napisał(a) asiasz » 18.03.2009 01:37
Przez przypadek trafiłam gdzieś w czeluściach internetu na zdjęcie zrobione na plaży Porto Katsiki, poszperałam trochę w google i... ZAKOCHAŁAM SIĘ!
Dokonałam już pewnego rozeznania, oczywiście po lekturze miliarda innych stron w tej tematyce, ale żadna z nich nie wzbudziła mojego szczególnego zainteresowania ani tym bardziej nie zaspokoiła ogromnego głodu informacji. Aż dotąd
Jestem zdecydowana odwiedzić Lefkadę w lecie tego roku ale mam pewne problemy z zaplanowaniem tego od strony technicznej.
KOL, w jednym ze swoich postów piszesz, że z kwatery u pana Thomasa jest ok. 9km do Porto Katsiki i 3km do Egremni - to trochę za daleko, żeby dreptać na codzienne opalanie. Na prawdę nie ma nic bliżej tych plaż? Nic, a nic? Jakieś kempingi, apartamenty, kwatery? Cokolwiek...
Jeżeli tak sie sprawa przedstawia, to rozważam też "osiedlenie się" w apartamencie w Vasiliki (stosunkowo duży wybór w internecie), skąd na codzienne plażowanie jest blisko, a tylko raz na parę dni skoczyć jakimś pksem na Porto Katsiki albo Egremni, tudzież zrobić sobie wycieczkę na jeszcze inne plaże.
Na pewno nie będę jechać tam samochodem, połączenia lotnicze z tego, co się zorientowałam oferuje m. in. Air Berlin. Tylko co dalej? Opłaca się wynająć samochód na czas pobytu(wątpię, ze względu na większe zamiłowanie do plaż, niż do wycieczek, które oczywiście będę odbywać ale rzadziej), czy raczej wziąć taksówkę? A może autobus, pociąg, inne środki lokomcji?
Z góry dziękuję za pomoc i gratuluje świetnie zorganizowanej wycieczki i pięknych zdjęć