Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja - ceny campingów, wstępów, żywności

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 08.04.2009 15:54

czyli ouzo?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 08.04.2009 15:56

czyli ta broń*, którą chciałeś kupić od, Bogu ducha winnej, pani na campie :wink:

* nie mylić z granatem
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.04.2009 16:04

Tsippouro to Tsippouro a Ouzo to "chimija" - nie spożywać :lool:
Tak dokładnie ta broń którą chciałem kupić ;) Najlepiej kupować na straganach ;)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 08.04.2009 16:07

a w smaku podobne są do siebie? też anyżówka?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.04.2009 16:12

Jak powiedzieli nie spożywać bo to "chimija" to nie spożywałem 8O to skąd mam wiedzieć, czy podobne w smaku :?: :roll: Podobno podobne, ale tylko podobno ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.04.2009 16:44

Chciałeś listę campingów na Peloponezie :?: A proszę Cię bardzo ;)

Euro Campingi na Peloponezie

;)
Tolmen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tolmen » 08.04.2009 16:53

W cieniu zajmującej dyskusji :D
Bilety wstępu (2008 r):
Epidaurus 6 EUR,
Delfy 6 Eur kamienie, 9 EUR kamienie + muzeum,
Mykeny 8 EUR,
Korynt 6 EUR - kamienie,
Mistra - 5 EUR,
Sounion - 4 EUR - nie do końca jestem pewien,
Ateny - 12 (kilka punktów - było już),
Meteory - 2 EUR jeden klasztor (jest sześć do zwiedzenia, ale w ciągu jednego dnia raczej więcej niż trzech się nie da obskoczyć).
Cd może nastąpi.

Pozdrawiam
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 08.04.2009 20:57

Leszek Skupin napisał(a):
bukmacher3 napisał(a):...
Woda np. Lidl jest po 0,7 euro za 1,5l gazowanej, niegazowana trochę droższa ok. 0,9euro, smak taki sam jak u nas, nie są słone jak w Cro.

Ile :?: 8O To kosmos jakiś :!:

Leszku czy to wg Ciebie jest drogo?
Jak nawet policzysz euro po 4,5zł to wychodzi 3,15 a po 4zł to tylko 2,80zł. Koszt zakupu wody Żywiec to ok. 2,2 gazowana, a niegazowana smakowa to już conajmniej 3zł.
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 08.04.2009 21:01

Krystof napisał(a):...
o Tsippouro
Lechu - oświeć mnie wreszcie, co to? :roll:
...

Krzychu, to taki ich napój orzeźwiający, ale w upale bym go nie spożywał :lol: co najwyżej wieczorem i jeździć autem po jego spożyciu też nie zalecam, z cech charakterystycznych: ma smak anyżku i pali się :lol:, a po rozcieńczeniu z wodą robi się białe jak mleko 8O

Jak byś mieszkał bliżej mnie, to już mógłbyś spróbować owego napoju, mam go jeszcze trochę w piwniczce, ale napewno smakuje lepiej w Grecji ( klimat pobytu, nastrój) pity pod arbuz lub winogron.
No i obowiązkowo bakłażan z grilla.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 09.04.2009 09:52

Alo, piszęjaeszcze raz tego posta, bo chyba mi go zżarło - wam też forum dziwnie hula?

Jak byś mieszkał bliżej mnie, to już mógłbyś spróbować owego napoju
do kogo kierujesz te słowa? Bo Leszek jest z południa, a ja z północy, więc istnieje prawdopodobieństwo (czytaj "obawa"), że na święta odwiedzi Cię jakiś niedopity niezajączek :wink:

Bilety wstępu (2008 r):
Gracias za kompilację - symulacja wydatków staje się coraz bardziej wiarygodna

a propos - czy wy też uzywacie excela do symulacji kurs euro/ a liczba kilometrów/ a zbytki itp? :roll:

Euro Campingi na Peloponezie
cuda cuda - piękne campingi - szkoda tylko, że tak mało w okolicach Koryntu, bo tam planuję rozbić bazę wypadową :wink:

pozdrov, Krystof
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 10.04.2009 15:23

Jak byś mieszkał bliżej mnie, to już mógłbyś spróbować owego napoju
do kogo kierujesz te słowa? Bo Leszek jest z południa, a ja z północy, więc istnieje prawdopodobieństwo (czytaj "obawa"), że na święta odwiedzi Cię jakiś niedopity niezajączek :wink:

Do Ciebie "Krystof".
Leszek już spożywał ów napój bogów, ale jak piszesz jesteś z północy to trochę daleko do mnie.
Czy Leszek jest z południa? Tu bym się przekomarzał, bo Kielce to napewno nie są na południu.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 10.04.2009 21:16

wiesz, dla mnie to południe, bo leży na południe ode mnie :wink: ... dzięki za zaproszenie. jeśli chodzi o smaki, to uozo oczywiście znam - pytałem Leszka o różnicę ... ufff, jeszcze 3 miesiące i będę ekspertem :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.04.2009 14:00

Tolmen napisał(a):...
Bilety wstępu (2008 r):
...
Korynt 6 EUR - kamienie,
...

Nie kamienie tylko muzeum :P kamienie są w gratisie :P ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.04.2009 14:05

bukmacher3 napisał(a):
Woda np. Lidl jest po 0,7 euro za 1,5l gazowanej, niegazowana trochę droższa ok. 0,9euro, smak taki sam jak u nas, nie są słone jak w Cro.

Leszku czy to wg Ciebie jest drogo?
Jak nawet policzysz euro po 4,5zł to wychodzi 3,15 a po 4zł to tylko 2,80zł. Koszt zakupu wody Żywiec to ok. 2,2 gazowana, a niegazowana smakowa to już conajmniej 3zł.

tutaj o tym pisałem, ale chyba mnie nieuważnie czytasz, bo za zgrzewkę 6x1,5 l płaciliśmy 1,29 euro czyli za jedna 1,5 l butelkę wody wychodzi jakieś ok 0,22 euro co daje nawet po x 4,5 zł = niecałą 1 złotówkę a dokładnie 0,99 PLN to teraz odpowiedz sobie sam czy to jest tanio czy drogo w porównaniu z tym co piszesz 0,90 euro x 4,5 zł = 4,05 PLN to ponad 4 razy drożej ;) a wody to tam idzie od jasnej cholery i jeszcze trochę więc może na tym warto trochę gotówki przyciąć, żeby było na zwiedzanie ;)
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 28.04.2009 12:58

bukmacher3 napisał(a):

/viewtopic.php?p=363217#363217]tutaj[/url] o tym pisałem, ale chyba mnie nieuważnie czytasz, bo za zgrzewkę 6x1,5 l płaciliśmy 1,29 euro czyli za jedna 1,5 l butelkę wody wychodzi jakieś ok 0,22 euro co daje nawet po x 4,5 zł = niecałą 1 złotówkę a dokładnie 0,99 PLN to teraz odpowiedz sobie sam czy to jest tanio czy drogo w porównaniu z tym co piszesz 0,90 euro x 4,5 zł = 4,05 PLN to ponad 4 razy drożej ;) a wody to tam idzie od jasnej cholery i jeszcze trochę więc może na tym warto trochę gotówki przyciąć, żeby było na zwiedzanie ;)[/color][/i][/b]

Czytałem uważnie i nie neguje że w takiej cenie kupiłeś. Napisałem w jakiej cenie ja kupowałem.
Tu link do najnowżej oferty greckiego Carrefoura i zobacz jak cena wody.
http://www.carrefour.gr/ibm_temp/C_21-0 ... Page_1.jpg

Ponadto tu cała oferta.
http://www.carrefour.gr/gr/catalogue_carrefour.asp

Pozdrav
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα