janusz.w. napisał(a):Piękne miejsce! Długo szwędaliśmy się uliczkami! Miałem skojarzenia z …Dubrownikiem!
Dokładnie ...jak tylko popatrzyłam na kilka zdjęć przypomniał mi się Dubrownik Tutaj jednak zdecydowanie mniej ludzi. Uroczo
janusz.w. napisał(a):Piękne miejsce! Długo szwędaliśmy się uliczkami! Miałem skojarzenia z …Dubrownikiem!
janusz.w. napisał(a):Elafonisos, po prostu plaże z drobnym, białym piaskiem
janusz.w. napisał(a): Elafonisos, po prostu plaże z drobnym, białym piaskiem
kulka53 napisał(a): że cały czas myślę o powrocie na Kithirę (choćby i za parę lat) , to wtedy piaszczysta wysepka będzie jak znalazł
brygidka10 napisał(a):mając już doświadczenia jeśli chodzi o w/w wysepki pewnie będziecie w stanie podpowiedzieć, czy jest możliwe " ogarnięcie" obu (Elafonisos i Kithiry) w ciągu jednego dnia coraz więcej planów roi się w głowie... a czas przecież będzie ograniczony
wawerek napisał(a): Tylko pojawia się problem, jakie;)....
Fatamorgana napisał(a):Kurde, że też człek nie wiedział o tym miejscu 12 lat temu!!!
Byłem tak blisko...
kulka53 napisał(a):Pamiętasz ile prom kosztował, auto, osoba?
Jak sądzisz, nie byłoby chyba problemu z noclegiem w aucie?
brygidka10 napisał(a):szczegóły promu - koszt, częstotliwość kursu,jak długo płynęliście
dangol napisał(a):marzył mi się nocleg na niej
Keliopis napisał(a):Chyba znam kolejny cel wakacyjny
wawerek napisał(a):Tylko pojawia się problem, jakie;)....
janusz.w. napisał(a):kulka53 napisał(a):Pamiętasz ile prom kosztował, auto, osoba?
Jak sądzisz, nie byłoby chyba problemu z noclegiem w aucie?
Cholerka nie mam zapisanych cen 'jednostkowych', ale za 4 osoby + samochód zapłaciliśmy 12,50 euro (w jedną stronę), także wychodziło tak jakoś 2 euro osoba, 4,50 euro samochód...
Kilka spokojnych miejsc na nocleg na pewno w tamtej okolicy się znajdziebrygidka10 napisał(a):szczegóły promu - koszt, częstotliwość kursu,jak długo płynęliście
Rejs trwa krótko, ok. 15 min., pływają 2 promy, praktycznie wahadłowo, co chwilę
? napisał(a):Dzisiaj byliśmy na całodniowej wycieczce , na przepięknej wysepce Elafonisos przy południowym skraju ,wschodniego palca Peloponezu. Na wysepkę dostaliśmy się promem (kursują co 30 minut , cena w jedną strone za dwie osoby + samochód 12,50 euro ) Jak ktoś chce zobaczyć i wypocząć , na przepięknych plażach, Simos Beach , Kato Nisi Panaglas Beach ,Lefki Beach , to bardzo gorąco polecamy!!!!
Darkos napisał(a):Czyżby płaciło się za auto i nieważne ilu tam pasażerów?
Fatamorgana napisał(a):Z reguły płaci się za auto plus grupa osób w tym aucie (tu jest róznie od 4 do nawet 5,6). Pieszych liczą każdego, ale auto liczone jest z "załogą".