KOL napisał(a):sanchopan napisał(a):Powiedzcie mi, bo oglądam linka z hotelem Regina - on jest na plaży czy nie?
I ta plaża - piaszczysta czy kamienista?
Pytam, bo tam widzę 2 foty RÓŻNE i sam nie wiem...
Na plażę chyba musisz przejść przez ulicę, nie wiem, jeszcze tam nie byłem. Spałem dwie noce w Dhermi i tam były drobne kamyczki, na szczęście bo piasku nie cierpię, zresztą jak jest piasek taki jak nad Bałtykiem to nie ma tego koloru i tej przejrzystości.Spytaj PAP-a, On spał w hotelu Regina.
KOL,
Co się tyczy plaży przed hotel Regina to polecam lekturę końcówki pierwszego akapitu tego odcinka mej relacji forum/viewtopic.php?p=256903#256903 oraz spoglądnięcie na pierwszych kilka zdjęć z tej galerii http://piotr-aleksander.fotosik.pl/slid ... aleksander , gdzie ową plażę widać ... tu dodam jeszcze, że moim zdaniem minusy tej plaży są dwa: jest bardzo wąska (słownie kilka metrów) oraz jest położona bezpośrednio przy drodze (słownie na piach wchodzimy prosto z asfaltu wyremontowanej szosy), więc leżakując z całą pewnością samochody będą nam przejeżdżały dosłownie kilka metrów za plecami ... zatem na krótką kąpiel po dniu zwiedzania / podróży nada się, ale na dłuższe siedzenie, zwłaszcza z dziećmi, moim zdaniem zdecydowanie nie ... ja byłem na niej 2 minuty na rekonesansie rano tuż przed odjazdem ... ale piasek i woda super fajne ... na plażowanie, zgodnie z tym co propaguje od kilku tygodni janniko , za rok, również z rocznym dzieckiem, rozmyślamy wybrać się w okolice Himare lub Borsh ...
Pozdrawiam,
PAP