TJL napisał(a):Bardzo fajna i zwięzła relacja w przeciwieństwie do niektórych tasiemców na forum (...odcinek 543...)
tomik59 napisał(a):Dzień dobry wszystkim forumowiczom.25.08.wybieramy się po raz pierwszy do Albanii(dotychczas był kilkakrotnie Krym).Mam w związku z tym pytanie do Magdy Dr.Czy masz jakies bliższe namiary na tego miłego Pana z Pilo Marko?Jeśli nie ma tam konkretnego adresu,to może opisalabyś jak tam trafić?Piszesz że rozmawiają po angielsku,ale ja tym jezykiem nie władam,a kolega nie jest pewny czy jego znajomośc angielskiego pozwoli na dogadanie się z tym Panem.Przy okazji-jak wygląda sprawa możliwości zakupu albańskiej karty telefonicznej?Czy takowa możliwość istnieje?Jaki był koszt wynajęcia pokoju dwuosobowego w VillaKalliopi i Pilo Marco?Mam wiele pytań,ale nie chcę zawracać głowy.Zawsze jeździłem prawie w ciemno,to myślę że i tym razem dam radę.Pozdrawiam wszystkich-Tomek.
magda_dr napisał(a):ten Pan ma na imię Scoorpio i dobrze mówi po angielsku, używa niewyszukanego słownictwa, raczej nie będzie problemów z dogadaniem się
w Villa Calliope płaciliśmy 30 euro za 2+1 a u Scoorpio 25 (do końca lipca było 20)
zrobiłam prowizoryczną mapkę z naszymi noclegami, dom Scoorpio jest mniej więcej w tej okolicy, spróbuję zapytać męża czy ma namiar gps
co do karty nie pomogę niestety
tomik59 napisał(a):Bardzo dziekuje za namiary i fotki.Bardzo mi sie miejsce podoba.Przy okazji zapytam-Jak z Płaceniem kartą?Chodzi mi głównie o płacenie na stacjach paliw.Obserwuje wpisy na ten temat,ale wszystkie są z zeszłego roku,a ogólnie internauci piszą że Albania sie rozwija więc mam nadzieje że płacić karta za paliwo można.Chcę w ten sposób zorientować się ile Euro zabrać ze sobą,bo bankomaty odpadają(prowizje),a zbyt dużo lub za mało zabrać,to kłopot.Gdybyś była tak uprzejma i miala ochotę,to prosze o kilka wskazówek i porad-na co zwracać uwagę,czego się wystrzegać,czy daje sie napiwki żeby nie urazic miejscowych,itp.Z gory dziękuje.