Pammukale to jedna bajka. Druga, piękniejsza, to wejście na górę na korone amfiteatru.
Tarasy z woda wymiękaja.
Acha. Jeszcze jedno. Sprawdźcie akustykę w amfiteatrach. Słychać na koronie szept z dołu...
Mosqito napisał(a):2. Jeśli ktoś Ci zaproponuje herbatę - nie odmawiaj
kaszubskiexpress napisał(a):My wzięliśmy ze sobą banknoty 1-dolarowe, żeby mieć na "tacę" dla kierowcy autobusu, czy pokojówki. Kelnerowi pierwszego dnia dałem 5 euro, bo w naszym hotelu było mało 6-osobowych stolików.
gego napisał(a):A tak na marginesie (aby rozpętać jakąś burzę)
Jakby nie liczyć
Pobyt na 2 tyg. ok 3 k. za osobę
Czy się opłaca?
dla 1, 2 osób hmm, może tak
dla tych którzy nie mają czasu i lecą na 1 tydzień, może tak
dla kogoś kto nie cierpi jeździć samochodem, może tak
Turcja jest przepiękna do zwiedzania.
Jechać do Turcji aby poleżeć na plaży, przy basenie - POMYŁKA jest mnóstwo lepszych zakątków (choćby Grecja) do poleniuchowania
4 osoby - ok. 10 - 12 tyś
wycieczki fakultatywne - min 2 - ok. 2 tyś. (tutaj należy dołożyć)
suweniry, piwko, ayran itp - ok. 2 tyś. (tutaj chyba też)
2 TYGODNIE
A można spokojnie autkiem
Od jednego miejsca (gdzie walą tłumy wycieczek z kurortów) do drugiego miejsca
Od jednej plaży do drugiej
Zakładając iż zrobimy 7 tyś km. (jak u mnie)
na paliwo wydamy 4 k. zawyżamy
na spanie 3 k. zawyżamy (najdroższy ale tylko w jednym miejscu nocleg 150 lirów, ogólnie wszystkie w granicach 30 - 40 euro (nie piszę o kampingach noclegi ze śniadaniem
Jakby nie liczyć zostaje troszkę na herbatki, balaklawę i kebaby
patrząc na powyższe to za dużo zawyżyłem, ale niech zostanie.
U nas wyszło to zdecydowanie mniej
im dalej na wschód tym piękniej
im dalej od kurortów tym jeszcze piękniej
miłej nocy
piotrmks napisał(a):
Dojazd do Turcji to co najmniej 2 dni. Czyli lacznie 4. Za pierwszym razem podroz moze ciekawa ale ile razy mozna jechac obwodnica Sofii.
Dlatego polecam czarter. W tej chwili sa np czartery do Bodrum za ok 550zl. Na lotnisku wynajac cos do jazdy za ok 30juro i mozna podrozowac. Opcja szczegolnie dogadna dla 2 osob. Ale sa np do wynajecia Starexy gdzie 6 osob za 60 juro spokojnie wejdzie. A atmosfera podrozy jak w volkswagenie ogorku.
gego napisał(a):piotrmks napisał(a):
Dojazd do Turcji to co najmniej 2 dni. Czyli lacznie 4. Za pierwszym razem podroz moze ciekawa ale ile razy mozna jechac obwodnica Sofii.
Dlatego polecam czarter. W tej chwili sa np czartery do Bodrum za ok 550zl. Na lotnisku wynajac cos do jazdy za ok 30juro i mozna podrozowac. Opcja szczegolnie dogadna dla 2 osob. Ale sa np do wynajecia Starexy gdzie 6 osob za 60 juro spokojnie wejdzie. A atmosfera podrozy jak w volkswagenie ogorku.
Jak najbardziej popieram
Oczywiście
Piszę tylko o rezerwacji lotu wraz z hotelem (wykupienie wczasów) - to troszkę jak na Turcję bezsensowne, ale...
arturac napisał(a):maniust???
byłeś już na Grecko/Tureckim wyjeździe? pytam bo się zastanawiam, czy dasz radę zanim ostatnie biuro podróży nie zbankrutuje....
maniust napisał(a):FUX napisał(a):TRIADA także była uważana za porządną...
Niby tak ....oj tam , oj tam.....będzie dobrze
maniust napisał(a):Że tam zapytam jeszcze.......
Lody to to w Turcji można wpierniczać bez problemu i zęby kranówą płukać ?
Jakaś "Klątwa Faraona" czy inne gów..... nas nie dopadnie?
Jeden "mondry" mi dziś takie rady dawał , że pomyślałem czy mu się nie poj..... z Egiptem.......
arturac napisał(a):maniust napisał(a):Że tam zapytam jeszcze.......
Lody to to w Turcji można wpierniczać bez problemu i zęby kranówą płukać ?
Jakaś "Klątwa Faraona" czy inne gów..... nas nie dopadnie?
Jeden "mondry" mi dziś takie rady dawał , że pomyślałem czy mu się nie poj..... z Egiptem.......
w każdym miejscu aby uniknąć problemów żołądkowych trzeba się odkażać:)
wewnętrznie rzecz jasna
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe