Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja,Albania,Macedonia 2008

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 26.03.2009 10:58

asiasz napisał(a):Odpisali mi ze wszystkich, poza Panoramą, a miejsca nie ma w wybranym terminie tylko w Melina's Rooms.

Zdecydowaliśmy się ostatecznie na Vasiliki. Oto opcje:

1. Dimitris - zaproponowali dość przystępną cenę ALE! nie można używać w pokoju czajnika elektrycznego ani suszarki bo jak działa klimatyzacja to są przeciążenia i ogólnie kicha. Więc odpada. Zostają dwie:

2. Armonia - 30E za dobe - też do przyjęcia, więc rozważam. Dużo pozytywnych opinii w guestbooku na stronie www, w tym Polaków.

3. Koala - na razie najbardziej wchodzi w grę. Do wyboru mniejszy apartament lub większy, odpowiednio 390 i 490E za cały pobyt, co jest nad wyraz atrakcyjną ofertą. ALE! lekko podejrzaną, bo w tańszej opcji wychodzi niecałe 18E za dobę, a w droższej 22E.
Napiszcie proszę, czy ktoś z Was widział chociaż z zewnątrz ten budynek? Macie lub znacie jakieś opinie na temat tej kwatery?

BARDZO proszę o pomoc, muszę to załatwić jak najszybciej bo samolot strasznie drożeje z dnia na dzień. Maksymalnie za dwa dni zapada decyzja bo przecież i wstepnej rezerwacji nie będą mi trzymać nie wiadomo ile, muszę wpłacić zaliczkę.

"asiasz" napisz na co się zdecydowałaś.
Pozdrav
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 26.03.2009 11:02

Ta cena to za całość czy za osobę?Bo jeżeli od osoby to wcale nie takie podejrzane jak na lipiec.Ja w sierpniu płaciłam 40 euro za pokój ,fakt,że bez kuchni tylko z łazienką,a im więcej osób to przecież wiadomo na jednego.
Chodzi mi o Koalę
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 26.03.2009 11:51

carnivalka napisał(a):Ta cena to za całość czy za osobę?Bo jeżeli od osoby to wcale nie takie podejrzane jak na lipiec.Ja w sierpniu płaciłam 40 euro za pokój ,fakt,że bez kuchni tylko z łazienką,a im więcej osób to przecież wiadomo na jednego.
Chodzi mi o Koalę

Witam czy możesz podesłać adresy wg ciebie fajnych noclegów w Grecji, gdzie przebywałaś.
Mogą się przydać na trasie zwiedzania Hellady.
Wiem, że może byc ich dużo, ale chociaż te najmilej wspominane.
Pozdrawiam
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 26.03.2009 12:15

Oczywiście bukmacher3 tylko,że część noclegów miałam na campingach.
Noclegi na kwaterach na Pelionie
http://www.camping-sikia.gr/default.asp?pageID=4&lg=2
Na Lefkadzie w Athani obok Panoramy jest druga restauracja Aleko i tam też mieliśmy kwaterę/nie mają strony/
Chalkidiki,Meteory,Peloponez i Riviera były na campach
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 26.03.2009 13:10

Krystof napisał(a):
zdaje się, że przez to Wasze pitolenie o Grecji nie pojadę w tym roku znów do Chorwacji

zaczęło się od tej cholernej relacji zielonego Leszka (w życiu nie przeczytam więcej ani jednego Twojego zdania ), a skończyło na tym, że szukam apartamentów na środkowym palcu

dam znać, pozdrowienia, krystof

Hahaha dobre dobre

dobre, dobre ... a jeszcze lepsze jest to to:

http://www.galini-chalkidiki.com/index. ... ain&lang=3

- zarezerwowane na 2 tygodnie
- z dojazdem własnym z Gdańska (mój dobry Boże, ile ja będę jechał :cry: ) ...

Jak oglądam efekt (Waszych) poszukiwań, to wydaje mi się, że przepłacam (śrenio wychodzi 65e za 4 osoby i dom na plaży), ale w tamtym rejonie nie znalazłem nic korzystniej, a dymać wgłąb Grecji nie będę miał już siły (z dwojgiem dzieci 7+3). Krystof

ps. i teraz się śmiej zaraźliwy Leszku zielony :evil:
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 26.03.2009 13:28

Krzysztof ,za 4 osoby to cena bardzo przyzwoita,zwłaszcza,że blisko plaży .Wydaje mi się że nie przepłaciłeś .
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 26.03.2009 13:38

wiesz, niby 4, ale zmieścilibyśmy się w takim dla 3 - tyle, że na prawdę wybór jest taki sobie, a ja mam w dodatku jeszcze swoje wymagania :? a to żeby skałki były (snorkeling), a to żeby na uboczu, a nie w tłumie, :roll: no i blisko plaży itp ... :wink:

waham sięczas cały, czy nie skrócić pobytu o 2-4 dni - zawsze to kupa kasy - akurat tyle, że noclegi po drodzę się zwrócą, albo codziennie możnaby knajpy za to odwiedzać ... tylko jakoś mi głupio znowu Grekowi gitarę zawracać i coś zmieniać, no i nie wiem, czy 10 dni, to nie za krótko - 10 = 8, bo przyjazd i wyjazd, to nie dni :wink: takie tam dylematy nudne ...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 26.03.2009 13:39

Przez Polskę to tak ze 12 - 13 godzin całą resztę ok 17 - max 20 ;)

Powodzenia :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 26.03.2009 14:07

Polskę sobie liczę tak:

Gdańsk - Toruń : 2 godziny
Toruń - Łódź: 2,5
Łódź - Częstochowa: 1
Częstochowa - Bialsko-Biała: 2
Bielsko-Biała - granica: 1

wychodzi mi 9 + przygody = 11 max

takie moje kilkuletnie doświadczenie, tyle, że ostatnie sprzed ok 2 lat - mogło się coś zmienić (np mój temperament :wink: )

no i chcę dodymać tego pierwszego dnia do okolic Budapesztu (łącznie liczę 1000 km i ok. 13-14 godzin)

drugi dzień: Mosonmagyaróvár (Budapeszt) - Velika Plana (Serbia)/ Kumanovo (Macedonia) - w tym pierwszym znalazłem fajne noclegi (booking.com) ale jest trochę blisko, to drugie dalej (lepiej), ale za cholerę nie mogę znaleźć w necie noclegu :cry: - tak, czy siak - dzień II liczę na ok 900 kilometrów, czyli 9 - 10 godzin

trzeci dzień to już lajcik - 400 km liczone na ok 5 godzin

Jak sądzicie, chytry plan, czy są w nim dziury? :roll:
pzdr, Krystof
kojote
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojote » 26.03.2009 15:36

witam, :)

znowu wpadłem na forum o Chorwacji lecz poszukuję informacji na temat trasy do Grecji a dokładnie chodzi mi to czego można się spodziewać na granicy węgiersko- serbskiej i serbsko-macedońskiej.

I tu moje pytanie do Krystofa O ile w podróży do Chorwacji nie ma korków na granicach to na trasie do Grecji podobno może być różnie. Wyjeżdzam w lipcu w weekend sobota- niedziela, inne dni wyjazdu odpadają bo praca :? Widzę, że logistycznie przygotowujesz sobie trasę do Grecji więc moje pytanie czy posiadasz jakieś informacje czego mozna się spodziewać na w/w granicach.? Ja nocleg po drodze robię dopiero w Serbii tj, około 1100km od domku a jadę z Poznania, teoria wskazuje że na nocleg dojadę około 17-19-tej wyjeżdżającią z Poznania około 3.00 w nocy. Pytanie czy teoria pokryje się z rzeczywistością :?: :?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 26.03.2009 17:07

wiesz co, ja jestem taki zapobiegliwy, że w łikendy nie dojeżdżam - napatrzyłem sięna korki (na szczęście zawsze w drugą stronę) i wolę poświęcić więcej kasy na dodatkowy nocleg i wyjechać wcześniej

wydaje mi się, że z Grecją jest taka sama sytuacja, jak z innymi krajami wakacyjnymi - w piątek po południu świat się korkuje łikendowo, a w sobotę przed granicami się stoi, a nie jedzie :cry:

trochę nie skumałem, czy wyjeżdżasz w piątek, czy w sobotę? chyba w sobotę o 3.00? czyli będziesz o 17.00 w Serbii (a gdzie?) na nocleg ... czyli ruszysz w niedzielę rano ... granica z Macedonią - niedziela - granica z Grecją - niedziela ... hmmm, wydaje mi się, że do tego czasu korki się powinny rozkorkować? zauważyłem, że w Grecji jest duża tolerancja w wynajmowaniu - nie upierają się ani przy sobota-sobota, ani że na 7-14 dni ... cholera więc wie, kiedy te korki są - zapewne w soboty i tak ... poszukam u Helmutów na stronie, pozdrov, K.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 26.03.2009 17:14

na razie wiem tylko tyle, że greckie dzieci mają wakacje od 22.06. :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 26.03.2009 17:37

Jakoś nie zanotowałem specjalnie dużych korków na granicy węgiersko serbskiej ani na serbsko macedońskiej ani na macedońsko greckiej. Najdłużej to pół godziny staliśmy i to chyba na wjeździe do Grecji (UE). No i spowrotem na serbsko węgierskiej. Na tej ostatniej można się spodziewać niezłego trzepania. Węgrzy pod tym względem to czuby, ale nam nic takiego się nie przytrafiło ;)

P.S. Ale może najpierw trzeba pojechać na Ukrainę.... to potem żadna granica nie straszna :lool:
asiasz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiasz » 26.03.2009 18:11

Decyzja zapadła :)
Będziemy w Koali od 24.06 do 15.07 :)
Ktoś pare postów temu pytał, czy te 390E to za osobe czy za całość. Otóż, za CAŁOŚĆ! Dlatego trochę podejrzane. Ale trudno :) będzie dobrze :)
Lecimy LOT-em do Aten, stamtąd KTEL-em do Lefkas, a stamtąd nas odbiorą :)
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 26.03.2009 19:21

Do Grecji można powiedzieć zero granic ani Serbowie ,ani Macedończycy,ani Grecy nie sprawdzali.Brali paszporty do ręki i bez zaglądania oddawali każąc jechać.Pusto,ale wyjazd był we wtorek.
W drodze powrotnej na serbsko-węgierskiej tak jak napisał Leszek było trzepanko ale Turków.Pozostałym tylko otwierali klapę i pytali o alkohol.U nas stało w bagażniku 12 butelek ouzo ale nie czepiali się.Kolejki duże ponieważ była to niedziela.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży