maniust napisał(a): Zastanawiam się jeszcze na jednym , decydując się na taki wyjazd na dwa tygodnie , bo tyle planuje (All inclusive) ile wziąść ze sobą Euro? 15 Euro wiza x 2 osoby = 3O Euro + jakieś drobne na napiwki , leżak na plażę , bus do miasta itp.....Czy 300 Euro starczy , czy mało czy aż nadto?
maniust napisał(a): Jak pisałem wyżej raczej nastawiam się na plaża-hotel........i leżenie "krzyżem".
maniust napisał(a): Czy jest zwyczaj w Turcji wkładania kilka Euro do paszportu przy recepcji?
maniust napisał(a):J@dranka napisał(a):( i moje Oludeniz też jest )
No jest i na zdjęciach wygląda super..... ......jak na Bol ....prawie....
W dodatku , jak podobne Lastowe ceny będą we wrześniu to super , w tym roku budżet trochę ograniczony.....
Zastanawiam się jeszcze na jednym , decydując się na taki wyjazd na dwa tygodnie , bo tyle planuje (All inclusive) ile wziąść ze sobą Euro?
15 Euro wiza x 2 osoby = 3O Euro + jakieś drobne na napiwki , leżak na plażę , bus do miasta itp.....
Czy 300 Euro starczy , czy mało czy aż nadto? Zakupów raczej nie planuję , może jedynie jakieś "duperelki" dla rodziny na pamiątkę.
Jak pisałem wyżej raczej nastawiam się na plaża-hotel........i leżenie "krzyżem".
Czy jest zwyczaj w Turcji , wkładania kilka Euro do paszportu przy recepcji?
Nigdy nie byłem na takim wyjeżdzie , od lat wszędzie samochodem w ciemno.....taurus napisał(a):Zapomniałem dodać:
- Rodos
Na Lefkadę - dokładnie do Prevezy-Aktio latają samoloty z Niemiec Czech czy Anglii.
Wszystko ładnie , cudnie tylko troszkę drożej......
Nawet Lasty zaplanowane teraz wypadają drożej niż w Turcji.
Na tą chwilę 2 tygodniowy wyjazd , zdecydowanie przekroczy nasz budżet.
Zastanawiam się czy we wrześniu będzie podobnie.....taurus napisał(a):Turcja się chowa do tych plaż.
No właśnie ,a na tym zależy mi najbardziej.
Pozdrawiam
Mariusz
Dudek2222 napisał(a):i wrzucić a to do koszyczka w autokarze,przy wysiadaniu, a to zostawić pokojówce na pościeli, czy wreszcie wsunąć kucharzowi do kieszeni.
Jacek S napisał(a):Wszędzie te tips boxy stały...
Jacek S napisał(a):Zobacz u mnie w relacji.
kkra napisał(a):Oludeniz bajka
J@dranka napisał(a):Jeżeli nie planujesz większych szaleństw to 300E spokojnie wystarczy i pewnie jeszcze zostanie reszta. Właściwie na miejscu wydasz jedynie na drobne napiwki, jakieś kuszące pamiątki i ewentualnie inne atrakcje (np. wypożyczenie rowerka wodnego).
J@dranka napisał(a):A nie planujesz żadnych fakultetów???
J@dranka napisał(a):W ogóle to miło się rozczarowałam gdyż w Turcji nie ma takiego pędu do pieniądza jak np. w Egipcie. Tam za podniesienie walizki żądają co najmniej 1 dolar, w Turcji raczej tego nie było. Po prostu dajesz kiedy chcesz i tak jak pisze Jacek S - możesz po prostu wrzucić do Tips Boxa
maniust napisał(a): Właściwie to już postanowiłem .....TURCJA ! Propozycja miejscowości Oludeniz bardzo mi się podoba.
maniust napisał(a):Jacek S napisał(a):Wszędzie te tips boxy stały...
Znaczy jakieś koszyczki co pisze Dudek , bo nie kumam co to ?
maniust napisał(a): J@dranka mam pytanko .......
Byłaś w Oludeniz Tabiat Park?
maniust napisał(a):No jest i na zdjęciach wygląda super..... ......jak na Bol ....prawie....
J@dranka napisał(a):Tip boxy występują w różnej postaci czasami są to puszki, czasami jakieś pudełka, a czasami koszyczki jak na zdjęciu, które zrobiłam np. w busie:
J@dranka napisał(a):Masz na myśli park gdzie jest laguna??? Jeśli tak to byłam Oludeniz to mała miejscowość, gdzie plaża, hotele i centrum mieszczą się właściwie wokół siebie. Idąc deptakiem wzdłuż plaży dochodzisz po prostu do laguny, która jest widoczna na pokazanym przez Ciebie zdjęciu.
Wstęp jest płatny ale nie pamiętam ile (jakieś kilka euro na cały dzień). Po przekroczeniu bramki wchodzisz na teren parku i Błękitnej Laguny, gdzię możesz zobaczyć przechadzające się między krzewami np. kaczki czy pawie, w morzu (zatoce) pływają jakieś rybki, rosną trawy, tataraki...Ogólnie fajny klimat i w porównaniu do bardziej popularnych tureckich kurortów tutaj można poczuć spokój i bliskość z naturą.
J@dranka napisał(a):Możesz wypożyczyć rower wodny (cena z maja 2011r. z tego co pamiętam za 3 godz. ok. 30E - trochę drogo) i popływać sobie po zatoce i wokół tego popularnego cypla.
piotrmks napisał(a):Sam cypel to park narodowy. Płącić codziennie za wejscie to lekka przesada.
kaszubskiexpress napisał(a):Maniek ja korzystałem z usług Wezyra, żadnych zastrzeżeń. Byliśmy w hotelu "Meryan", między Side a Alanyą.
Rozpieszczają niemiłosiernie.
maniust napisał(a):Przejrzałem jednak na szybko klika ofert i Hotel ten mają w swojej ofercie Alfa Star, Rainbowturs i Neckermann i .....nie jest tani.....
maniust napisał(a):Jedno to co zwróciło moją szczególną uwagę to to , że podany przez ciebie Hotel ma plażę żwirową , jak piszą ludziska , to może i woda jest kryształowa jak w Cro...... hmm......