Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja czy Turcja ? Czyli Oludeniz w naszym wydaniu........

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
ASIULA HK
Legenda
Re: Grecja czy Turcja ? Czyli Oludeniz w naszym wydaniu.....

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 29.09.2012 20:37

8O 8O 8O coś drgnęło 8O 8O 8O :lol:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 29.09.2012 21:59

Miecia napisał(a):8O 8O 8O coś drgnęło 8O 8O 8O :lol:

Też się cieszę 8)
Woda dookoła , pływająca smażalnia , wyspy kornatopodobne - będzie dobrze :wink:

Płyniemy

Pozdrawiam
Piotr
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 30.09.2012 12:38

c.d.......

Płynąc wokół wysepek leżących przy Oludeniz po około 30 min. dopływamy do pierwszego punktu naszego programu "Blue Cave" czyli ukryta w skale jaskinia w turkusowych wodach morza śródziemnego.
Niestety mi nie udało się tam dopłynąć ze względu na ciągle dopływające statki , w sumie było to idiotycznie pomyślane , bo takowych wycieczek łajbą było kilka naraz i momentami było dość już tłoczno... 8O

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
(jako że nie mam zdjęcia tej jaskini to zaczerpnąłem cosik z sieci)

.....ale nic..... :D

My z młodym już nawet nie czekaliśmy aż nasza łajba dopłynie do brzegu , tylko tak jak siedzieliśmy , to tylko wstaliśmy i z pokładu sruu do wody ...... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na skakanie do akdeniz z górnej części pokładu przyjdzie jeszcze czas , będzie prawdziwy hardcor i ekstrema.... :lol:

Kąpiel przy tej jaskini nie trwała długo , bo po 20 minutach łajba "gwizdnęła" i wycieczka powoli zaczęła się zbierać.
To płyniemy dalej....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Upał jak cholera , nawet mimo lekkiego wiaterku , zatem chłodzę się Efes'em i chłodzę......
Choroba morska mi nie straszna to co se będę żałował. :)

Obrazek

No dobra dopływamy do 2 atrakcji dzisiejszej wycieczki "Butterfly Island" .....podobno jakaś Dolina motyli , choć żadnego tam niestety nie spotkałem , ale jak ktoś chce przeżyć samotną niebiańską noc , to warto się tam wybrać samemu.
Do tej doliny jest dostęp jak wyczytaliśmy w przewodnikach tylko od strony morza , na plaży można wynająć w Oludeniz w agencji namiocik , spędzić samotnie noc i następnie rano po ciebie przypłyną.
Całkiem fajny pomysł ..... :)

Powoli dobijamy ...........

Obrazek

-dawaj młody !!!!

Obrazek

........i jebut!!!!!!!!!!!!

Obrazek

c.d.n........
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 30.09.2012 17:57

I bryzggg...pół pokładu ludzi schłodził.....musieli być mu wdzięczni w taki żar.... :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 11.10.2012 18:10

CROberto napisał(a):I bryzggg...pół pokładu ludzi schłodził.....musieli być mu wdzięczni w taki żar.... :wink:

Szczerze mówiąc to widzów było dość sporo , nie wiem może mój skok był efektowny , czy może zalało pół pokładu ......mniejsza z tym , ważne że można było poszaleć , bo woda to mój żywioł. :D

No to czas troszkę obczaić tą dolinkę zwaną "Dolina motyli ".........
Jak dla mnie niczego sobie , dolina jak dolina , kilka palm , tłumy ludzi z wycieczek , średnio mi się tu podobało , no ale oceńcie sami.......

Obrazek

Obrazek

Spoko , co się drzesz ! .....jeszcze nie odpływamy !
Nasza przyjaciółka wydawało by się , że się przestraszyła że jej transport powrotny do Oludeniz zwieje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak jak wspomniałem wcześniej , to te wyżej namiociki można sobie wynająć w Oludeniz na "romantyczną noc". :)

Obrazek

Obrazek

Jak widać był moment że tłumy były tu straszne , dlatego podsumowując średnio byłem zachwycony tą dolinką , tym bardzie że motyli nie widziałem , a z tego ponoć ta dolina słynie.

Czas płynie szybko , zatem znów wołają z powrotem na łajbę ........
Jak tylko wypłynęliśmy nie wiem czemu , ale jak i mi , tak i części naszej załogi włączyła się zaduma , kto o czym myślał to nie wiem , ale ja myślami byłem nad Jadranem (nawet w Turcji :( ) .......

Obrazek
młody .....Dominik

Obrazek
Asia....moja żonka

Obrazek
Maniek...ja

Reszta......załogi , gdzieś polazła ........ :?

Tak płyniemy , płyniemy i zerkamy.....to tu , to tam.......

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

.....w tym skwarze i po tym taplaniu w Śródziemnym uciszył mnie fakt , że za chwilę wjedzie żarcie na stół , bo już kompletnie zgłodniałem i skończyły się nam zapasy bułek , ciastek "plecakowych" .

.....ale o tym za chwilę........ :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 11.10.2012 18:54

Tak więc po chwili na nasz stół i potem do naszych żołądków wjechało to .......
Naprawdę najeść można było się do syta.
Co to za riba była , to niestety nie wiem ........ale smakowała wyśmienicie.

Obrazek

Obrazek

Ledwo zjedliśmy tylko , a tu jakiś Turek na skałki włazi ......odważny , albo szaleniec ....
......I PO CHWILI 8O

Obrazek

Tutaj w tym miejscu gdzie "zaparkowaliśmy" łajbę postawiłem na swój "skok życia" do wody...... :D
...a zatrzymaliśmy się na "Camel Island" (Wielbłądzia wyspa) ......czemu tak się nazywała nie wiem , wielbłądów tam nie było , ale za to miejsce do kąpieli fantastyczne , przy czym tylko nasza łajba akurat dopłynęła do brzegu , więc pełen luzik w luda.......

Patrzę w lewo ......

Obrazek

Patrzę w prawo......

Obrazek

No dobra czas na hardcore...... 8O
Powiem wam miałem pietra jak cholera stojąc na górze , może zdjęcie tego nie odzwierciedla ale było cholernie wysoko.

Obrazek

- te wujek nie pękaj........(odezwał się młody)

Tu se pomyślałem ......cwaniaczek ....... jak będziesz tak stary jak ja to zobaczymy.......
Dobra co ma być to będzie........łomatko!!!!!!!!!!!!!!!

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................................

Obrazek

Wierzcie mi , że długo po tym skoku nie mogłem dojść do siebie......... i z trudem choć było blisko doczłapałem się do brzegu........ :cry:

Na dole długo się zastanawiałem czy "młody" skoczy , czy nie ....miał chyba też pietra , bo przygotowania jego do lotu , troszkę trwały ....i trwały......

Obrazek

.........ale w końcu poleciał...... :lol: :lol:

Ehhh c.d.n......
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 11.10.2012 19:03

maniust napisał(a):Tak więc po chwili na nasz stół i potem do naszych żołądków wjechało to .......
Naprawdę najeść można było się do syta.
Co to za riba była , to niestety nie wiem ........ale smakowała wyśmienicie.

Obrazek

Obrazek

ale poszedłes po bandzie :twisted: .....ja tu bez obiadu, bez kolacji.......a Ty z takim żarciem wyleciałeś :twisted:
:wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 11.10.2012 19:12

Miecia napisał(a):ale poszedłes po bandzie :twisted: .....ja tu bez obiadu, bez kolacji.......a Ty z takim żarciem wyleciałeś :twisted: :wink:

Ja tyż Asiu czekam , aż małżonka z pracy wróci w końcu i cóś zrobi do żarcia....... :evil: :evil:
Paluszki wcinam i zdobyczną rakiją poprawiam....... a kiszki aż mnie skręca już.......
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 11.10.2012 19:32

maniust napisał(a):
Miecia napisał(a):ale poszedłes po bandzie :twisted: .....ja tu bez obiadu, bez kolacji.......a Ty z takim żarciem wyleciałeś :twisted: :wink:

Ja tyż Asiu czekam , aż małżonka z pracy wróci w końcu i cóś zrobi do żarcia....... :evil: :evil:
Paluszki wcinam i zdobyczną rakiją poprawiam....... a kiszki aż mnie skręca już.......

mnie tam nikt nic nie zrobi.....muszę sama o siebie zadbać :(
paluszki rakiją popijasz 8O ...... :wink: :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 11.10.2012 19:39

Miecia napisał(a):paluszki rakiją popijasz 8O ...... :wink: :lol:

Taa......, ale już mi się kończy...... :cry:

Obrazek
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 11.10.2012 19:44

Na szczęście dla Ciebie :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.10.2012 21:06

maniust napisał(a):
No to czas troszkę obczaić tą dolinkę zwaną "Dolina motyli ".........
Jak dla mnie niczego sobie , dolina jak dolina , kilka palm , tłumy ludzi z wycieczek , średnio mi się tu podobało , no ale oceńcie sami.......

Oceniam, że fajnie. :P
maniust napisał(a):
Obrazek

No, może jednak niefajnie. :?
maniust napisał(a):
Obrazek

8)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.10.2012 21:15

Miecia napisał(a):8O 8O 8O coś drgnęło 8O 8O 8O :lol:

I to konkretnie! :mrgreen:

maniust napisał(a):........i jebut!!!!!!!!!!!!

Obrazek

supermoto
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) supermoto » 06.08.2013 20:10

Fajne filmiki z Oludeniz:

Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe