Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja - jakieś fajne miejsce na namiot...

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
darek_pawel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek_pawel » 09.06.2009 09:51

Witam - no dobra - poczytałem prawie wszystko na tym forum, ale nie znalazłem konkretnej wskazówki. A mianowicie: planuję Grecję na początku lipca. Szukam miejsca na kempingu (namiot + samochód + 4 ludzi).
Warunki:
- w miarę tani;
- do 50m od morza;
- daleko od głównego szlaku;
- cichy;
- w małej, urokliwej miejscowości;
- itp.

Najlepiej gdzieś w rejonie Kassandra, Sithonia albo Oros. (Chalkidiki).
Albo ostatecznie Peloponez.
Może też być jakaś wyspa: Thassos, Lesvos,...

Prosiłbym o jakieś konkretne namiary...
Raczej nie zamierzam się przemieszczać, ale kto wie...

Wiem, że tak to tylko w pewnej nielubianej (przeze mnie) sieci komórkowej,
ale może coś ktoś podrzuci...?

"D"
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 09.06.2009 10:02

Alo, jeśli sprawdzałeś już na tych stronach, to Ci nie pomogę - też sie dopiero wybieram, Krystof

http://www.eurocampings.pl/pl/europie/
http://www.greek-campings.gr/
http://www.clubagiaanna.gr/
http://www.camping-sikia.gr/default.asp?PageID=1&lg=3
darek_pawel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek_pawel » 09.06.2009 12:20

Dzięki za te linki - ale bardziej chodzi mi o opinię użytkowników, ich wrażenia.
Jakieś doświadczenie, wskazówki, itp.

D.
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 09.06.2009 13:06

Zobacz Stomio na Riwierze Olimpijskiej.
Spełnia Twoje warunki.

Krzysztof
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 09.06.2009 13:30

he he..
KW mi wyjął to spod klawiatury!
Gdy tylko zobaczyłem tytuł i przeczytałem zapytanie, to od razu do głowy przyszło mi Stomio
Spełnia moim zdaniem wszystkie twoje warunki!
Co prawda nie stacjonowałem na tym campie, ale będąć tam przejazdem, obejrzałem sobie go dokładnie. Sympatyczny camp, fajna, życzliwa obsługa, do plaży blisko, tani.. wychodził o 1/3 taniej niż w innych miejscowościach (albo i taniej), nie jakiś wypasiony, raczej taki skromy, cichy.. ale czysty i zadbany.
Samo Stomio jest przeurokliwe!
Polecam gorąco.
Nie pamiętam nazwy tego campu, ale łatwo go znajdziesz bo jest praktycznie b. blisko centrum miasteczka (miejscowości).

powodzenia!
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 09.06.2009 17:09

W Stomio parę lat temu występowali tylko Grecy i Polacy, z trzech źródeł
zresztą: Skarpa, Tęcza i Izba Lekarska ;-)
Tradycyjne zapodam link do moich wypocin:
http://www.metal.agh.edu.pl/~wilk/Grecja/

Krzysztof
darek_pawel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek_pawel » 10.06.2009 08:38

Witam - dziękuję za podpowiedzi. Może jeszcze jakieś propozycje?

Chodzi mi o podobny camping jak w Cro w miejscowości Sladenovici (k. Dubrownika). Jak ktoś był na tym campingu - to wie co mam na myśli.
Dal niezorientowanych: przystępna cena, b. blisko morza, urokliwa zatoczka, camping rodzinny (tzn. nie należy do sieci), daleko od głównej drogi, do najbliższego miasteczka ok. 7km, spokojnie. Prawie brak cywilizacji...

D.
darek_pawel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek_pawel » 22.06.2009 07:51

Widzę, że temat wyczerpał się.
Brak dalszych propozycji?

A wyjazd za tydzień...

Rgds.../Mfg...

"D"
Beasza
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beasza » 22.06.2009 09:19

darek_pawel napisał(a):Widzę, że temat wyczerpał się.
Brak dalszych propozycji?

A wyjazd za tydzień...

Rgds.../Mfg...

"D"

Spójrz na te: Epir - Parga. Nie byłam tam, wybieram się w tym roku, ale nie pod namioty. W trakcie poszukiwać apartamentów, natknęłam się również na to:

http://www.enjoy-lichnos.net/camping.html
http://www.campingvaltos.gr/1.htm

Pozdrawiam
darek_pawel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek_pawel » 23.06.2009 11:08

Witam - dzięki za dodatkowe informacje.
Proszę o jeszcze.

Podaję namiary na ten camping, o którym wspomniałem wcześniej.
Szukam podobnego w Grecji.

http://www.sladenovici.info/index.php?link=1&lang=pl
dariaaaa87
Autostopowicz
Olympos Beach W Litohoro

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariaaaa87 » 19.07.2010 21:10

OLYMPOS BEACH W LITOHORO a o tych namiotach i domkach coś wie może ktos ??
krzemian
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzemian » 19.07.2010 23:17

Ja wiem jedno, jest tysiąc ładniejszych miejsc w samej Grecji niż Riviera Olimpijska. W Chorwacji takich miejsc jest jeszcze więcej.
Odradzam ten region. Nie piszę tu o campingach ale o plażach gdzie występuje raczej brudny piasek, woda jest niesamowicie mętna, na plażach nie ma toalet ale są śmieci...

Szokuje znajomość j. polskiego u sprzedawców czegoś tam, którzy chodzą po plaży i zachwalają swój towar, gdy zorientują się że jesteśmy z PL to krzyczą po polsku teksty typu "lody lody na śmietanie kto poliże temu..."
No właśnie, nie kończę ale kto nie wierzy to mam to nagrane na VHS.

Nie polecam.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 20.07.2010 00:48

Riwiera Olimpijska to cel dobry dla kogoś, kto nie widział nic poza Bałtykiem lub nigdy nigdzie nie był.

Największym "atutem" tego rejonu jest... temperatura i klimat oraz bliskość Olimpu.
Reszta- plaże, kwatery, hotele, żarcie- bez problemu jest dostępna w wielu innych miejscach.

Tyle że w porównaniu do CRO, to jednak Grecy mają prawdziwe plaże a nie kamienisto-betonowe imitacje...
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 20.07.2010 17:55

kw napisał(a):Zobacz Stomio na Riwierze Olimpijskiej.
Spełnia Twoje warunki.

Krzysztof

Zgadzam się z kolegą.Jest tam bardzo fajnie.
polecam
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 20.07.2010 19:40

Fatamorgana napisał(a):Riwiera Olimpijska to cel dobry dla kogoś, kto nie widział nic poza Bałtykiem lub nigdy nigdzie nie był.

Największym "atutem" tego rejonu jest... temperatura i klimat oraz bliskość Olimpu.
Reszta- plaże, kwatery, hotele, żarcie- bez problemu jest dostępna w wielu innych miejscach.

Tyle że w porównaniu do CRO, to jednak Grecy mają prawdziwe plaże a nie kamienisto-betonowe imitacje...

Ja byłem w olympic beach jakies 8 lat temu z tego co pamiętam. Jeżeli chodzi o urokliwość to raczej kiepsko, od takie cieplejsze i mniejsze Władysławowo. Dodatkowo w pobliskiej Parali plaża była b.wąska a ludzi tłumy, podobnie jak sklepów z futrami :) Jako że był to typowo imprezowy wyjazd to było bardzo fajnie, choć chwilę nam zajęło znaleźć klub gdzie nie leci lady punk :P i knajpy gdzie można zjeść moussake zamiast kiełbaski i schabowego serwowanego przez polską kelnerkę :) Było to dawno temu, więc mało aktualne dane, ale jak dla mnie teraz nie byłoby to interesujące miejsce, kiedyś wybrane było ze względów finansowych - jest tam tanio.
Pozdrawiam

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone