Vassiliki jest małą miejscowością - 2 ulice na krzyż- camping leży przy plaży.
Plaża kamienista a wejście do wody zróżnicowane - kamieniste lub piaszczyste. Moje dzieci - 2,10 i 15 bardzo ja lubiły - co więcej kładły ręczniki bezpośrednio na kamykach a nie na karimatach.
Wiatr - fakt wieje ale od 15 i nie jest uciążliwy - ma właściwości chłodzące - co nam przynosiło ulgę i pozwalało wydłużyć pobyt n a plaży.
Tak ode mnie - na Lefkadzie co dziennie powinno się być na innej plaży, dojazd jest przyzwoity - Grecy modernizują drogi - mój 5m Voyager dawał radę. Polecam Egremni, Kalamitsi czy Ammouso.
Jest ich tyle i każda inna, że 2 tygodnie to mało.
Polecam tez wycieczkę do Wodospadu Dimosari - nawet latem przy niskim poziomie wody - jest sztucznie nawadniany - jest bardzo uroczym miejscem.
Mam nadzieję, że pomogłem.
Pozdrawiam