Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja Kreta - początek września

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 29.06.2012 11:25

Franz wynajmowałeś samochód na miejscy, czy wcześniej rezerwowałeś? Kreta chodzi mi po głowie jako drugi wypad wakacyjny w tym roku, zapoluję na jakiś Last :) Ale właśnie zastanawiam się nad samochodem. Rezerwować jeszcze tu, czy poszukać na miejscu.
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 29.06.2012 11:28

Nie wiem czy jest sens brać auto na wszystkie dni pobytu :) można na 5 dni auto a 3 dni bez auta. Wypoczynek + okolice np.
Pomorzanin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pomorzanin » 29.06.2012 11:36

grax napisał(a):Nie wiem czy jest sens brać auto na wszystkie dni pobytu :) można na 5 dni auto a 3 dni bez auta. Wypoczynek + okolice np.

ełł... czytajac twój post liczysz na 8 dni wypoczynku?
..no to licz że będa 5 lub 6 pełnych dni po jednym dniu licz na straty na lot.i powrót a jesli okarze sie że wylatujesz ok 23 pierwszego dnia to masz juz w plecy 2 dni.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 29.06.2012 11:42

Aldonka napisał(a):Franz wynajmowałeś samochód na miejscy, czy wcześniej rezerwowałeś? Kreta chodzi mi po głowie jako drugi wypad wakacyjny w tym roku, zapoluję na jakiś Last :) Ale właśnie zastanawiam się nad samochodem. Rezerwować jeszcze tu, czy poszukać na miejscu.

Rezerwowałem przez Internet, co przy last minute powoduje konieczność sprężenia się, ale daje się zrobić.

Pomorzanin napisał(a):ełł... czytajac twój post liczysz na 8 dni wypoczynku?
..no to licz że będa 5 lub 6 pełnych dni po jednym dniu licz na straty na lot.i powrót a jesli okarze sie że wylatujesz ok 23 pierwszego dnia to masz juz w plecy 2 dni.

Może odnosił się do podanej przeze mnie długości tygodnia.
Przylot do Chanii w środę o 9:15. Wylot w następną środę o 18:50.

Pozdrawiam,
Wojtek
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 29.06.2012 11:45

grax napisał(a):Nie wiem czy jest sens brać auto na wszystkie dni pobytu :) można na 5 dni auto a 3 dni bez auta. Wypoczynek + okolice np.

Wszystko zależy od tego gdzie wylądujesz i co chcesz zobaczyć.
My ok. 1/3 wszystkiego co zwiedziliśmy na Krecie zobaczyliśmy korzystając z sieci autobusowej KTEL (taki ichni PKS). Autobusy punktualne, czyste, wygodne i klimatyzowane, do tego niedrogie. Z Ktelem pojechaliśmy do Rethymno, do Heraklionu i Knossos, do Agios Nikolaos. Z Ktelem jeździliśmy też po Santorinii. Autem tylko tam, gdzie nie dało się dojechać komunikacją publiczną.
Poprzednia strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα